?>

Böbrek hastası sağlığına ANKA’da kavuştu

Derdine derman bulamayan böbrek hastası, tavsiye üzerine son çare olarak Özel Gaziantep Anka Hastanesi’ne başvurdu.

Sağlık - 5 yıl önce

 

Karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama gibi şikayetlerle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvuran hastanın muayene bulguları neticesinde sol böbreğinin karnının yarısını kaplayacak şekilde büyüyerek işlev göremez hale geldiği tespit edildi. Hasta için hayati tehlike oluşturan böbrek, gerçekleştirilen Nefroüreterektomi ameliyatı ile alındı.

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki Emine Altıparmak’ın karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama gibi şikayetleri vardı. Tedavi olmak için birçok hastaneye gitmesine rağmen derdine derman bulamayan Altıparmak, tavsiye üzerine son çare olarak Özel Gaziantep Anka Hastanesi’ne başvurdu. Özel Gaziantep Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Hilmi Çelik tarafından muayene edilen Altıparmak’ın yapılan tahlilleri ve ultrason tetkiki sonucunda bir böbreğinin işlevini yitirdiği ve bu böbreğin karın içinde bağırsakları sıkıştırıp, karaciğere baskı yaptığı saptandı. Bunun üzerine hastanın ameliyat edilmesine karar verildi.

Opr. Dr. Hilmi Çelik tarafından gerçekleştirilen Nefroüreterektomi operasyonu ile Altıparmak’ın işlev görmeyen sağ böbreği başarılı şekilde alındı. Ameliyat sonrası ağrıları dinen ve kendisini daha iyi hissettiğini dile getiren Altıparmak, “Keşke daha önce Özel Gaziantep Anka Hastanesi’ne başvursaydım. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Beni sağlığıma kavuşturan doktorum ve benimle çok iyi ilgilenen Özel Gaziantep Anka Hastanesi yetkilileri ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.”dedi

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik ise, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

““Hastamız bize karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı ve idrarda kanama şikayeti ile geldi. Hastamızın muayene bulguları neticesinde sağ böbreğinin karnının yarısını kaplayacak şekilde büyüyerek işlev göremez hale geldiği, bağırsak ve karaciğere baskı yaptığını tespit ettik. Hastamız için hayati tehlike oluşturan böbreği başarılı bir operasyonla aldık. Şu an sağlık durumu iyi”

Böbrek hastalığının belirtilerinin çoğu zaman fark edilmediğini ve bu nedenle tedavide geç kalındığını söyleyen Üroloji Uzman Op. Dr. Hilmi Çelik, belirtileri ne kadar erken fark eder ve önemserseniz, hastalığın ilerlemesini engeller ve doğru müdahale ile hastalıktan kurtulabilirsiniz uyarısında bulundu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Cemaat CHP’li diye imam cenaze namazı kıldırmadı

2020-07-10 20:28 - Gündem

Acarsan'dan Irak'a hastane...

2020-07-17 08:28 - Dünya

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir kimdir?

2020-07-15 07:17 - Gündem

Ali İsmail'in öldürülüşünün 7. yıl dönümü

2020-07-10 08:47 - Gündem

Atatürk'e ağır hakaret

2020-07-10 21:25 - Gündem

AKP'li Muş, Fetö elebaşına 'Sayın' dedi!

2020-07-14 20:57 - Gündem

Dedenin Atatürk ile ilgili sözleri olay oldu...

2020-07-14 08:52 - Gündem

Katar Emiri’nin annesine piyango vurdu

2020-07-13 09:29 - Gündem

Büyükşehir'den Fıstık Park’ta kır nikahı

2020-07-11 13:53 - Yerel

Akşener: Haddini bil sayın Erdoğan...

2020-07-14 10:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Çocuklarda ve ergenlerde laboratuvar testleri yetişkinlerden neden farklıdır?

00:00 - Sağlık

Obstrüktif Uyku Apnesi hayatı sessizce tehdit ediyor!

00:00 - Sağlık

H3N2 Virüsünde dikkat edilmesi gereken belirtiler

00:00 - Sağlık

Grip mevsimi erken başladı: Risk grupları dikkat!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden çiftlere uyarı

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem