?>

Gazeteci Zafer Arapkirli yeniden yargılanıyor

BirGün yazarı Zafer Arapkirli, “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’a yönelik eleştirileri nedeniyle yeniden yargılanacağı davaya desteğe gelenler Çağlayan Adliyesi'nde buluştu. İlk duruşması yapılan dava 3 Mayıs tarihine ertelendi.

Gündem - 2 yıl önce

BirGün yazarı Zafer Arapkirli, “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’a yönelik eleştirileri nedeniyle yeniden yargılanacağı davaya desteğe gelenler Çağlayan Adliyesi'nde buluştu. İlk duruşması yapılan dava 3 Mayıs tarihine ertelendi.

Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız'ın 2018 yılında yaptığı konuşmasında “10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır, ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel bir durum yoktur... Kuran'a iman edenler açısından hiç bir sorun yoktur, çünkü küçük çocukların da evlenebilecekleri hükmü Kuran'dan alınmalıdır. 

11 yaşında aybaşı olduğuna göre bir kız ortalama 10-11 yaşında olduğuna göre, sıcak bölgelerde 9-10 yaşında olur, ne demiştik aybaşı 9 yaşında başlar demiştik, demekki aybaşı olmamışlar da boşandıklar zaman üç ay iddet bekleyecekler bir daha evlenebilmeleri için..

Hazırlanmış kanunlar ile oluşan sistemlerle, göklerden gelen sistem arasında fark budur. Göklerden gelen sistem insan fıtratını ve insan toplumunu esas alır...” ifadeleriyle tepki çekmişti. 

Gazeteci Zafer Arapkirli, Nureddin Yıldız'ın açıklamalarını hedef alarak çok sert açıklamalar yapmış ve hakkında açılan davadan beraat etmişti. Yeniden yargılanmasına karar verilen Arapkirli'ye destek olmak isteyenler Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Arapkirli, burada bir açıklama yaptı. Arapkirli "son nefesimize kadar bu karanlığa karşı çıkacağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız, 2018 yılında ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ açıklamasıyla tepki çekmişti. Açıklamaya tepki gösteren isimlerden biri de gazeteci Zafer Arapkirli’ydi. Arapkirli, sosyal medya üzerinden “Aşağılık herifler, evinize gittiğinizde karınızın, kızınızın suratına nasıl bakıyorsunuz” demişti.

Arapkirli, Twitter hesabında "Bunu mu savunuyorsunuz? Bu pisliğe sahip çıkanlar, bana çemkireceğine, bu lafların altına imza atıp yayınlasın burada... Utanmıyorlar! Benim gazeteciliğimin bu işle ne alakası var? Kepazeliği, ahlaksızlığı nasıl savunuyorsun? Utanmıyor musun? Bu aşağılık pisliklere kimse dur demeyecek mi? Özellikle de makam sahibi "Kız babaları ne bekliyorsunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

Nureddin Yıldız ise Arapkirli'nin ifadelerine karşı şikayette bulunmuştu. Arapkirli hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla açılan dava, 26 Aralık 2019'da beraatle sonuçlanmıştı.

Nureddin Yıldız'ın avukatı da karara itiraz etmiş ve istinaf mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar vermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yazar Hande Tamer, çocukluk hayalini gerçekleştirdi

2023-01-28 18:06 - Kültür & Sanat

MHP'de arka arkaya Sinan Ateş istifaları...

2023-01-26 16:51 - Siyaset

Tolgahan Demirbaş: MHP'li vekilin evinde yakalanmadım!

2023-01-27 10:13 - Gündem

Demirtaş: Daltonlar Çetesi feci şekilde kaybediyor!

2023-01-28 09:50 - Siyaset

Tahmazoğlu'ndan tünel projesi müjdesi

2023-01-30 16:37 - Yerel

The Wall Street Journal: İsrail, İran'ı vurdu!

2023-01-30 11:25 - Dünya

Erdoğan'ı korumaya rekor harcama: 526 milyon lira

2023-01-28 11:05 - Gündem

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 'karartma' kararı!

2023-01-30 16:46 - Gündem

CHP Gaziantep il yönetimi görev dağılımı yaptı

2023-01-27 09:30 - Siyaset

MHP'de Sinan Ateş istifaları sürüyor...

2023-01-28 18:56 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

11:46 - Gündem

İmamoğlu, Sezai Karakoç'un sözleriyle seslendi

23:51 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma

23:31 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:35 - Gündem

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

19:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

11:46 - Gündem

Fulya Öztürk isyan etti: Bunu yapan da, inanan da net geri zekalı!

11:45 - -

AKP'li 'Yeliz'den tepki çeken paylaşım: 1923 darbesiyle hesaplaşmadan...

23:56 - Siyaset

Son 6 ayda AKP 256 bin üye kaybetti, CHP 370 bin yeni üye kazandı

22:23 - Siyaset

Gazeteci Timur Soykan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:35 - Gündem