?>

Bünyamin Bozgeyik: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı vizyonunun güçlü bir yansımasıdır

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin 9’uncu maddesi üzerine AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, bütçenin Türkiye Yüzyılı vizyonunu güçlendiren bütüncül bir kalkınma belgesi olduğunu vurguladı.

Siyaset - 6 ay önce

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin 9’uncu maddesi üzerine AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, bütçenin Türkiye Yüzyılı vizyonunu güçlendiren bütüncül bir kalkınma belgesi olduğunu vurguladı.

2026 bütçesinin, AK Parti’nin 24’üncü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 8’inci ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun 3’üncü bütçesi olduğuna dikkat çeken Bozgeyik, bu tablonun milletin istikrar ve güven siyasetini tercih ettiğinin açık göstergesi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin son 23 yılda krizleri yöneten, belirsizlikleri fırsata çeviren bir ülke konumuna ulaştığını belirtti.

Türkiye’nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Bünyamin Bozgeyik, 2025 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3,7’lik büyüme oranına ulaşıldığını ve ekonominin 21 çeyrektir aralıksız büyüdüğünü hatırlattı. Bu başarının popülist söylemlerle değil, sorumluluk alan ve milletin menfaatini önceleyen bir ekonomi yönetimiyle sağlandığını dile getirdi.

“MAHALLİ İDARELERE AYRILAN KAYNAKLARIN 2026 YILINDA 1 TRİLYON 657 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNE ÇIKARILDI.”

2026 bütçesinin yalnızca gelir gider dengesi değil; rekabet gücünü artırmayı, bölgesel kalkınma farklarını azaltmayı, üretim zincirini derinleştirmeyi ve sosyal devlet kapasitesini güçlendirmeyi hedeflediğini söyleyen Bozgeyik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Merkezi idare ile mahalli idareler arasındaki güçlü koordinasyonun kamu hizmetlerinin etkinliğini artırdı. Mahalli idarelere ayrılan kaynakların 2026 yılında 1 trilyon 657 milyar liranın üzerine çıkarıldı. AK Parti iktidarı öncesinde bütçe içindeki payı yüzde 4 olan bu kaynağın bugün yüzde 8,7’ye yükseldi. Ayrıca KÖYDES kapsamında köy altyapıları için 10 milyar lira, SUKAP kapsamında belediyelerin su ve kanalizasyon altyapıları için 6 milyar lira kaynak ayrıldı.”

AK Parti’nin yerel yönetim anlayışının yalnızca altyapı hizmetleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Bünyamin Bozgeyik, “Dijitalleşen, çevreye duyarlı, sosyal politikalar üreten ve akıllı şehir uygulamalarını hayata geçiren güçlü belediyecilik modeli benimsendi. Gençliğe yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan en stratejik yatırımlar olduğu bilinciyle Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda mahalli idarelerimizin sorumluluk alanındaki spor tesisleri ve gençlik merkezlerinin yapımı, yenilenmesi ve donanım ihtiyaçları merkezi kaynaklarla karşılanmakta; yerel bütçeler üzerinde ilave bir yük oluşturmadan kamu yatırımları hayata geçirilmektedir” dedi.

GAZİANTEP’İMİZDE YENİDEN İNŞA SÜRECİ HIZLA SÜRÜYOR

Konuşmasında deprem bölgesine yönelik çalışmalara da değinen Bozgeyik, asrın felaketinin ardından Gaziantep’in özellikle Nurdağı ve İslâhiye ilçelerinde devlet-millet dayanışmasının somut sonuçlarının görüldüğünü belirtti. Gaziantep’te 23 bin 694 konut, 1.219 iş yeri ve 4 bin 587 köy evinin tamamlanarak yaklaşık 29 bin 500 konut ve iş yerini hak sahiplerine teslim edilmiş olacağını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere tüm ilgili kurumlara teşekkür eden Bozgeyik, yeniden inşa sürecinin yalnızca binaları değil, umudu ve geleceğe dair güveni de ayağa kaldırdığını ifade etti. Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Gaziantep’e yaklaşık 14 bin sosyal konut düşmesinin, şehre verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

AK Parti Gaziantep Bünyamin Bozgeyik, konuşmasını tamamlarken; 2026 bütçesinde mahalli idarelere ayrılan kaynakların artırılmasının, güçlü yerel yönetimler eliyle kalkınmayı tabana yayan stratejik bir tercih olduğunu belirterek, AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı hedeflerine güçlü liderlik ve kararlı siyasi irade ile emin adımlarla yürüdüğünü ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Hacıosmanoğlu'na yanıt

2025-12-12 15:26 - Spor

Burak Yılmaz, ayrılacağını açıkladı

2025-12-14 19:34 - Spor

Ünlü spiker Mehmet Akif Ersoy iddiasına yanıt verdi

2025-12-13 09:19 - Magazin

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

2025-12-16 08:52 - Gündem

Özgür Özel: Bir gizli tanık daha dilekçe verdi!

2025-12-13 14:41 - Siyaset

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

2025-12-17 08:15 - Magazin

Nur Köşker’in ablasından Mehmet Akif Ersoy paylaşımı

2025-12-13 08:40 - Magazin

İddiaların ardından Furkan Torlak görevinden istifa etti!

2025-12-13 22:26 - Gündem

Habertürk spikeri Ela Rumeysa Cebeci'nin işine son verildi iddiası

2025-12-13 22:23 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş'e yakalama kararı

2025-12-18 09:00 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset

Özgür Özel: CHP bugün AKP'nin işgali altındadır!

10:22 - Siyaset

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş görevden alınma kağıdını yırttı

10:03 - Siyaset

Özgür Özel'den demokrasi nöbeti çağrısı: Darbeye teslim olmayacağız!

19:17 - Siyaset

MHP Gaziantep'ten Bahçeli’ye hediye

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş görevden alınma kağıdını yırttı

10:03 - Siyaset

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:00 - Asayiş