?>

Baykal'dan Muharrem İnce hamlesi

YeniÇağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşe yazısında Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Siyaset - 5 yıl önce

YeniÇağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Deniz Baykal'ın Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmaması için genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini açıkladığını iddia etti.

YeniÇağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşe yazısında Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Uğuroğlu'nun iddiasına göre, CHP'nin 18 yıl genel başkanlığını yapan  Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmaması için genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini açıkladı.

Deniz Baykal'ın Uğuroğlu'nun yazısında aktardığı açıklamaları şöyle:

"İNCE'NİN AYRILMASI KABUL EDİLEMEZ"

"Kendimi bu tartışmanın seyircisi olarak görmüyorum. Bizler iktidar olma sürecindeki mücadelenin birer parçasıyız. Muhalefetin en güvenilir en toparlayıcı partisi CHP'dir. CHP'nin içinden bir kişinin dahi ayrılmasını maç seyreder gibi yapamam.İnce'nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız.

Genel Başkan, Genel Merkez yönetimi, milletvekillerimiz, örgütümüz ve seçmenimiz de seyirci olmamalı.CHP demek adalet, hak ve hukuk demektir. Bu ilkeler etrafında birleşenler olmalı, ayrılanlar olmamalıyız.Toplum iktidar uygulamaları altında büyük sıkıntı içindeyken, kendi içimizdeki arkadaşlarımızla kucaklaşmak zorundayız.Muharrem İnce'nin ayrılmasına izin vermemeliyiz. Ayrılması kabul edilemez.

Cumhuriyete inanan, demokrasiyi savunan CHP'liler bu ayrılığı hazmedemez. Bunun için de elimizden geleni yapmalıyız.

Kurultay sonrası genel başkanımızı kutlamak için ziyaret yapacağım. Bu vesile ile de Muharrem İnce konusundaki düşüncelerimi anlatacağım.Sayın Kılıçdaroğlu'na, "İnce'yi çağırın baş başa görüşün. İktidar yolundaki kararlılığımızı anlatın. Ayrılmanın yanlış olduğunu ifade edin. Muharrem sevgi ve saygıyı hak eden gerçek bir CHP'lidir. Ayrılması vahim bir hata olur. Şu andan sonra kim haklı, kim haksız önemli değil" diyerek düşüncelerimi arz edeceğim.

İNCE'YE MESAJ

Muharrem CHP'de siyasi mücadelesi ile de demokrasiye inancı ile de CHP'ye bağlılığı ile de israf edemeyeceğimiz bir siyasetçidir.İnanıyorum ki, İnce'de sağduyusu, CHP sevgisi ve demokrasiye bağlılığı ile bu yanlıştan dönmek için yol açar.Bu faciayı önlemek zorundayız. Bundan sadece CHP değil Türkiye'de kazançlı çıkar. Çünkü kırılmaya tahammül edilemeyecek bir siyasi tablo içindeyiz.Elbette sessiz kalıp seyredecek değiliz."

 !#**h23926**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün esnaf olsam yine yazar kasa fırlatırım

2020-08-08 08:40 - Gündem

AKP'li Güvenç yurttaşlara "köpekler" dedi

2020-08-07 18:36 - Gündem

İYİ Parti’den Bahçeli’ye sert yanıt!

2020-08-04 16:37 - Siyaset

600 albay re’sen emekliye sevk edildi

2020-08-02 08:48 - Gündem

Bahçeli’den Akşener’e ‘evine dön’ çağrısı

2020-08-04 15:25 - Siyaset

İmamoğlu'ndan İnce sorusuna yanıt

2020-08-07 09:55 - Siyaset

Erdoğan’dan buzdolabı satışları ile yanıt

2020-08-07 18:13 - Gündem

'İnanılmaz Türk' belgeselİ gündem oldu...

2020-08-02 12:47 - Gündem

Medical Park'ta yeni nesil ışın tedavisi

2020-08-07 22:32 - Sağlık

Erdoğan prompterin azizliğine uğradı....

2020-08-01 17:25 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'i hedef almıştı: Burhanettin Bulut'tan Fahrettin Altun'a sert yanıt

14:38 - Siyaset

Cem Aydın'dan Saraçhane'de yaralanan genci hastanede ziyaret etti

13:39 - Siyaset

Saray'dan Erdoğan'ın adaylığına formül: Erken seçim tarihi verdi

12:39 - Siyaset

74 gündür tutuklu olan tekstil işçisine 'Cumhurbaşkanına fiili saldırı' suçundan iddianame

10:38 - Siyaset

DEM Parti: Öcalan ile görüşmek için Türkiye’ye 39 kişilik yabancı heyet geldi

09:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nden 'şap hastalığı' alarmı

17:09 - Gündem

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap...

16:38 - Ekonomi

İran'dan İsrail'e meydan okuma: Bombayla yok edilemez

15:38 - Dünya

İsrailli bakandan Batı Şeria açıklaması: İlhak zamanı geldi

15:09 - Dünya

Bursa yine sallandı... Naci Görür'den korkutan açıklama!

15:08 - Gündem