?>

Çeliktürk’ten 1 Mayıs mesajı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yerel - 6 yıl önce

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, mühendislerin ve şantiyelerde çalışan işçilerin sorunlarına dikkat çekti.

ÜRETİM VE PAYLAŞIMDA ADALET SAĞLANMALI

Ülkemizin kalkınmışlık hedeflerine ulaşmasına emek ve alın terleriyle büyük katkı sunan işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Emek ve alın teri en kutsal değerlerimiz arasındadır. Emek harcayarak, alın teri dökerek, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz. İşçi ve emekçilerimizin çalışma hayatının iyileştirilmesi, üretim ve paylaşımda adaletin sağlanmasının ülkemizin kalkınma mücadelesine hız kazandıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

ŞANTİYE ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

Başkan Çeliktürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, inşaat mühendislerinin sorunlarına ve şantiyelerdeki olumsuz çalışma koşullarına da dikkat çekerek şöyle devam etti:

“KOVİD-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemden geçiyoruz. Salgın koşullarında inşaat şantiyelerinde çalışmalar devam ediyor. Ancak, şantiyelerde salgının yayılmasını önlemek amacıyla hijyen ortamının tam olarak sağlanamaması, maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlarda sıkıntı yaşanması işçi ve emekçilerimizin sağlığını tehlikeye düşürmektedir. Bu alandaki eksikliklerin giderilmesini, giderilemiyorsa da şantiyelerdeki çalışmaların durdurulmasını istiyoruz.

MÜHENDİSLER ARASINDA İŞSİZLİK ARTIYOR

Yıllardır uygulanan yanlış politikalar sonucu inşaat mühendisleri arasında işsizlik, düşük ücretle ya da güvencesiz bir şekilde çalışma gibi durumlar artık hat safhaya ulaşmıştır. Bir taraftan, üniversitelerin mühendislik fakültelerinin kontenjanlarının ihtiyacın kat ve kat üzerinde olması, diğer taraftan yaşanan ekonomik durgunluk mühendislerin işsiz kalmasına ya da düşük ücretle çalışmalarına yol açmaktadır. Gerek mühendislerimizin gerekse de tüm çalışanların hak ettiği ekonomik ve sosyal haklara kavuşması dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarım.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Kendini böyle savundu: Mizah amaçlı çektim

2020-04-25 18:11 - Gündem

Yavaş’ın iftar kampanyasına siber saldırı

2020-04-25 11:32 - Gündem

Alpay Özalan, Özgür Özel'i tehdit etti!

2020-04-30 11:04 - Siyaset

Yavaş'tan “Bir iftar da benden” kampanyası

2020-04-24 14:05 - Gündem

Limon kumpasçıları serbest bırakıldı

2020-04-27 20:58 - Gündem

Polisten kaçarken kalbinden vuruldu!

2020-04-28 10:32 - Gündem

Ölüm orucunda yaşamını yitirdi...

2020-04-24 12:57 - Gündem

Akşener: Ne travmaymış atlatılamadı gitti!

2020-04-29 12:15 - Siyaset

Parasız ekmek dağıtamazsın dediler...

2020-04-23 15:23 - Gündem

Kolonya ve maske gelince Melih Gökçek!

2020-04-26 22:01 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım: Gaziantep 5’ten de makamlardan da büyüktür

00:53 - Yerel

16. GAPTARIM Fuarı kapılarını açıyor

00:00 - Yerel

Gaziantep'te “İnsan Aklı Nasıl Çalışır?” söyleşisi düzenlenecek

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan ücretsiz düğün salonu sözü

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den doğum sürecine ebe eşliği modeli

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

17:00 - Asayiş

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem