?>

Büyükşehir'den TEKNOFEST takımlarına destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) desteklediği 5 takım bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2025’te finallerde mücadele edecek.

Yerel - 12 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) desteklediği 5 takım bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2025’te finallerde mücadele edecek.

Bölgenin en büyük bilim merkezlerinden biri olan Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi teknoloji ve teknoloji sevdası gençlere desteğini sürdürüyor.

KKTC’de 1- 4 Mayıs 2025 tarihlerinde 7 farklı alanda yarışmalarda Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi 3 farklı kategoride 4 proje ile TEKNOFEST finallerinde hünerlerini ortaya koyacak.

TAKIMLAR HAKKINDA

Bu yıl TEKNOFEST’TE yarışmacılar Sosyal İnovasyon, Uçan Araba Simülasyon, Turizm Teknolojileri, Robolig Mavi Vatan, TEKNOFEST Drone Şampiyonası KKTC (profesyonel drone pilotları için) ve Araştırma Proje yarışmalarında kıyasıya yarışacak.

“Part Time Team” takımı Turizm Teknolojileri üniversite ve üzeri kategorisinde yarışırken, “Exercitus” takımı Robolig Mavi Vatan yarışmasında ortaokul, “SKYTURK” takımı Sosyal İnovasyon üniversite ve üzeri, “Bilimsel İkizler” Sosyal İnovasyon ilkokul ve “EduMind” takımı ise Sosyal İnovasyon lise kategorisinde yarışacak.

Part Time Team takımının “Çocukluğumuzdan Çocuklara” projesi, somut olmayan kültürel miraslardan olan geleneksel oyunların; nesilden nesile aktarılarak yaşatılması ve korunmasını konu alıyor. Bilimsel İkizler takımının “Astronomi Eğitimi İçin Yapay Zekâ Sergisi – Ötegezegenler” projesi astronomi ve uzay bilimleri alanında son derece önemli ve güncel bir konu olan ötegezenler konusu proje kapsamında ele alındı.

Exercitus takımının “Robolig Mavi Vatan” projesi Deneyap öğrencileri tarafından tasarlanan bir araçla verilen 3 farklı görevin yerine getirilmesi amaçlanıyor. SKYTURK takımının “Yeşil Kampüs” projesi üniversite kampüslerinde geri dönüşüm süreçlerini dijitalleştirerek sürdürülebilir atık yönetimini geliştirmeyi konu alıyor. Edual takımının “Edumind” projesi ise öğrencilerin gerek takıldıkları sorularda gerek mental psikolojik anlamda zorlandıkları anda yardımlarına koşabilecek frontend kısmında flutter ve backend kısmında Llama 3.2 yapay zekasının bulunduğu kullanıcı dostu bir mobil uygulama olarak hazırlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Güler'in 'Şehit' açıklamasına tepki yağdı!

2025-04-24 13:01 - Gündem

Doğu Perinçek: Öcalan Önder’e 'ABD-İsrail sizi öldürür' demiş!

2025-04-25 11:45 - Siyaset

İmamoğlu suç duyurusunda bulundu: Yeter artık!

2025-04-24 13:51 - Siyaset

'Sarı altın' olarak biliniyor, 50 TL'den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

2025-04-27 00:00 - Tarım

Özgür Özel, barikatları yıkarak yürüme talimatı verdi!

2025-04-23 17:29 - Gündem

Hasadı sona eriyor: Kent genelinde 1 milyon 200 bin ton rekolte elde edildi....

2025-04-26 00:00 - Tarım

Cem Küçük'ten canlı yayında itiraf gibi sözler: Savcının gönderdiği yazılarda var bu...

2025-04-27 02:09 - Gündem

Son Dakika... Öcalan İmralı'da gazetecilerle görüşmek istemiş!

2025-04-24 10:38 - Gündem

CHP'li Öztunç'tan 'jammer' tepkisi: İmamoğlu’na yasak ama Bilal Erdoğan’a...

2025-04-29 14:09 - Gündem

Ümit Özdağ davası 10 Eylül'e ertelendi!

2025-04-29 11:09 - Gündem

İlgili Haberler

Güneydoğu'dan ilk çeyrekte 68 milyon 929 bin dolarlık kuru meyve ihraç edildi

00:00 - Yerel

Topçuoğlu, Kilis’te üniversitelilerle buluştu: Asla vazgeçmeyin

00:00 - Yerel

Şahin, veli bilgilendirme toplantısına katıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi 5 milyon fide dağıtımına başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den üniversite adaylarına destek

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Madenciler direne direne kazandı!

19:35 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

'Kabe'de Hacılar' ile ünlenen Celal Karatüre'ye polis koruması

00:50 - Gündem

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

00:48 - Asayiş

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem