?>

Beyrut saldırısında öldürüldüğü iddia edilmişti: İran Kudüs Gücü Komutanı nerede?

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani'nin durumuna ilişkin resmi açıklama yapılmaması Beyrut'ta İsrail'in saldırısında yaralandığı iddialarına yol açtı.

Dünya - 7 ay önce

Sık sık Beyrut'a gittiği bilinen Kaani hakkında ilk iddia dün İsrail'in Kanal 12 televizyonundan geldi.

Kanal 12, İsrail'in cuma günü Beyrut'a düzenlediği ağır saldırılar sırasında Kaani'nin hedef alınmış olabileceğini ve yaralanıp yaralanmadığının incelendiğini duyurdu.

İran'da güvenlik bürokrasisine yakın Tabnak internet sitesi de dün "General Kaani nerede?" başlıklı haberinde, yetkililere, Kaani'nin durumunun netliğe kavuşturulması çağrısında bulundu.

Tabnak'ın haberinde, "Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanının sağlığına ilişkin söylentiler medyada yoğun bir şekilde gündeme geldi ve resmi makamlardan bu konuya henüz bir yanıt verilmedi. General Kaani sağlıklıysa onun görüntüsünü medyada yayınlamak konuyu netleştirmenin en iyi yolu olabilir" ifadelerine yer verildi.

Kaani'nin durumuna ilişkin İranlı yetkililerden ilk açıklama ise Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Abbas Golru'dan geldi.

Golru, "İddialara itibar etmemek lazım. Kendisi iyi. Devrim Muhafızları Ordusu'nun bu konuda açıklama yaparak endişeleri ortadan kaldıracağına inanıyorum" dedi.

Öte yandan Kaani'nin bugün İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'e saldırının başındaki Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade'ye "Feth Madalyası" taktığı törende olmaması da dikkatleri çekti.

İsmail Kaani'nin Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybettiği İsrail saldırısında da hedef alındığı iddiaları ortaya atılmıştı. Kaani, daha sonra Tahran'daki Hizbullah ofisini ziyarete gitmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi KYK Erkek Yurdunda intihar!

2024-10-06 11:35 - Asayiş

MasterChef'te 6 Ekim'de kim elendi? MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2024-10-06 23:38 - Magazin

Üniversitesinden 'Ayşenur Halil' paylaşımı

2024-10-05 23:38 - Gündem

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

İntihar eden öğrencinin son görüntüleri ortaya çıktı!

2024-10-06 12:03 - Gündem

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

Kadınlar İkbal'in öldürüldüğü yerde: 'Bakanlık aç gözünü, kadınlar burada öldürüldü'

2024-10-05 18:39 - Gündem

İlgili Haberler

AB'nin yeni güvenlik mimarisi: Polonya, Türkiye'yle nasıl bir işbirliği hedefliyor?

00:38 - Dünya

Eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'e dava açıldı

00:38 - Dünya

Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti

00:00 - Dünya

Trump’ın oğlu, bankaları hedef aldı: 10 yıl içinde yok olabilirler

00:00 - Dünya

ABD ile Ukrayna anlaştı: Ekonomik ortaklık anlaşması imzalandı

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Silivri’deki tutuklu gençlerden çağrı: “Unutulduğumuz izlenimine kapılıyoruz”

04:08 - Gündem

Ümraniye'de 'gülümseyen kadınlara' sansür: 'Toplumun ahlakını bozan...'

03:38 - Gündem

İtalyan devinden Maurizio Sarri bombası!

03:09 - Gündem

Manchester United, San Mames'te final ateşini yaktı!

02:38 - Gündem

Mantarlı pilav tarifi... Dakikalar içinde sofrada!

02:09 - Gündem