?>

Büyükşehir KKTC'de laboratuvar açtı...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en büyük robotik kodlama laboratuvarını Gazimağusa’da açtı.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en büyük robotik kodlama laboratuvarını Gazimağusa’da açtı.

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın öncülüğünde Türkiye-KKTC yerel yönetimleri arasında iş birliği çalışmaları kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazimağusa’da son teknolojiye ve gelişmiş donanıma sahip 2 Bilişim Teknolojileri Sınıfını ve KKTC'nin en büyük STEM ve Robotik Kodlama Atölyesi’ni kurdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatlarıyla Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı Mesleki ve Sanatsal Eğitim Merkezleri’nde kurulan atölyelerde çocuklara ve gençlere çağın teknoloji bilgisi verilerek eğitimlerine destek olunması amaçlanıyor. Öte yandan atölyelerde verilen eğitimlerde iş ve istihdam amaçlı sektörel ihtiyaçlar da dikkate alınacak. Eğitim içeriği oluşturulurken bilişim odaklı teknolojik çalışmalar ön planda tutulacak.

Atölyelerin kurulumuyla başlayan çalışmalar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (GASMEK) görev yapan uzman öğretmenler tarafından KKTC okullarında görev yapan ve teknoloji üreten nesiller yetiştirmek isteyen 14 eğitimciye, STEM ve robotik kodlama eğitimi verilmesi ile sürdürüldü.

KIBRISLI GENÇLERE BİRÇOK ALANDA EĞİTİM VERİLECEK

Atölyelerde genel olarak bilişim teknolojileri ile robotik, matematik, geometri, fizik, fen bilimleri, elektronik, makine, teknoloji tasarım, uzay, havacılık gibi bilimsel alanlarda öğrencilere uygulamalı eğitimler verilecek. Kıbrıslı öğrencilere verilecek eğitimlerde soyut kavramlara dayalı derslerde uygulamalar ve deneylerle dersler somutlaştırılarak konuların öğrencilerin hafızalarında daha kalıcı olması ve daha rahat öğrenmeleri sağlanacak.

İki ‘Gazi Şehir’ in belediyeleri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gazimağusa Belediyesi arasında, sosyal belediyecilik, eğitim, ulaşım ve çevre düzenlemesi gibi birçok alanda iş birliği ve karşılıklı tecrübe paylaşım çalışmaları kapsamında kurulan atölyelerde, bilişim teknolojileri alanında genel ve ileri seviyede kullanım, yazılım ve yapay zeka çalışmalarına kadar pek çok olanak sunuluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li işçi Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı!

2022-02-03 21:00 - Yerel

Halk, elektrik zammına karşı sokağa döküldü!

2022-02-04 19:06 - Gündem

Diri Aşireti'nden CHP’ye katılım...

2022-02-03 16:10 - Siyaset

Biden, IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı!

2022-02-03 16:26 - Dünya

Samsun'da Atatürk nöbeti...

2022-02-04 00:42 - Gündem

Atatürk anıtını halatla çekip yıkmak istediler!

2022-02-03 18:43 - Gündem

Cem Yılmaz da hayat pahalılığına isyan etti!

2022-02-06 20:04 - Gündem

Erdoğan: Sizin zamanınızda sadece mum vardı!

2022-02-02 18:33 - Siyaset

Gaziantep'te elektrik faturası eylemi yapılacak...

2022-02-04 20:09 - Yerel

İhtiyat akçesi harcanmaya başlandı!..

2022-02-03 17:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

GASMEK Olimpiyatları'nda Yaz Okulu Finali

00:00 - Yerel

Beykent Sosyal Kompleksi’nde çalışmalar devam ediyor

00:00 - Yerel

“Üreticiden Tüketiciye Tarla Fiyatına” projesi ilgi görüyor

00:26 - Yerel

Gaziantepliler meteor yağmurunu Agro Park’ta izledi

00:00 - Yerel

Şahinbey'in çiftçilere fide desteği sürüyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset