?>

Boğaziçi 2. Etap'ta son bina da yıkıldı...

Şahinbey Belediyesi Boğaziçi 2. Etap çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol güzergahında kamulaştırması yapılan evlerden sonuncusunun yıkımı önceki gün öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Yerel - 2 yıl önce

Şahinbey Belediyesi Boğaziçi 2. Etap çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol güzergahında kamulaştırması yapılan evlerden sonuncusunun yıkımı önceki gün öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Şehire nefes aldıran Boğaziçi 1’nci etabın ardından trafik sorununu tamamen çözecek Boğaziçi 2’nci etap çalışmalarına hızlıca başlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu; kamulaştırılan evlerin sonuncusunun yıkımını Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Şehrin çehresini değiştirmek ve özellikle trafik sorununu ortadan kaldırmak için Özdemirbey 1’nci ve 2’nci etap, Yeşilvadi 12 şeritli yol, YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşak projelerini başarıyla tamamlayan Şahinbey Belediyesi; Boğaziçi Bulvarı 1’nci etabın ardından başlattığı Boğaziçi 2’nci etap çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.  Şahinbey Belediyesi; bulvarın 1’nci etabında 261 bina ve 884 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirirken, 2'nci etapta ise 243 bina ile 815 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirdi.

10 BİN 388 ADET EVİ KAMULAŞTIRDIK

Boğaziçi 2’nci etap çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şehrimizin trafik problemini çözmek adına devasa yatırımlar yapıyor, yeni yollar açıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi kentsel dönüşümde de örnek çalışmalara imza atıyoruz. Şu ana kadar 10 bin 388 adet evin kamulaştırılmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz yerlerde geniş yollar, okul alanları, yeşil alanlar çıkartarak yoğunluğu azaltıyoruz. Yeni yerleşim yerlerini taşıyarak vatandaşlarımızı da asla mağdur etmiyoruz. Boğaziçi 1’inci etapta daha önceden 860 adet evin kamulaştırılması ve yıkımını gerçekleştirerek yolumuzu açmıştık. Şimdi bunun devamı olan Boğaziçi 2’inci etapta 815’inci evi yıktık. Bununla birlikte bu yolda yıkılmamış ev kalmamış oldu. İnşallah 2 ay gibi bir sürede bu yolumuzu da tamamlayıp Şahinbeyimizin, Gaziantep’imizin hizmetine sunmuş olacağız. Şehreküstü Kavşağı’ndan başlayarak Binevler Postanesi’ne kadar kesintisiz yeni bir ring, yeni bir yol açmış oluyoruz. Aynı zamanda bu yolla da YeşilVadi Bulvarı’na yeni bir tünel açıyoruz. 1’inci etap 2’İnci etabın güncel maliyeti 500 milyon TL’yi geçiyor. Yolumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li vekil 905 milyon TL'ye AVM satın aldı!

2023-01-10 22:18 - Gündem

Emin Şen'in FETÖ elebaşına övgü dolu paylaşımları ortaya çıktı!

2023-01-12 21:41 - Gündem

Melis Fis’ten yarım kalmış bir hikaye: Trajikomedi

2023-01-10 09:55 - Magazin

Soylu’nun trolleri bütçe görüşmelerine de girmiş!

2023-01-12 18:07 - Siyaset

Akit’ten kovuldu, ifşalara başladı, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!

2023-01-13 09:25 - Gündem

Gülen, Soylu'nun troll danışmanının eski ortağını başından öpmüş!

2023-01-13 11:24 - Gündem

'Recep Tayyip Erdoğan Müzesi' kuruluyor...

2023-01-11 09:14 - Gündem

AKP'li Bülent Turan 'Soylu'yu istifa ettirecek dosya beklemiş!

2023-01-14 11:31 - Siyaset

Emin Şen o tweetleri FETÖ ile dalga geçmek için atmış!

2023-01-14 10:55 - Gündem

İmamoğlu Umre yolcusu!

2023-01-12 11:52 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Hoşaf üyelerinin yüzünü güldürüyor

00:00 - Yerel

Şahinbey'in kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

00:00 - Yerel

GSO'da Makine Metal Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası'nda Genel Kurul heyecanı

00:15 - Yerel

Gaziantep'te, ev hayvanı satış belgesi eğitimi verildi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanuna karşı açlık grevine başladı

13:09 - Gündem

Bakan Memişoğlu'ndan yeni açıklama: Öncelikle toplumumuzun kilo sorununu çözmemiz gerekiyor

11:38 - Gündem

Yerlikaya duyurdu: 4 ilde suç örgütlerine operasyon, 64 gözaltı!

10:09 - Gündem

İş insanı İnan Kıraç'ın kaçırıldığı iddiası: 2 kişi gözaltına alındı

09:38 - Asayiş

Hakimler ve Savcılar Kuruluna ait atama kararları Resmi Gazete'de

01:09 - Gündem