?>

Başkan Yılmaz: Çocuklar aç karınla okula gitmesin!

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, akşam saatlerinde Karşıyaka’da düzenlenen mahalle toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Yerel - 7 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, akşam saatlerinde Karşıyaka’da düzenlenen mahalle toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Son dönemlerde artan geçim sıkıntılarına vurgu yapan Başkan Yılmaz, toplumun en savunmasız kesimlerine dikkat çekerek, “Çocuklar aç karınla okula gitmesin.” dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda Başkan Umut Yılmaz, bölge halkının sorunlarını, beklentilerini ve taleplerini bizzat dinledi. Halkın kendisine gösterdiği ilgi ve güvene teşekkür eden Başkan Yılmaz, sorunların çözümü adına belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yılmaz, Şehitkamil halkının desteği ve birliğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelineceğine inandığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SANDVİÇ VE SÜT

Başkan Umut Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada özellikle ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk üzerine vurgu yaptı. Yılmaz, ailelerin geçim derdini dile getirirken özellikle çocukların eğitim sürecinde maruz kaldıkları zorlukları gündeme getirdi. “Çocuklar aç karınla okula gitmesin.” diyen Başkan Yılmaz, belediyenin bu konuda yapacağı sosyal destek projelerinden bahsetti. Mahallelerde stantlar kurarak çocukların okula giderken ücretsiz sandviç ve süt alabilmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

NE YİYECEK, NE İÇECEK BU İNSAN

Ekonomik sıkıntıların toplumsal düzeyde büyük bir problem haline geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara da değindi. Yüksek ev kiraları ve düşük maaşlar arasında sıkışıp kalan ailelerin yaşam mücadelesine dikkat çeken Başkan Yılmaz, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamasının neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi. “Asgari ücretli bir kişi, ilkokula giden bir çocuğu var. Bu fahiş kira fiyatlarıyla ne yiyecek, ne içecek bu insan?” diye sorarak ekonomik adaletsizliklere vurgu yaptı.

VATANDAŞIMIZIN AĞIRINA GİDER

Başkan Yılmaz ayrıca, iktidara da çağrıda bulunarak gerçekleri yansıtmayan bir tablo çizmenin vatandaşa zarar verdiğini kaydetti. Halkın gerçek sorunlarının dile getirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bir bakan geldiğinde, ‘İnsanlar rahat.’ dersem, bu vatandaşımızın ağırına gider. Bakan toplantısında çıkar, eleştiririm” şeklinde konuştu.

TAKDİRLE KARŞILANDI

Toplantı boyunca vatandaşların dile getirdiği sorun ve önerileri tek tek not alan Başkan Yılmaz, çözüm üretmek için ilgili birimlerle hızlı bir şekilde harekete geçeceklerini aktardı. Yılmaz, belediyenin mevcut projeleri ve gelecekte hayata geçireceği çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Umut Yılmaz’ın samimi ve çözüm odaklı yaklaşımı, toplantıya katılan bölge sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Anne dahil 3 kişi tutuklandı... 2 yaşındaki bebek cinsel istismara maruz kalmış!

2024-09-12 01:39 - Asayiş

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

İlgili Haberler

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu öğrencilerle buluştu

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Meteoroloji açıkladı: 1 Mayıs 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

08:39 - Gündem

Şile'de 6 restoran alevlere teslim oldu.. Yaralılar var!

08:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem