?>

Büyükşehir'den fiyat, gıda güvenliği ve hijyen denetimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında şehir genelinde fiyat, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yerel - 3 saat önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında şehir genelinde fiyat, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ramazan ayıyla birlikte şehir genelinde denetimlerini yoğunlaştıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, artan alışveriş ve yeme-içme hareketliliği nedeniyle fiyat düzensizlikleri, gıda güvenliği ve hijyen risklerine karşı sahadaki kontrollerini sıklaştırdı.

Ekipler özellikle iftar saatlerinde yoğunluk yaşanan restoranlar, lokantalar, pastaneler ve kafelerde hijyen denetimleri artırdı. Bu bağlamda işletmelerde mutfak temizliği, personelin hijyen kurallarına uygunluğu, saklama koşulları, gıda muhafaza sıcaklıkları ve üretim alanlarının genel temizlik durumu kontrol ediliyor. Kurallara aykırı uygulamalara karşı mevzuat çerçevesinde cezai işlem yapılıyor.

Marketler, zincir mağazalar ve perakende satış noktalarında yapılan denetimlerde ise ürünlerin raf fiyatları ile kasa fiyatları karşılaştırılıyor. Etiketlerde yer alan fiyatların kasada uygulanıp uygulanmadığı ayrıntılı olarak inceleniyor. Raf düzeni, ürün yerleşimi ve bilgilendirme etiketlerinin mevzuata uygunluğu kontrol edilirken, satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri tek tek inceleniyor. Tarihi geçmiş veya risk taşıyan ürünlerle ilgili gerekli yasal işlemler uygulanıyor.

Konuya ilişkin Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayında denetimlerin hem fiyat hem de hijyen boyutuyla daha kapsamlı yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı dönemdir. Vatandaşlarımızın hem sağlıklı hem de güvenilir ortamlarda alışveriş yapabilmesi ve gönül rahatlığıyla iftarını açabilmesi için ekiplerimiz 7/24 sahadadır. Fiyat etiketi ile kasa fiyatı arasında farklılık tespit edilen işletmelere ve hijyen kurallarına uymayan iş yerlerine gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gıda güvenliği ve hijyen konusunda tavizsiz bir denetim anlayışıyla çalışmalarımız sürdürülmektedir.”

Açıklamada ayrıca, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları 153 ihbar hattına bildirmeleri halinde ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiği vurgulandı, Ramazan ayı boyunca denetimlerin aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel: Biz Erdoğan'dan erken seçim sandığını istiyoruz...

2026-02-15 16:21 - Siyaset

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

2026-02-15 10:17 - Gündem

Bahçeli Akın Gürlek'e sahip çıktı, CHP'yi hedef aldı

2026-02-17 11:52 - Siyaset

Şubat ayı anketinde de CHP birinciliğini koruyor...

2026-02-15 16:16 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan 'operasyon' yanıtı: Ben yetkiyi Türk Milleti’nden aldım!

2026-02-16 16:00 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası 6 Temmuz'a ertelendi

2026-02-16 13:00 - Gündem

Ekrem İmamoğlu: Halkın iktidarında Türkiye yeniden tarih yazacak...

2026-02-16 06:55 - Siyaset

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

2026-02-17 09:47 - Asayiş

Zeydan Karalar: Çok zor şartlarda çok önemli işler yaptık

2026-02-17 13:27 - Yerel

Erdoğan: Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet çeteleri CHP’yi kuşatmış!

2026-02-18 13:31 - Siyaset

İlgili Haberler

Karşıyaka Gençlik Kütüphanesi'nin temeli atıldı...

18:21 - Yerel

Pancarlı Gençlik Kütüphanesi ve Gölbucks hizmete açıldı

18:17 - Yerel

İMO’da devir teslim töreni

00:00 - Yerel

GSO'da “İşletmelerde Kurumsallaşma, Dönüşüm ve İhracat Eğitimi”

00:00 - Yerel

Şehitkamil’de binlerce kişi iftarını gönül sofralarında açtı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Anketlerde kim kazanıyorsa onu aday yapacağız...

13:42 - Siyaset

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı: Gazetecilik uğruna bedel ödemem isteniyorsa hazırım...

18:44 - Gündem

Futbolda bahis soruşturmasında yeni dalga: 33 gözaltı!

09:57 - Asayiş

CHP’li Meriç: Bir yılda aynı ramazan sepeti iki katına çıktı!

00:26 - Siyaset

Öztürkmen: Adana-Gaziantep otoyolunu özelleştirmek, hem üreticiye hem vatandaşa hem de milli ekonomiye ihanettir

00:23 - Siyaset