?>

Bu destan, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Antep’e ‘Gazi’lik ünvanı verilişinin 97. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gündem - 8 yıl önce

 

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Antep’e ‘Gazi’lik ünvanı verilişinin 97. yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

"Ne mutlu ki bizler, esarete, işgale boyun eğmeyen bir ulusun ferdiyiz. Ve ne büyük bir gurudur ki, milletçe verilen istiklal mücadelesinin en kıymetli ünvanlarından biri olan 'Gazi'lik ünvanı, evladı olmaktan şeref duyduğumuz şehrimize layık görülmüştür.

Antep halkı, genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle, bundan yaklaşık bir asır önce işgal kuvvetlerine karşı yiğitçe çarpışarak, milli mücadele içerisinde çok nadide bir kahramanlık destanıyazmıştır. Bu destan, Anadolu'nun her bir köşesinde verilen istiklal mücadelesine güç katmış, esin kaynağı olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun kurtarıcısı,eşsiz lider, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar’ sözleri de dedelerimizin, ninelerimizin ne kadar büyük ve kıymetli bir mücadele yürüttüğünün tescili niteliğindedir.

Şehrimize 'Gazi'lik ünvanını layık gören makamın, İstiklal Savaşı'nı yöneten ve kendisi de aynı ünvana sahip olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olması da ayrıca büyük bir gurur vesilesidir.

İşte bütün bunlar, bizlere çok daha büyük sorumluluklar yüklemektedir.  Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, Türk milletinin istiklali için gözünü kırpmadan düşmana göğüs geren şehit ve gazilerimize layık olmak; onların bizlere bıraktığı mirasa, yani cumhuriyetimize, demokrasimize, milli iradenin egemenliğine var gücümüzle sahip çıkmak, bu değerlerimize yönelecek her türlü saldırıya karşı durmak en büyük vazifemizdir. Atalarımızın yazdığı bu destan, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak."

Haftanın Öne Çıkanları

Kilis ve Afrin’den kara haber: İki şehit

2018-02-03 16:52 - Gündem

Türkiye 'Çocuk Gelin'de Avrupa birincisi

2018-02-01 10:19 - Dünya

İşte Gaziantep'in yeni nüfusu

2018-02-01 10:41 - Yaşam

Sigaraya başlama yaşı 11'e düştü!

2018-02-07 08:39 - Yaşam

Mutlu Kafe açıldı...

2018-02-04 17:22 - Yerel

Çimento sektörü yüzde 13,80 zamda anlaştı

2018-02-02 10:10 - Ekonomi

Şehitkamil, Su topu Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

2018-02-02 17:48 - Spor

Bez Bebek Atölyesi'nden 900 çocuk faydalandı

2018-02-07 08:21 - Yerel

Laiklik ilkesinin 81. yıldönümü

2018-02-05 09:00 - Gündem

Rektör Gür ve eşine FETÖ soruşturması

2018-02-03 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

Akın Gürlek duyurdu: Sosyal medyaya kimliksiz giriş yapılamayacak!

19:32 - Gündem

İmamoğlu: Bütün tutuklu arkadaşları serbest bırakın. Ben buradayım!

06:52 - Gündem

İBB davasında 18 kişiye tahliye kararı!

06:49 - Gündem

Tanju Özcan: Allah bana yaşattıklarını sormadan kimsenin canını almasın!

06:47 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

15:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Gaziantep Adliyesi’nde operasyon!

11:33 - Asayiş

Akın Gürlek duyurdu: Sosyal medyaya kimliksiz giriş yapılamayacak!

19:32 - Gündem

LGS'ye Dünya kupası ayarı: Sınav tarihi değişti!

13:21 - Eğitim

Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi!

12:56 - Spor