?>

Büyükşehir'den kurumsal kapasiteyi güçlendirecek üç proje

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında, belediyenin kurumsal kapasitesini güçlendirmeye yönelik üç önemli eğitim ve analiz çalışması hayata geçirilecek.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında, belediyenin kurumsal kapasitesini güçlendirmeye yönelik üç önemli eğitim ve analiz çalışması hayata geçirilecek.

Turizm, kamu ihale süreçleri ve enerji verimliliği alanlarında belediye personelinin yetkinliğini artırmayı hedefleyen protokolün imza töreni, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu’nun katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda yapıldı

Kurumlar arası iş birliği kapsamında “Gaziantep Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi ve Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi”, “Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi” ve “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Detaylı Enerji Etüdü ve Enerji Verimliliği Danışmanlığı” projeleri hayata geçirilecek.

Projelerin, Gaziantep’in turizm kapasitesinin geliştirilmesine, kamu hizmetlerinde etkinlik ve mevzuata uyumun artırılmasına, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik hedeflerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sunması amaçlanıyor.

ÜÇ YENİ ÇALIŞMA İLE KURUMSAL ALTYAPI GÜÇLENDİRİLECEK

“Gaziantep Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi ve Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi” projesi kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde destinasyon yönetimi ve turizm tanıtımı alanlarında görev yapan personelin, güncel turizm eğilimleri doğrultusunda dijital ve geleneksel tanıtım yöntemlerine ilişkin bilgi ve uygulama kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.

Proje ile Gaziantep’in turizm alanındaki rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir destinasyon yönetimi anlayışının kurumsal düzeyde güçlendirilmesi hedefleniyor.

“Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi” projesi ile ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ihale hazırlığı, sözleşme yönetimi ve uygulama süreçlerinde görev alan personelin mevzuata uyum düzeyinin geliştirilmesi planlanıyor.

Eğitim programı kapsamında süreçlerin standartlaştırılması, uygulama birliğinin sağlanması ve kurumsal işleyişin daha etkin hale getirilmesi hedefleniyor.

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Detaylı Enerji Etüdü ve Enerji Verimliliği Danışmanlığı” projesi ile Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, doğal yaşam parkı yerleşkesindeki enerji tüketim yapısı detaylı şekilde analiz edilecek. Devamında enerji verimliliğini artırmaya yönelik uygulanabilir ve sürdürülebilir çözümler geliştirilecek, böylece kurumsal enerji yönetimi kapasitesinin güçlendirilmesi sağlanacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 9 ölü 13 yaralı

2026-04-15 14:59 - Asayiş

Göksel’den yeni albüme sürpriz açılış

2026-04-11 00:00 - Magazin

CHP'li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki serbest bırakıldı

2026-04-10 00:40 - Asayiş

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

2026-04-12 17:49 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

2026-04-13 06:42 - Dünya

Okuldaki katliamın 'belgesi' İsa Aras Mersinli'nin bilgisayarından çıktı

2026-04-16 11:11 - Gündem

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol tutuklandı

2026-04-12 19:53 - Asayiş

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

2026-04-13 06:36 - Dünya

Ünlülere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga!

2026-04-12 13:44 - Asayiş

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

2026-04-12 10:57 - Dünya

İlgili Haberler

Gaski'den önemli başarı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den orman yangınlarına karşı önlem

00:29 - Yerel

Şehitkamil'de 28 ayda 38 yeni park

00:00 - Yerel

İSO İKİNCİ 500 LİSTESİNDE GAZİANTEP’TEN 33 FİRMA YER ALDI

00:16 - Yerel

Şehitkamil'de 6 ayda 165 bin ton asfalt serildi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'de istifa dalgası: e-Devlet kilitlendi

17:48 - Siyaset

CHP'den ilk üst düzey istifa geldi

16:36 - Siyaset

İşte, yeni partiye geçmesi beklenen vekiller...

16:30 - Siyaset

Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı

16:26 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme...

09:08 - Asayiş