?>

Cem Küçük'ten 'KAAN' açıklaması: Erdoğan’a yanlış bilgi veriliyor, yerli ve milli olacak diye biliyormuş!

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük, savaş uçağı projesi KAAN'la ilgili olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü. ABD ile 90 motor için anlaşma yapıldığını söyleyen Küçük, "Ama Erdoğan'a bu bilgiler böyle gitmiyor" dedi.

Gündem - 1 ay önce

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Türkiye'nin savaş uçağı projesi KAAN'a tedarik edilecek motorların lisanslarının ABD tarafından durdurulduğunu açıklamasıyla başgösteren tartışma iktidar cenahında da sürüyor. 

İktidara yakın TGRT Haber kanalında yayınlanan Medya Kritik programında konuşan Cem Küçük, konuya ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü.  

ABD İLE 90 MOTOR ANLAŞMASI YAPILMIŞ

Küçük, Bakan Hakan Fidan'ın açıklamasında ne anlatmak istediğine ilişkin "Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek 45 uçak için 90 motor anlaşması yapılmış. Hakan Bey'in kastettiği bu. Yani 'Bu bize verilmiyor' diyor" dedi.

Sözlerini "Peki buradaki paniğin sebebi ne?" diye soran Küçük, "Buradaki sıkıntı, öğrendiğime göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuyla ilgili böyle bilgi verilmemesi. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan da 45 uçağın yerli ve milli uçakla yapılacağını biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başta bilgi verilmemiş. Erdoğan bu konuyu bilmiyormuş. Erdoğan’a yanlış bilgi veriliyor. Hepsini yerli ve milli motorla yapılacak diye biliyormuş" iddiasında bulundu. 

HAKAN FİDAN NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, geçen hafta Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu kapsamında ABD’nin New York kentinde bulunan Türk Evi’nde Türk basın mensuplarına konuyla ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada “Şu anda almayı beklediğimiz F-35 ve KAAN’ın motorları var. ABD Kongresi’nde bekletiliyor ve lisansları durmuş durumda. Onların lisanslarının hayata geçirilmesi ve motorların gelmesi lazım ki KAAN’ların üretimi başlayabilsin. Bizim ABD ile olan ilişkimizde sınırlamaların olması, bizi ister istemez uluslararası sistemde daha farklı arayışların içerisine itecek” demişti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş CHP'den ihraç edildi!

2025-09-26 16:00 - Siyaset

AKP'li Mücahit Birinci: İmamoğlu'nun 'terör' suçundan tutuklanmaması çok kritik hataydı, İBB'ye kayyum atanamıyor!

2025-09-29 14:58 - Gündem

CHP'den ihraç edilen Kayyum Gürsel Tekin'den ilk açıklama

2025-09-26 16:54 - Siyaset

CHP'de Berhan Şimşek ihraç istemiyle disipline sevk edildi

2025-09-23 18:15 - Siyaset

Merdan Yanardağ ve Musa Özuğurlu serbest bırakıldı!

2025-09-23 14:27 - Gündem

CHP kongresinin durdurulması için salona heyet geldi!

2025-09-24 11:57 - Siyaset

Bakan Işıkhan tepki çekti: Çok şükür emeklinin maaşını ödüyoruz!

2025-09-24 08:43 - Ekonomi

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Trump beni o kadar övse yerin dibine girerim!

2025-09-26 13:57 - Siyaset

Cem Küçük'ten itiraf: Uçakta sorular önceden alınıyor, istenmeyen sorular çıkarılıyor!

2025-09-29 09:55 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Kayyuma bırakmadan parti içinde el ele aşarız!

2025-09-29 11:53 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP'li belediye başkanı gözyaşları içinde tehdit edildiğini açıkladı

20:09 - Gündem

Müjdat Gezen Silivri'deki tutuklu belediye başkanlarını ziyaret etti

19:58 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan çağrı: Madem bu kadar eminsiniz...

15:38 - Gündem

Erdoğan'dan Meclis Komisyonu’nun İmralı’ya gitmesine yeşil ışık...

14:19 - Gündem

Düşen uçakta şehit olan 20 askerimiz memleketlerine uğurlandı...

10:16 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'li belediye başkanı gözyaşları içinde tehdit edildiğini açıkladı

20:09 - Gündem

Müjdat Gezen Silivri'deki tutuklu belediye başkanlarını ziyaret etti

19:58 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan çağrı: Madem bu kadar eminsiniz...

15:38 - Gündem

Investco Holding'in 20 grup şirketine kayyum atandı!

09:44 - Gündem

CHP’li Meriç: Milli yas, ideolojik yakınlıkla değil milletin acısıyla belirlenir

00:30 - Siyaset