?>

Baş: İmam Hüseyin, mübarek kanıyla İslam’ı kurtarmıştır

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Kerbela hadisesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Siyaset - 4 yıl önce

İmam Hüseyin, mübarek kanıyla İslam’ı kurtarmıştır

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Hz. Hüseyin’in başına gelecekleri bile bile kıyam etmesi, batıla karşı açılan bir Hak bayrağıdır. İmam Hüseyin’in bu kıyamı İslam’ın Ehl-i Beyt eliyle yeniden gönüllere kazınmasına vesile olmuştur. Adeta İmam Hüseyin, mübarek kanıyla İslam’ı kurtarmıştır.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Kerbela hadisesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BTP liderinin mesajı şu şekilde;

“Bugün İslam tarihinin en acı olayı olan Kerbela hadisesinin yıl dönümü.

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da insanlığın gördüğü en vahşi şekilde şehit edilmesinin üzerinden 1383 yıl geçti.

Hicri takvime göre 10 Muharrem 61'de Peygamber efendimizin torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi Emevi Yezid’in askerlerince katledildi.

Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın ifadesi ile peygamber torununa yapılan bu alçak saldırı bir vahşettir, bir soykırımdır.

Kerbela hadisesi birçok yönüyle önem arz etmektedir.

Kerbela gasp edilmiş bir hilafet makamında oturan kişinin gerçek İslam’ı ve temsilcilerini yok etme planı kapsamında atılmış bir adımdır.

Peygamber torununu, ümmetin imamını, güya İslam adına katlettiler.

Kufe’den kendisine gelen, ‘Gel başımıza geç’ şeklindeki bir davet üzerine yola çıkan İmam Hüseyin, aslında yolun sonunda yalnız bırakılacağının ve olacakların farkındaydı.

Bu bakımdan Hz. Hüseyin’in başına gelecekleri bile bile kıyam etmesi, batıla karşı açılan bir Hak bayrağıdır.

İmam Hüseyin’in bu kıyamı İslam’ın Ehl-i Beyt eliyle yeniden gönüllere kazınmasına vesile olmuştur. Adeta İmam Hüseyin, mübarek kanıyla İslam’ı kurtarmıştır.

Geldiğimiz nokta itibariyle bizlere düşen, başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası içinde birlik ve beraberliği sağlamak ve içimizdeki kuzu postuna bürünmüş kurtlara aldanmamak olacaktır.

Bu vesileyle İmam Hüseyin ve yarenlerini derin bir hüzünle yâd ediyor, yüce Allah’tan şefaatlerini niyaz ediyorum. Gönlünde Ehl-i Beyt sevdası olan cümle İslam aleminin başı sağ olsun.”

Haftanın Öne Çıkanları

Adli kontrolle serbest bırakıldı, ifadesi pes dedirtti!

2022-08-03 21:04 - Gündem

Çelebi: Siyaseti bıraksam da 'Cumhur İttifakı' derim!

2022-08-07 11:11 - Siyaset

Yemek işi Sedat Peker’in gündeme getirdiği isme gitti!

2022-08-02 10:24 - Gündem

İşte AKP'yi korkutan ODTÜ pankartları...

2022-08-06 20:52 - Gündem

Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek canlı yayında kavga etti!

2022-08-06 23:23 - Gündem

Zülal Kalkandelen'e ölümle tehdit!

2022-08-03 16:26 - Gündem

Hapisten çıktı konuştu: Falyalı'ya yol veren Sedat Peker'di

2022-08-04 19:54 - Gündem

Soylu, Yediiklim'in tanıtım afişlerinde!

2022-08-04 10:34 - Gündem

Sedat Peker'den bomba Ethem Sancak ve Perinçek iddiaları

2022-08-01 17:46 - Gündem

Erdoğan: Daha az alıyorsan, bize oy verme...

2022-08-05 12:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem