?>

Başkan Cemil Tugay, 9 Eylül kutlamaları öncesinde mesaj paylaştı: ‘Kuruluşun kenti İzmir’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yayınladığı '9 Eylül' mesajında Kurtuluş Savaşı’nı imkânsızlıklar içinde imkânlar yaratarak kazanan ordumuzun ve halkımızın bağımsızlığımızı dünyaya ilan ettiği yerdir burası. İzmir’in kurtuluş günü, Türkiye

Siyaset - 2 yıl önce

15 Mayıs 1919 sabahında İtilaf Devletleri koruması altında ve İngiliz destroyerlerin himayesinde İzmir Limanı’na giren Yunan kuvvetleri, kenti ele geçirdi. 3 yıl 3 ay 24 gün süren işgalin ardından ulu önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu, 9 Eylül 1922’de İzmir’i özgürlüğe kavuşturdu.

Düşmana son darbenin vurulduğu Büyük Taarruz’un İzmir’in kurtarılmasıyla kesin zafere ulaşması, İzmir’i hem tam bağımsız yeni bir devletin kuruluşunun hem de Anadolu’nun işgalden kurtuluşunun sembolü yaptı.

İzmir’den söz ederken “İklimi gibi sıcak insanların şehri”, “yüzü Batı’ya dönük ve çağdaş” gibi ifadelerin kullanıldığını aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm Anadolu halkının, işgal kuvvetlerine karşı verdiği Milli Mücadele’yi 9 Eylül 1922’de İzmir’de zafere ulaştırmasından kıvanç duyarız. Bu bağımsızlık mücadelesi yine İzmir’de, şehrin 15 Mayıs 1919’da işgali üzerine gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu sıkmasıyla başlamıştır. Kurtuluşun ateşini yakan ve zaferle nihayete erdiren şehirdir İzmir. Kurtuluş Savaşı’nı imkânsızlıklar içinde imkânlar yaratarak kazanan ordumuzun ve halkımızın bağımsızlığımızı dünyaya ilan ettiği yerdir burası. İzmir’in kurtuluş günü, Türkiye’nin talihinin döndüğü tarihtir” diye konuştu.

YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağının altını çizen Başkan Tugay, “Bilimin, sanatın, hukukun, Aydınlanmanın yolundan şaşmadan; ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesini bir gün bile aklımızdan çıkarmadan dünyaya ilham vermeye devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağımıza, yeni kuşakları bu bilinçle yetiştireceğimize, İzmir’in dağlarında her daim çiçekler açtıracağımıza söz veriyorum. 102. yılında İzmir’in kurtuluş, Cumhuriyetin kuruluş bayramı 9 Eylül kutlu olsun!” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kimdir? Murat Zorluoğlu'nun kariyeri...

2024-09-08 08:39 - Gündem

Tepkiler üzerine yarışmadan çekilmişti... Nijerya Güzeli seçildi

2024-09-02 13:38 - Magazin

HK Kültür Evi İzmit’te açıldı

2024-09-03 07:01 - Kültür & Sanat

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Cezayı kesecekseniz hodri meydan

2024-09-03 22:09 - Siyaset

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltındaki amca adliyeye sevk edildi!

2024-09-02 11:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

İlgili Haberler

Üzümcü: Milletin vekili sonuç alamıyorsa sistem tıkanmıştır!

00:12 - Siyaset

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Ümit Özdağ: 100 seçmenimizden 27'si kadın, bu büyük bir eksiksik!

07:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset