?>

BTP, AKP’nin sattığı kurumların listesini yayınladı

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Cumhuriyetin kazanımı olan hangi fabrika kapatıldıysa tekrar açacağız. Neyi verdilerse geri alacağım. Nasıl alacağım? Babalar gibi verdiler, babalar gibi geri alacağım” dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Cumhuriyetin kazanımı olan hangi fabrika kapatıldıysa tekrar açacağız. Neyi verdilerse geri alacağım. Nasıl alacağım? Babalar gibi verdiler, babalar gibi geri alacağım” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) AKP iktidarı döneminde özelleştirilen kurumların, limanların listesini yayınladı.

BTP’nin twitter hesabından, “Onlar sattılar, biz geri alacağız” notuyla paylaşılan video BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş tarafından da retweet edildi.

BTP paylaşımındaki özelleştirilenler listesinde şu kurumlar yer aldı; “Eti Alüminyum , Eti gümüş, Eti Elektrometalurji, Bursagaz, Ereğli Demirçelik, Esgaz, Ünye Çimento AŞ., Eti bakır, Mazıdağı fosfat tesisleri, Eti Krom, Hekimhan Demir Madeni, İgsaş, Paşabahçe Cam Sanayi AŞ. , Petkim, Güney Ege Linyit İşletmesi, İskenderun Demir Çelik, Seka, Tedaş, Tümosan, Tüpraş, Sümer Holding, Türk Telekom, Tekel,  Çorum Şeker Fabrikası, Seyitömer Linyitleri, Tunçbilek Demirçelik Santrali, Yatağan Termik Santrali, Soma Termik Santrali,  Muş Şeker Fabrikası, Orhaneli Termik Santrali, Beyköy Hidroelektrik, Kangal Termik Santarali, Kırşehir Şeker Fabrikası, Mersin Limanı, Yerköy Termik Santrali, Elbistan Şeker Fabrikası, Yeniköy Linyitleri, Çatalağzı Termik Santrali, Derince Limanı, Bandırma Limanı, Samsun Limanı, İskenderun Limanı, Afyon Şeker Fabrikası, Alpullu Şeker Fabrikası, Bor Şeker Fabrikası, Erzincan Şeker Fabrikası, Erzurum Şeker Fabrikası, Denizli Jeotermal Santrali, Tercan Hidroelektrik, İkizdere Hidroelektrik, Çıldır Hidroelektrik, Milli Piyango, Petrol Ofisi, daha niceleri...”

“Babalar gibi geri alacağım”

BTP paylaşımında, AKP döneminde satılan kurumların isimlerinin ardından BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, “Cumhuriyetin kazanımı olan hangi fabrika kapatıldıysa tekrar açacağız, Cumhuriyetin kazanımı olan hangi işletme, fabrika satıldıysa geri alacağız, geriye dön marş marş diyeceğiz. Cumhuriyetimizin, vatanımızın, toprağımızın altında hangi madenim, hangi kıymetim varsa bunu da Türk Milleti olarak biz işleteceğiz, size söz veriyorum. Neyi verdilerse geri alacağım. Nasıl alacağım? Babalar gibi alacağım. Babalar gibi verdiler, babalar gibi geri alacağım” sözlerine yer verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Jeotermal Enerji Oscarı Mb Holding’e verildi

2022-12-12 18:43 - Yerel

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

CHP'li Gamze Taşcıer'in konuşması gündem oldu

2022-12-11 11:21 - Siyaset

Misvak, Timur Soykan'ı hedef gösterdi!

2022-12-08 18:27 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan: Tekrar bir Yenikapı ruhu aranıyorsa bunun vücut bulması gereken zemin, Terörsüz Türkiye sürecidir

14:55 - Siyaset

'Free İmamoğlu' demişti, Nimet Özdemir AKP'ye katıldı!

13:29 - Siyaset

Ümit Dikbayır, CHP'den istifa etti

18:35 - Siyaset

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay' açıklaması

16:42 - Siyaset

Selahattin Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nu kabul etmeyecek!

13:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Malatya il binasına 'Hain Kemal' pankartı asıldı!

14:40 - Gündem

'Free İmamoğlu' demişti, Nimet Özdemir AKP'ye katıldı!

13:29 - Siyaset

Özgür Özel'in, Ferdi Zeyrek’in mezarında çekilen fotoğrafı ödül aldı

08:12 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Şaban Sevinç hakkında suç duyurusu

00:28 - Gündem

Arınmak için gelenlerden biri hırsızlıktan hüküm giymiş!

00:17 - Gündem