?>

Büyükşehir'in desteklediği takımlar TEKNOFEST finalinde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle TEKNOFEST 2025’e katılan 57 takımdan 19’u Kıbrıs’ta, 38’i İstanbul’da yarıştı. İstanbul’da 14, Kıbrıs’ta 5 takım finale yükselerek şehri gururla temsil etti.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle TEKNOFEST 2025’e katılan 57 takımdan 19’u Kıbrıs’ta, 38’i İstanbul’da yarıştı. İstanbul’da 14, Kıbrıs’ta 5 takım finale yükselerek şehri gururla temsil etti.

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’in 2025 İstanbul ayağı büyük bir katılımla gerçekleştiriliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yarışmaya katılan 38 takım, farklı kategorilerde kıyasıya mücadele etti. Roket, insansız hava araçları, elektrikli araçlar, yapay zeka, su altı teknolojileri ve eğitim çözümlerine kadar geniş bir yelpazede proje geliştiren gençler, 14 takımla final aşamasına çıkmayı başardı.

İstanbul finallerinde öne çıkan takımlar arasında, Tarımda Akıllı Bir Çözüm ve NovaTech tarım teknolojilerinde; Menü H2O eğitim teknolojilerinde; Ares, Astra, Çağdaş Astra ve Çelebi roket projelerinde yarıştı.

İnsansız hava araçları kategorisinde Skytürk-1, Skytürk-2, Ünitas, Rigel, Elektrik İHA, Teknogaraj Drone, Isengard Drone, Veni Vidi Vehbi’25, Selçuklu Kartalları, Airtech, Göktürkler ve Savaşan İHA Teknogaraj Siha takımları boy gösterdi.

Su altı teknolojilerinde Teknogaraj ROV, Teknogaraj AUV ve Meftun-u Roket yer aldı. Elektrikli araç kategorisinde Mennan Performance, Aykar, Şahinbey Bilsem Ş.A.R.T ve Şahinbey Bilsem Gökbörü dikkat çekerken; insansız kara araçlarında İKA Elektrik, İKA ve Teknogaraj İKA projeleri yer aldı.

Ayrıca Rota, Elektrik HSS ve Zümrüdüanka HSS hava savunma sistemlerinde, Teknogaraj AI sağlıkta yapay zekâda, Elektrik İDA insansız deniz aracında, Elektrik Ar-Ge Model Uydu ve Elektrik Ar-Ge Model Uydu 2 model uydu kategorilerinde, Teknogaraj Lise ve Teknogaraj Ortaokul eğitim seviyesinde, Wetech ise sanayide dijital teknolojiler alanında yarıştı.

Finale kalan 14 takım arasında Viento, sabit kanat İHA ile birincilik ödülünü alırken TUSAŞ özel ödülünün de sahibi oldu. Ş.A.R.T ekibi elektrikli araç yarışmasında lise kategorisinde Türkiye birinciliği ve yerlilik ödülünü kazandı.

Çağdaş Astra Roket zorlu görevde örnek takım ödülünü alırken, Elektrik Ar-Ge Model Uydu ekibi Ticosat kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Selçuklu Kartalları lise İHA yarışmasında dördüncü, Meftun-u Roket su altı roket yarışmasında yedinci oldu.

Veni Vidi Vehbi’25 lise İHA döner kanat yarışmasında onunculuğa, Gökbörü lise elektrikli araç yarışmasında on ikinci sıraya, Teknogaraj Hku AUV su altı sistemlerinde on ikinci sıraya ulaştı. Diğer finalistlerden Wetech lise sanayi dijital teknolojiler yarışmasını alanda tamamladı. Bazı takımlar ise sıralamaya giremedi ancak şehri başarıyla temsil etti.

İstanbul’daki başarıların yanı sıra, 1-4 Mayıs tarihlerinde Kıbrıs’ta düzenlenen Teknofest’te de Gaziantep’ten 19 takım yarışmalara katıldı. Robolig, Sosyal İnovasyon ve Turizm Teknolojileri kategorilerinde yarışan ekipler arasında Nexora Robolig, RBOT, NBot, XBOT, Borealis, YBOT, Yerli Bir Araç ve Robot Arı öne çıktı.

Sosyal inovasyonda, Sürücülerde Varis Problemi, Acil Işık Sistemi, Koruyucu Sensör, Elektronik Kitaplık Uygulaması, Mısır Pipeti ve Şalt Sahası İş Güvenliği Simülasyonu projeleri yarıştı. Turizm teknolojilerinde ise Şehir Günlükleri, Çocukluğumuzdan Çocuklara, Kıbrıs Kültür ve Turizm Rota Asistan, GuideConnect ve Simülasyon ile Eğitsel Tarih projeleri yer aldı. Bu takımlardan 5’i finale kalarak şehri temsil etme başarısı gösterdi.

Gaziantep, Teknofest 2025 boyunca hem İstanbul hem de Kıbrıs’ta gösterdiği performansla dikkat çekti. Toplam 57 takımla yarışmalara katılan şehir, 19 finalist çıkararak Türkiye’nin teknoloji alanındaki genç yeteneklerinin öne çıkmasında başrol oynadı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğba Özay'dan, Mehmet Şimşek'e: Her şeyden vergi alıyorsunuz!

2025-09-12 08:30 - Magazin

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

2025-09-16 12:19 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

2025-09-14 11:57 - Siyaset

Reza Zarrab Netflix ile anlaştı iddiası! Zarrab’ın hayatı belgesel mi yoksa dizi olarak mı yayınlanacak!

2025-09-17 00:39 - Magazin

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

2025-09-17 11:37 - Asayiş

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

2025-09-15 13:20 - Siyaset

Okul kantinleri yeni döneme zamlı başladı. Zamlı fiyatlarla bir öğrencinin haftalığı en az 250 TL oldu!

2025-09-17 00:43 - Ekonomi

Teşekkürler 12 Dev Adam! Finalde Almanya'ya kaybettik!

2025-09-14 23:18 - Spor

Gaziantep FK, Kocaelispor'u dört dakika devirdi!

2025-09-14 22:14 - Spor

Gündemi sarsacak iddia: Kılıçdaroğlu mutlak butlan için masaya oturdu!

2025-09-12 11:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Büyükşehir'den öğretmenlere akıl ve zeka oyunları eğitimi

00:00 - Yerel

Yıldırım: Bu proje bir istihdam fırsatıdır

00:00 - Yerel

Akıncı: Antepfıstığında depolama süreçleri yeniden düzenlendi

00:00 - Yerel

Yılmaz, özel gereksinimli çocukları ziyaret etti

00:00 - Yerel

12. PENTEX Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı açıldı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Oyuncu Ezgi Eyüboğlu ve 8 kişi gözaltında!

13:12 - Asayiş

Gazeteci Levent Gültekin gözaltına alındı!

08:39 - Asayiş

26 şirkete mali müşavir operasyonu... 43 kişi hakkında gözaltı kararı!

08:34 - Asayiş

Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak serbest bırakıldı

18:00 - Asayiş

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem