?>

Bungalov sahtekarlığıyla milyonluk vurgun: 50 kişi gözaltında!

Sakarya merkezli 12 ilde düzenlenen bungalov operasyonunda, sahte sosyal medya hesaplarıyla 263 milyon liralık dolandırıcılık yapan 50 kişi yakalandı. 16 milyon lira değerinde araç ve ziynet eşyasına el konuldu.

Asayiş - 2 ay önce

Türkiye'de son yıllarda dolandırıcılık vakalarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor.

Dijital teknolojilerin kötüye kullanılmasıyla birlikte, özellikle sosyal medya, sahte internet siteleri ve yapay zekâ destekli yöntemlerle yapılan dolandırıcılıklar yaygınlaştı. 2024 itibarıyla bu tür suçlarda hem vaka sayısı hem de mağdur sayısı katlanarak arttı.

Sakarya, Pamukova ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturma büyük bir dolandırıcılık şebekesini ortaya çıkardı. Şüphelilerin, Sapanca'daki bungalov işletmelerinin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek sahte profiller oluşturduğu ve bu yöntemle vatandaşları milyonlarca lira dolandırdığı belirlendi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Operasyon, Türkiye'nin 12 farklı ilinde eş zamanlı düzenlendi; Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Samsun, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şırnak, Bitlis, Konya, Ankara ve Malatya'dan toplam 50 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda başkalarına ait çok sayıda GSM hattı, banka kartları, tarihi eser niteliğinde sikke, ruhsatsız tabanca ve mermiler ele geçirildi.

263 MİLYONLUK VURGUN!

Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlıklarına yönelik yürütülen çalışmada, 15 milyon lira değerinde 10 binek araç ve 1 milyon 100 bin liralık ziynet eşyasına el konuldu. Şebekenin toplam vurgunu ise tam 263 milyon lirayı buluyor. Gözaltındaki şüpheliler hakkında adli süreç başlatılırken, soruşturma titizlikle devam ediyor.

Vatandaşlara, sosyal medya hesapları ve internet üzerinden gelen tekliflere karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

2025-06-16 21:39 - Siyaset

Son dakika... Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti

2025-06-11 11:06 - Siyaset

Fatih Keleş’ten 'etkin pişmanlık' açıklaması

2025-06-14 00:00 - Spor

Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna devam kararı

2025-06-11 16:07 - Siyaset

CHP'den seçildi, AKP'ye geçti, koltuğu kaptı!

2025-06-17 18:39 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in kendi hesabından veda mesajı paylaşıldı: ’Elveda iki gözümüz’

2025-06-16 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya: 'Sahte diploma' soruşturmasında 37 kişi tutuklandı!

22:04 - Asayiş

200 bin liralık alkol çaldılar sorguda 'Hepsini içtik' dediler

00:17 - Asayiş

İstanbul Çekmeköy'de ormana yakın bölgede yangın

22:46 - Asayiş

Gaziantep'te iş yerinde yangın paniği...

00:08 - Asayiş

Bursa'da ormanı yakmaya çalışan şüpheli kaçtı!

07:34 - Asayiş

Günün Manşetleri

Dilipak: Sahte diplomalıların milletvekilliği düşmeyecek mi?

17:00 - Gündem

CHP'nin komisyonda ilk talebi kayyum uygulamalarının kalkması ile AİHM ve AYM kararlarının uygulanması yönünde çağrısı

16:58 - Siyaset

DEM Parti ilk toplantıda Öcalan'a umut hakkı istedi, insiyatif çağrısı yaptı

16:28 - Siyaset

Feti Yıldız:" Kendi dışındaki partileri düşman görmeyen politik anlayış ve bir duruşa ihtiyaç var"

14:09 - Siyaset

TÜİK'ten Başarır'ın eleştirilerine "hakaret" davası; 50 bin TL manevi tazminat

14:03 - Gündem