?>

Çavuşoğlu: Erdoğan ve Sisi bir araya gelecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile ortak basın toplantısında, Mısır'ın önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerde somut adımların atıldığını duyurdu.

Dünya - 3 yıl önce

Bakan Çavuşoğlu, Erdoğan ve Sisi'nin bir araya geleceğini duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile ortak basın toplantısında, Mısır'ın önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerde somut adımların atıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri'nin daveti üzerine resmi ziyarette bulunmak için Mısır'a gitti.

Çavuşoğlu ve Şukri, ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Mısır'ı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. En kısa süre içerisinde kardeşim Şükri'yi de Türkiye'de bir kere daha misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağım. Depremden sonra bize verdikleri destek için Mısır hükümetine ve kardeş Mısır halkına teşekkür etmek istiyorum. Zor zamanlarda gösterilen dayanışmayı unutmayacağız. Türkiye'ye Mısır'dan ciddi ölçüde insani yardım geldi." 

"Şimdi ilişkilerimizde somut adımlar atıyor olmaktan en çok heralde ikimiz memnunuz. Mısır ile ikili ilişkilerimizi geliştirirken, sadece her iki ülkenin yararına ne yapılabilir diye konuşmuyoruz, aynı zamanda bölgemizin huzuruna yönelik yapılacakları da ele alıyoruz. En kısa sürede diplomatik ilişkiler üst düzeye çıkacak." 

"ERDOĞAN-SİSİ BİR ARAYA GELECEK"

"Diyalog eksikliğinden kaynaklı yanlış anlaşmaları gidereceğiz. Bugün bölgesel konuları da değerlendirdik. Tüm bu alanlarda daha yakın iş birliği içinde olmamız gerekiyor." 

"Mısır'daki Türk firmalarının yatırımlarının 2 milyon dolara ulaştığını ve bunun da yaklaşık 100 bin civarında istihdam sağladığını görüyoruz. Biz firmalarımızı daha fazla yatırım için teşvik edeceğiz."

"Seçim süreci başladı. Seçimden hemen sonra sayın Cumhurbaşkanımız ile Cumhurbaşkanı Sisi biraraya geleceklerdir. Onun tarihini liderler kendileri karar verecektir, ancak hazırlığını biz yapacağız. 9 yıllık açığı kapatmak için hızlı ve yakın çalışmamız gerekiyor."

"MISIR HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ÜLKE" 

"İlişkilerimizde bir kopukluk oldu. Bundan sanırım alacağımız dersler de var. Bundan sonraki süreçte görüş ayrılıklarımız da olacaktır. Ne olursa olsun, bu bağlarımızı bir daha koparmamak için de her iki taraf olarak da üzerimize düşeni yapacağız." 

"Mısır, hepimiz için önemli bir ülke. Mısır'ın Filistin konusunda oynadığı rolü takdirle karşılaşıyoruz." 

"ÇOK FAZLA KONUYU ELE ALDIK" 

Şukri ise görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

"Çok fazla konuyu ele almış olduk. Destekleyici bir bakış açısını ortaya koymuş olduk. Nitekim, ortak bir bakış açısı var; Bizim ilişkilerimizin büyükelçilik düzeyine çıkarılması yönünde çalışmalarımız söz konusu. İletişimimizin sürmesini diliyoruz, iş birliğine açığız."

"Sağlam zemine sahibiz ve Türkiye ile ilişkileri güçlü bir şekilde yeniden kuracağımızdan eminiz. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki ülkenin de çıkarınadır."

Haftanın Öne Çıkanları

Konya’da Selin Ciğerci’ye linç girişimi...

2023-03-12 15:00 - Magazin

Erdoğan, Bakan Muş'un imzasını beğenmedi

2023-03-17 20:24 - Siyaset

18 Mart hutbesinde Atatürk anılmadı, camide kavga çıktı!

2023-03-17 21:29 - Gündem

Timur Soykan'dan Cumhur'a 'Hizbullah' hatırlatması

2023-03-11 23:53 - Gündem

Nicolo Zaniolo Galatasaray kariyerine golle başladı!

2023-03-11 22:44 - Spor

Prof. Bengi Başer CHP'den milletvekili aday adayı oldu

2023-03-13 22:23 - Siyaset

Abdullah Yeniekinci, CHP'den Kilis Milletvekili aday adayı oldu

2023-03-16 12:45 - Siyaset

LeMan'dan Muharrem İnce kapağı: O zaman dans...

2023-03-17 15:08 - Magazin

Kılıçdaroğlu: Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler...

2023-03-13 13:40 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: 418 milyar doların her kuruşu geri alınacak!

2023-03-14 11:14 - Siyaset

İlgili Haberler

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya

Günün Manşetleri

Oğuzhan Uğur gözaltına alındı

07:39 - Asayiş

Nasuh Mahruki tutuklandı

00:15 - Asayiş

CHP'de butlan yönetimi 8 ili görevden aldı, 2 isim ihraç talebiyle YDK'ye sevk edildi!

17:54 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun giderlerini ihale verdiği yeğeni mi karşıladı?

16:11 - Gündem

Ankara’da öğretmenlere çok sert polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı!

14:17 - Asayiş