?>

Bangladeş ile ticari bağımız güçlenecek...

Bangladeş Gaziantep Fahri Konsolosu Erdal Özdemir, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Yerel - 5 yıl önce

Bangladeş’in Türkiye Büyükelçisi H.E. Mosud Mannan ve Bangladeş Gaziantep Fahri Konsolosu Erdal Özdemir, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhan Sağım ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan Çöçelli ile bir arya geldi.

Ziyarette Bangladeş ile ekonomik ilişkiler ve ortak yatırımlar değerlendirilirken, Gaziantep ile Bangladeş arasındaki ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik çalışmalar üzerinde duruldu.

FERHAN SAĞIM: BANGLADEŞ İLE TİCARET HACMİMİZİ YUKARI TAŞIYABİLİRİZ

Gaziantep sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgiler veren GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhan Sağım, Gaziantep’in üretim ve ihracattaki başarısına işaret ederek, Bangladeş ile geliştirilecek ticari ilişkilerin iki tarafa da fırsatlar sunacağını kaydetti.

Gaziantep’ten Bangladeş’e 2020 yılında 30 milyon dolar ihracat yapıldığına dikkat çeken Sağım, “Bangladeş ile geçmişe dayalı ticari bağlarımız bulunmaktadır. İki ülke arasındaki dostluğu ticaretimize de yansıtmalıyız. Gaziantep geniş ürün yelpazesi, sektörel gücü ile Bangladeş’e çok daha fazla ürün gönderebilir. İkili ticaretimizi karşılıklı olarak kazan-kazan anlayışıyla daha yukarı taşıyabiliriz. Bunun için de iletişim süreçlerini kurumsallaştırmalı, ihtiyaç analizi yapmalı ve fırsatları gözden geçirmeliyiz” dedi.

BÜYÜKELÇİ H.E. MOSUD MANNAN: ORTAK YATIRIM VE YENİ TİCARİ İMKANLAR GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Bangladeş Büyükelçisi H.E. Mosud Mannan da yaptığı değerlendirmede, Bangladeş’teki sanayi ve ticaret odalarının Gaziantep ile ortak yatırım ve yeni ticari imkanlar geliştirmek istediklerini kaydetti. Bangladeş’teki meslek adalarının yetkilerinin Gaziantep’e kendileri vasıtasıyla selam gönderdiklerini söyleyen Büyükelçi H.E. Mosud Mannan, “Gaziantep ile mevcut ticaret hacmimizi geliştirerek büyütmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca yaptığımız ticaretin çeşitliliğini de artırmak istiyoruz. İki ülke arasında, yaklaşık 1 milyar dolar olan ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarma hedefi var. Karşılıklı adımlarla bunu başarmak da mümkün” diye konuştu.

TÜRK SANAYİCİLERE ÖZEL EKONOMİK BÖLGE VERMEK İSTİYORUZ

Bangladeş’te Türk sanayicilere Özel Ekonomik Bölge vermek istediklerini söyleyen H.E.Mosud Mannan, şunları dile getirdi:

“Bazı ülkelerin Bangladeş’te Özel Ekonomik Bölgesi var, neden Müslüman bir ülkenin de böyle bir imkanı olmasın? Türkiye yüzlerce yıldır bu topraklardan dünyaya ürün pazarlamaktadır ve İpekyolu üzerinden ihracat gerçekleştirmiştir. İhracatta da iş birliğine gidersek karşılıklı kazanç sağlamış oluruz. Hatta iki ülke olarak iş birliğine gidip üçüncü ülkelerle ticaret hedefleyebiliriz.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Araplar rahatsız olduğu için Atatürk çıkarılmış!

2021-03-27 09:29 - Gündem

Sanko Okulları ilk ve tek okul oldu...

2021-03-26 16:20 - Eğitim

16 yaşındaki genç kız intihar etti!..

2021-03-30 19:19 - Asayiş

Atatürk'ün Meclis konuşması gündem oldu...

2021-03-27 22:01 - Gündem

'Kokain değil, pudra şekeri çektik' dedi serbest kaldı!

2021-03-27 22:56 - Gündem

Harp Okulları’ndan Atatürk çıkarıldı!

2021-03-30 10:00 - Gündem

Fatih Terim’den ‘adalet terazili’ tepki!

2021-03-25 23:39 - Spor

Atatürk büstüne çirkin saldırı!..

2021-03-28 21:15 - Gündem

Aldıkları maaşlar dudak uçuklatıyor...

2021-03-29 18:42 - Gündem

İYİ Partililer siyah önlük giydi...

2021-03-28 18:47 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te 420 milyonluk dev ihale Ve Radyo'nun oldu!

00:44 - Yerel

Açar’dan sert tepki: Öğretmenin onuru pazarlık konusu yapılamaz!

00:00 - Yerel

Şahin Bey, şehit edilişinin 106. yılında törenle anıldı...

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyespor'da çifte şampiyona heyecanı

00:00 - Yerel

Bakan Işıkhan'dan, Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

Hüseyin Baş: Mezhep kavgası İslam dünyasının içerisindeki en büyük fitne!

00:30 - Siyaset