?>

Çavuşoğlu yarın Rusya’ya gidecek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Moskova'ya gideceğini açıkladı.

Gündem - 4 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Moskova'ya gideceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yarın Rusya'nın başkenti Moskova’ya gidecek. Sonraki gün ise Ukrayna’ya geçecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önce Moskova'ya daha sonra da Ukrayna'ya gideceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı ayrıca Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın da yarın Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Görüşmelerin ortak konusunun ise Rusya Ukrayna arasında devam eden savaş olduğu aktarıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

''Bekir Pakdemirli kardeşimize bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

Kabinedeki görevler bayrak yarışıdır. Yaptığımız 8 değişiklikle kabinimizi dinamik tutacak adımlar attık.

Ülkemiz güneyinde, kuzeyinde ve doğusunda yaşanan çatışmalardan zarar görmeden yoluna devam edebilmesini yeni yönetim biçimine borçludur.

Gerilimlerin zirve yaptığı dönemlerde dahi tüm taraflarla konuşmayı başarabilen ülkelerden biriyiz. Belirliyici güç konumumuzu herkese kabul ettiriyoruz. Eskiden kendi topraklarından vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamakta zorlanıyorduk. Eskiden Türkiye olarak kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılaşmakta sıkıntı çekiyorduk. Dünya işler yolunda giderken; içerideki yönetimin beceresizliği nedeniyle kara günler yaşadık. Şimdi dünyanın değerlerini temsil ettiğimiz bir yerde duruyoruz.

ÇAVUŞOĞLU, RUSYA'YA GİDİYOR

Rusya ve Ukrayna arasındaki bu üst düzey temas somut sonuç alınamasa da kapı açmak için önemlidir.

Dışişleri Bakanını Rusya'ya gönderiyorum. Kendisi iki tarafla da yapacağı görüşmelerle ateşkesi sağlamaya çalışacaktır.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser, savunma sanayi başta olmak üzere; üretim gücü geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Temel altyapılar konusunda kaydadeğer bir eksiğimiz kalmadı.

''VATANA İHANETTİR''

Hamdolsun milletimiz ortaya çıkan eserlerden neyi nasıl yaptığımızı görüyor, takdir ediyor. Sakarya'daki Tank Palet fabrikası yüzünde kendi milletine etmedik hakaretleri bırakmayanları unutmadık. Herkesin konuştuğu insansız hava araçlarını eleştirenlerin vatana ihanet peşinde olduklarını daha iyi anlıyoruz. Kendi uçağımızı kendi silahımızı kendi otomobilimizi geliştirmemizi engelleyen zihniyetin bir kez daha ülkemize aynı kötülüğü yapmasına izin vermeyeceğiz. 

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada genişleyen etki alanının olumlu neticelerini almaya başladıkta kazandırdığımız geniş vizyonumuz daha iyi anlaşılacaktır.

Eğitim konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. Eğitimin her kademesinde okullaşma oranlarını yüzde 90'ların üzerine taşıdık.

830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek, üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız.

Milletimden çoğu yalan yanlış bilgilere kapılmamasını istiyorum. 

Fiyatlaması küresel düzeyde yapılan petrol, gıda gibi ürünlerin artışların insanımıza en az düzeyde yansıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. 

Refah seviyesinin kıyısında bulunuyoruz.''

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin acı günü...

2022-03-15 13:45 - Yerel

TRT spikeri ve Yiğit Bulut böyle rezil oldu!

2022-03-13 11:32 - Gündem

Sedat Peker'in eşinden yeni paylaşım...

2022-03-12 19:51 - Gündem

Altın kulaçlar Balkan Şampiyonası vizesi aldı

2022-03-15 18:05 - Spor

89 yaşındaki profesör yere düştü!

2022-03-14 14:43 - Gündem

Çiller'e parti ismi önerileri gündem oldu!

2022-03-15 11:07 - Gündem

Bir zam da sigaraya geldi!

2022-03-13 10:59 - Ekonomi

Gaziantep Valiliği'nden iddialara ilişkin açıklama

2022-03-15 14:37 - Gündem

CHP'li Memik Budak tahliye oldu...

2022-03-09 22:46 - Yerel

Terörist başı öldü iddiası!

2022-03-09 00:52 - Gündem

İlgili Haberler

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

13:48 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem

Irak'taki Türk askeri tahliye edildi!

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya