?>

Bozgeyik dualarla anıldı...

Gaziantep basın camiasının duayen isimlerinden gazeteci yazar Vahittin Bozgeyik, vefatının 14'üncü yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle ve dualarla anıldı.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep basın camiasının duayen isimlerinden gazeteci yazar Vahittin Bozgeyik, vefatının 14'üncü yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle ve dualarla anıldı.

Gaziantep'te kültür-sanat ve basın camiasında yaptığı hizmetlerle herkesin takdirini kazanmış gazeteci-yazar ve şair Vahittin Bozgeyik, vefatının 14'üncü yılında mezarı başında anıldı. Her yıl geleneksel hale getirilen anma töreni merhum Bozgeyik'in Oğuzeli ilçesi Devehöyük Köyü'nde bulunan mezarında düzenlendi. Programa, basın mensupları, şair ve yazarlarla birlikte Bozgeyik'in akraba ve dostları büyük ilgi gösterdi. Duaların okunduğu anma programında daha sonra konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda Bozgeyik'in gazeteciliği, şair ve yazarlığının yanı sıra örnek bir insan olduğuna dikkat çekildi. 

VAHİTTİN BOZGEYİK 

1945 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Devehöyük köyünde dünyaya gelen Vahittin Bozgeyik, ilk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'te yaptı. 'Güney Sokaklarında' isimli şiir kitabını daha lise öğrencisiyken 1966 yılında yayınlayan Vahittin Bozgeyik, 1966 yılında Hisar Dergisi tarafından Türkiye çapında yapılan liselerarası şiir yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. 1971 yılında Türk Sineması’nda karakter rollerinde oynadı. Daha sonra profesyonel tiyatro oyuncusu olarak Ankara'da Kavaklıdere ve Mithatpaşa tiyatrolarında sahneye çıktı. Askerlik döneminden sonra emekli oluncaya kadar sürecek olan profesyonel gazetecilik hayatına, 1969 yılında Gaziantep Zafer Gazetesi'ni kurarak başladı. Yıllarca Gaziantep'te gazetecilik yapan Bozgeyik, televizyon program yapımcılığı ve yönetmenliği de yaptı. Birçok yerel televizyonda kültür ve sanat ağırlıklı programlar yapan ve sürekli sarı basın kartı sahibi olan Bozgeyik, Şehitkamil Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.

Ezo Gelin'in mezarının doğduğu yer olan Gaziantep'in Dokuzyol köyüne getirilmesinde büyük çaba sarfeden Bozgeyik, gazeteci ve yazarlığın dışında şiir ve besteleriyle de adından söz ettirmişti. Türkiye Müzik Eseri Sahipleri Grubu (MSG) üyesi olan Bozgeyik'in, yaptığı birçok beste yerel ve ulusal sanatçılar tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in, 'Hesapta Yoktu' isimli bestesi de sanatçı Selda Bağcan tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik’in ölümünden kısa bir süre önce yazdığı ‘Unutuldun’ isimli bestesi ise, Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik, 2 Nisan 2005'te evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Ömür Gedik’in kızı Gaziantep'te dünya evine girdi

2019-03-25 15:22 - Magazin

Gaziantep'te motosiklet tırla çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

2019-03-27 08:12 - Asayiş

'Öküz' haberi gazeteciyi işinden etti!

2019-03-30 09:58 - Siyaset

Uzm. Dr. Ali Sönmez hasta kabulüne başladı

2019-03-25 14:41 - Sağlık

Doğan'dan Ahmet Uzer'e sert tepki...

2019-03-24 13:08 - Siyaset

Celal Doğan, Gençlik Buluşması'na katıldı

2019-03-26 13:16 - Siyaset

Fatma Şahin ssessizliğini bozdu...

2019-03-27 12:20 - Siyaset

Dr. Öğr. Üyesi Çolak, hasta kabulüne başladı

2019-03-28 19:14 - Sağlık

“Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar”

2019-03-23 17:56 - Gündem

8 mahalleye Millet Kıraathanesi

2019-03-25 15:17 - Yerel

İlgili Haberler

Başkan Kılıç'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:01 - Yerel

Fedaioğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin gençleri ağırladı

00:43 - Yerel

Adnan Ünverdi'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem

“Fidan Hoca” lakablı Fidan Atalay tutuklandı!

17:45 - Asayiş

Ümit Özdağ: Seçim erken olacak...

14:05 - Siyaset

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

11:17 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında 10 şüpheli gözaltına alındı

11:15 - Asayiş