?>

Büyükşehir'in Sıfır Atık Projesi ABD'de görüşüldü

Gaziantep Büyükşehir Belediye ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Emine Erdoğanla birlikte ABD’de Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü Başkanı Prof. Sachs ile ‘Sıfır Atık Projesi’ konusunu görüştü.

Yerel - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Emine Erdoğanla birlikte ABD’de Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü Başkanı Prof. Sachs ile ‘Sıfır Atık Projesi’ konusunu görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan ve Başkan Fatma Şahin, Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü Başkanı Prof. Jeffrey Sachs ile atık yönetimi modellerini görüştü.

Emine Erdoğan, himayesinde devam eden ‘Sıfır Atık Projesi’ hakkında fikir alışverişinde bulunduğu Profesör Sachs'tan atık yönetim modelleri ve dünyadaki başarılı uygulamalar konusunda bilgi aldı.

Latin Amerika, Doğu Avrupa ve Afrika ülkelerine danışmanlık yapan ekonomist Sachs’ın direktörlüğünde faaliyet gösteren Dünya Enstitüsü, büyüyen ekonomiler karşısında ortaya çıkan çevre sorunları konusunda araştırmalar yürütüyor. Ekonomik büyüme karşısında tüm dünyada iklim, su ve enerji kaynakları, tarım gibi alanlarda ortaya çıkan sorunlarla ilgili etkili araştırmalar yapan kurum, çevre ve atık yönetimi konusunda da önemli bir adres olarak biliniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, kendi belediye bünyesinde sıfır atık konusunda önemli çalışmalara imza atmıştı. Şahin, projenin devamlılığı ve çeşitliliği için Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü biriminden önemli bilgiler aldı.

Atık yönetim modelleri ve dünyadaki başarılı uygulamalar konusunda yapılan görüşmede; Columbia Üniversitesi Çevre Bölümü Başkanı Prof. Nickolas Themelis ve Prof. Patricia Culligan da hazır bulundu. Türkiye heyetinde ise; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Dr. Esra Albayrak da yer aldı.

BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDE SIFIR ATIK TAKIMI KURDU

Yaklaşık 3 ay önce sıfır atık projesine başlayan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 72 kişilik ‘sıfır atık takımı’ oluşturdu. Takım ekiplerine çeşitli eğitimler veren Büyükşehir, belediyenin iç ve dış birimlerinde 14 noktaya setler yerleştirdi. 6 renkten oluşan setlerde; cam, kağıt, metal, plastik, organik atık, evsel atıklar toplanıyor. Belediyenin başkanlık bölümünde ise 8 renkte bulunan setlere ekstradan yemek ve ekmek setleri eklendi. Aylık raporlamaların yapıldığı sıfır atık projesinde; elde edilen sonuçlar bakanlığa gönderiliyor.

 Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün Tuncel Kurtiz'in ölüm yıldönümü

2018-09-27 11:20 - Gündem

Velilerin yardımcı kaynak kitap isyanı...

2018-09-28 09:31 - Eğitim

Gaziantep'te iş kazası bir can daha aldı!...

2018-09-23 14:04 - Asayiş

Festival Park‘ta muhteşem konser

2018-09-22 09:23 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te aranan FETÖ'cü 3 bin dolar verirken yakalandı

2018-09-23 10:40 - Asayiş

Dr. Süleyman Özderin 5’inci kişisel sergisini açtı

2018-09-22 19:03 - Kültür & Sanat

Başarılı öğrencilere kol saati hediye etti

2018-09-27 20:05 - Yerel

Eğitim-Bir-Sen’den skandal intihar yorumu

2018-09-23 10:49 - Gündem

Çiğköfte bahanesiyle 46 evi soydu...

2018-09-25 22:00 - Asayiş

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zülal Erbağcı NCR’de

2018-09-25 07:50 - Sağlık

İlgili Haberler

MHP Gaziantep'ten Engelsiz Zafer buluşması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, Karkamış Kuş Cenneti'nde çalışmaları inceledi

00:00 - Yerel

Yılmaz: 30 Ağustos yalnızca askeri bir zafer değil...

00:00 - Yerel

Fatma Şahin: 30 Ağustos, milletimizin vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkışının destanıdır

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi’nin 30 Ağustos'u Uğur Işılak'la kutladı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem

“Fidan Hoca” lakablı Fidan Atalay tutuklandı!

17:45 - Asayiş

Ümit Özdağ: Seçim erken olacak...

14:05 - Siyaset

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

11:17 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında 10 şüpheli gözaltına alındı

11:15 - Asayiş