?>

Gazze’de son 4 günde 4 okul vuruldu!

İsrail, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin sığındığı bir okula saldırı düzenledi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, en az 29 kişi hayatını kaybetti. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini saldırıyla ilgili, “Son 4 günde 4 okul vuruldu. Savaş başladığ

Dünya - 2 yıl önce

Filistinli yetkililer tarafından dün yapılan açıklamada, Han Yunus kentinde yerlerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulun girişine düzenlenen saldırıda en az 29 kişi hayatını kaybetti.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini saldırının son 4 günde 4’üncü okul saldırısı olduğuna dikkat çekerek, “Savaş başladığından bu yana Gazze'deki UNRWA okullarının üçte ikisi vuruldu, bazıları bombalandı, birçoğu ağır hasar gördü. Okullar çocuklar için güvenli eğitim ve umut mekânları olmaktan çıkıp aşırı kalabalık sığınaklara dönüştü ve çoğu zaman ölüm ve sefalet mekânları haline geldi. Dokuz aydır, bizim gözetimimiz altında, acımasız, bitmek bilmeyen ölümler, yıkım ve umutsuzluk devam ediyor. Gazze çocuklar için bir yer değildir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıklamasında, “Han Yunus'ta ailelerin barındığı bir okul IDF tarafından bombalandı ve onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Masum siviller daha ne kadar bu çatışmanın yükünü çekecek? Uluslararası hukukun her türlü ihlalini kınıyoruz: sorumlular hesap vermelidir. Mahsur kalan yüzlerce sivile nefes aldırmak, tüm rehineleri serbest bırakmak ve ihtiyaç duyulan insani yardımı ulaştırmak için derhal ateşkes sağlanması zorunludur” dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim’de, İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzeyine çok sayıda hava saldırısı düzenlemiş, binlerce sivilin ölümüne sebep olmuştu. Hava saldırılarından kaçan siviller, Refah bölgesine gitmiş ve insani yardım örgütleri burada yapılanmaya ve sivillere destek olmaya başlamıştı.

Savaş, şeridin kuzeyinden güneye doğru inmeye başlamış ve Han Yunus’a kadar ulaşmıştı. Hava saldırıları sonucu Han Yunus kentinin büyük çoğunluğu harabeye dönmüştü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın Refah’taki taburlarını ‘yok etmeden’ savaşın sona ermeyeceğini sık sık dile getirmiş, İsrail ordusu da Refah’ta operasyonlara başlamıştı.

Bu kapsamda da Refah’taki sivillere, insani yardım örgütleri ve uluslararası kuruluşların tüm uyarılarına rağmen tahliye emri verilmişti. Refah’a sığınan Gazze halkı, halihazırda saldırılardan büyük yıkıma uğrayan Han Yunus’a geri dönmek zorunda kalmış ve buradaki hasarlı Birleşmiş Milletler tesislerine sığınmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Ayşe Ateş, MHP'li yöneticilerin isimlerini verdi!

2024-07-04 22:33 - Gündem

Gaziantep'te çocuklar TÜGVA’nın hafızlarına teslim!

2024-07-05 06:45 - Eğitim

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset

Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi

18:49 - Siyaset

Vakkas Açar: Gaziantep acilen afet bölgesi ilan edilmeli

18:48 - Siyaset