?>

Büyüme hedeflerine ulaşmak üretimle mümkün

GÜNSİFED Başkanı Enver Öztürkmen, Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşabilmesinin üretimle mümkün olduğunu belirtti.

Ekonomi - 6 yıl önce

 

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Başkanı Enver Öztürkmen, Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşabilmesinin üretimle mümkün olduğunu belirtti.

Öztürkmen, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin tüketime dayalı olmaktan çıkıp üretime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Gelecekte adından bahsettirecek ülkelerin katma değer üretenler olacağını vurgulayan Öztürkmen, el ele vererek bunun başarılabileceğini kaydetti.

Öztürkmen, yatırımın olmadığı yerde üretimin de istihdamın da olmayacağını söyledi. Türkiye’nin geleceğe emin adımlarla yürümesinin yatırım ve üretimle olacağının altını çizen Öztürkmen, “Geçmişte birçok farklı yaklaşıma imza atıldı ve belirli noktalarda başarıya ulaşıldı. Mesela yatırım ve istihdam seferberliğiyle önemli adımlar atıldı. Teşviklerle iş dünyası nefes aldı. Her şeyi hükümetten beklemiyoruz ancak iş dünyasının önünü açacak yeni çalışmalarla yeni hikayeler yazılacağına inanıyorum” dedi.

Dengeli büyüme modeline geçilmesi gerektiğine dikkati çeken Öztürkmen, bunun için de yenilikçi çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi. Yeni pazar bulmanın eskisi kadar kolay olmadığına vurgu yapan Öztürkmen, “Yeni pazar arayışımız olacak ama bu eskisi kadar kolay değil. Rekabet her geçen gün daha da kızışıyor. Bu nedenle sorunlu pazarlarda çözüme yönelik çalışmalar yapılmalı ve bu çalışmaya hükümetin de destek vermesi gerekmektedir. Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşabilmesi üretimle mümkün” diye konuştu.

Fabrikaların üretime devam etmesinin önemli olduğunu kaydeden Öztürkmen, “Üretimlerin farklılaşması gerekiyor, bu gereklilik her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Yenilenmezsek sonucun yenilgi olduğunu hatırlamama gerek yoktur” şeklinde konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Valilik önünde kendini yakan vatandaş öldü!

2020-02-07 18:01 - Asayiş

Mezun olduğu okula anlamlı yardım

2020-02-10 16:58 - Yerel

Meral ve İbrahim Ay’ın acı günü

2020-02-10 17:08 - Yerel

Suriye Türk gözlem noktasını vurdu: 5 şehit

2020-02-10 16:42 - Asayiş

Enginyurt: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı

2020-02-04 21:20 - Gündem

Aslı Ölçal Tezel, Mimarlar Odası'na aday

2020-02-10 19:27 - Yerel

Okulda dolabın altında kalan çocuk öldü!

2020-02-05 19:46 - Asayiş

Şehit ateşi bir kez daha Gaziantep'e düştü!

2020-02-10 19:53 - Asayiş

Cani baba, lise öğrencisi kızını öldürdü!

2020-02-07 08:37 - Asayiş

Siyasetin en büyük hastalığı partizanlık

2020-02-07 07:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Akaryakıttan benzine, meyve suyundan sigaraya herşeye zam geldi!

11:24 - Ekonomi

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne zam geldi!

11:19 - Ekonomi

Resmi Gazete'de yayımlandı: Vergi ve harçlara zam geldi

11:08 - Ekonomi

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de: MTV, damga vergisi ve harçlara zam...

11:05 - Ekonomi

Asgari ücret yüzde 27 zamla 28 bin 75 TL oldu!

19:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BTP lideri Hüseyin Baş’tan ‘Bütünleşik Muhalefet’ çağrısı

15:07 - Siyaset

Gaziantep’te okullar yine tatil edildi!

14:50 - Yerel

CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...

11:32 - Gündem

Akaryakıttan benzine, meyve suyundan sigaraya herşeye zam geldi!

11:24 - Ekonomi

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne zam geldi!

11:19 - Ekonomi