?>

Baş: Muhalefetin içinde kaç tane daha Çelebi var?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağı yönündeki tartışmalar üzerine değerlendirme yaptı.

Siyaset - 3 yıl önce

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağı yönündeki tartışmalar üzerine değerlendirme yaptı.

Radio Sputnik’ten (RS FM) Ali Çağatay’ın Seyir Hali programına konuk olan BTP lideri, önce dikkat çekici bir soru sordu.

Muhalefet kendi ekibine dikkat etmeli

“Burada muhalefet kanadının şunu çek etmesi gerekiyor, içinizde daha ne kadar Mehmet Ali Çelebi var” diye soran Hüseyin Baş, “Altılı masanın da, Millet İttifakı'nın da veya bütün muhalefet bloğunun da içeride ne kadar Mehmet Ali Çelebi var? Ne kadar talimatla veya mali bir beklentiyle, koltuk sevdasıyla duruşunu, partisini, Türk milletinin geleceğini bir şekilde başkalarına tapulama potansiyeli olan kaç kişi daha piyasada dolaşıyor? Bunu da çek etmek, bunu da bilmek lazım bu da çok önemli bir durum” ifadelerini kullandı.

“Seçim süreci terörize faaliyetler altında yürütülebilir”

Eski bir asker olan Çelebi’nin terörle mücadele etmiş ve FETÖ kumpaslarına maruz kalmış bir kişi olduğuna da dikkat çeken Hüseyin Baş, önümüzdeki seçim sürecinde Türk Halkının terör karşıtı ve terör yandaşı gibi 2 cepheye ayrıştırılarak seçime götürülmek istenebileceğine dikkat çekti.

BTP lideri şöyle konuştu; “Bu haberlerden sonra bende şu his de uyandı; Bu kişi şu anda hükümet tarafından sarılıp sarmalanacak öyle görülüyor. Bu ne hava veriyor? Belki de seçim süreci belli terörize faaliyetler altında, bunlara maruz kalacağımız biçimde yürütülebilir. Bu ihtimali getiriyor benim aklıma. Bu tehlikeli ve problemli bir ihtimal fakat buradan şu dersi çıkarmamız lazım; Bu nasıl olabilir? Belki de belli dış güçler hükümetin faydasına bunu organize edebilir veya farklı yöntemlerle bunlar ortaya çıkabilir. Türkiye'de seçim atmosferi milli değerlerin kaşındığı, milli değerlerin öne çıkarıldığı bir süreçte yürütülebilir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Adli kontrolle serbest bırakıldı, ifadesi pes dedirtti!

2022-08-03 21:04 - Gündem

Çelebi: Siyaseti bıraksam da 'Cumhur İttifakı' derim!

2022-08-07 11:11 - Siyaset

İşte AKP'yi korkutan ODTÜ pankartları...

2022-08-06 20:52 - Gündem

Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek canlı yayında kavga etti!

2022-08-06 23:23 - Gündem

Zülal Kalkandelen'e ölümle tehdit!

2022-08-03 16:26 - Gündem

Hapisten çıktı konuştu: Falyalı'ya yol veren Sedat Peker'di

2022-08-04 19:54 - Gündem

Soylu, Yediiklim'in tanıtım afişlerinde!

2022-08-04 10:34 - Gündem

Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu!

2022-08-09 10:24 - Gündem

Erdoğan: Daha az alıyorsan, bize oy verme...

2022-08-05 12:55 - Siyaset

Şahan Gökbakar'dan Çelebi'ye: Ee bu dolandırıcılık!

2022-08-07 21:58 - Gündem

İlgili Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan süreç mesajı: 'Bugün ayrışma değil birleşme zamanı'

02:08 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan 'PKK Kongresi' açıklaması

22:39 - Siyaset

Erdoğan: Her an müjdeleri alabilirsiniz ve alacaksınız!

21:13 - Siyaset

Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a 'evlilik' yanıtı

18:09 - Siyaset

Özgür Çelik'ten 'Büyükçekmece' tepkisi: 'Fişleme ve gözdağı operasyonu!'

15:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan süreç mesajı: 'Bugün ayrışma değil birleşme zamanı'

02:08 - Siyaset

Kerem Aktürkoğlu'nun golü galibiyete yetmedi!

01:39 - Gündem

DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik hayatını kaybetti

01:09 - Gündem

Thomas Müller, taraftarına galibiyet ile veda etti!

00:39 - Gündem

Öldürülen Erol Eğrek'in 7 milyon TL'si verilmedi!

23:08 - Gündem