?>

Bakanlığa aşı çağrısı: 'Aile hekimine destek verin, yapsın'

Uzmanlar, grip (influenza) vakalarındaki artıştan söz ederken, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan “Toplu alanlara çıkmayın” uyarısı geldi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “İş buraya gelmeden önlem alabilecekken, şimdi böyle bir açıklama yap

Sağlık - 2 yıl önce

Grip vakaları artış gösteriyor. Uzmanlar, aşılama ve maske önerisinde bulunuyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan ise işe ve okula gitmek için toplu taşıma kullanmak zorunda olan yurttaşlara ‘toplu alana çıkmama’ çağrısı geldi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul son dönemde artan grip vakalarına ve bakanın çıkışına ilişkin gazetemiz Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu.

Aralık ayı sonu ve ocak ayı başında gripte ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Ertuğrul, “Yoğun bakıma giren hastalar oldu. Bakanlık yeni uyanmış. Günaydın. Biz bunu zaten dile getiriyorduk. Buralara gelmeden önce bir çok bilim insanı özellikle risk grubunun grip aşısı olması gerektiğini söyledi. Bakanlığın bu konuda çalışmalar yapması gerekiyordu” dedi.

‘AŞILASAYDINIZ, BU DURUMA GELMEZDİK’

Risk grubundaki insanların önemli bir çoğunluğunun grip aşısı olmadığını kaydeden Ertuğrul, Memişoğlu’nun açıklamasına ilişkin “Çalışmaya giden insanlar kalabalık olan toplu taşıma araçlarını kullanacaklar. Siz bunları baştan aşılasaydınız, biz bu duruma gelmezdik. Şimdi açıklama yapıyorsunuz ‘Kalabalık yerlerden uzak durun’ diye. Nasıl duracaklar? İş buraya gelmeden önlem alabilecekken, şimdi böyle bir açıklama yapmak umursamazlığın bir göstergesi” çıkışında bulundu.

Ertuğrul, “İnsanlara ‘Dışarı çıkmayın, kalabalıktan uzak durun’ demek yerine. ‘Bulunduğunuz alanlarda maske kullanın’ demek daha mantıklı” ifadelerini kullandı.

‘DESTEK VERİN, YAPILSIN’

Aşılama işlemi için aile hekimlerini adres gösteren Ertuğrul, “Aile Sağlığı Merkezleri’nin (ASM) özlük hakları ile uğraşılacağına oralara bu aşılar gönderilip, özellikle risk grubundaki bireylere ücretsiz olarak yapılmalı. İnsanlar reçeteye yazdırıp, eczaneden alıp, aşı olmuyorlar. Dolaylı değil, direkt destek olmalı. Aile hekimi arkadaşlarımızın; özlük hakları ile oynayıp, maaşlarını kesmek yerine, onlara destek vererek, oralara aşıları gönderebilmek gerekiyor” diye konuştu.

‘ÖNCELİĞİMİZ GRİP VE COVİD’

HMPV virüsüne ilişkin de konuşan Ertuğrul, “Çin’den çıktı diye bir virüs ön plana çıkarıldı ve insanlara korku verilmeye başlandı. Bizim önceliğimiz o değil. Bizim sorunumuz influenza ve Covid-19” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

Nazım Hikmet 123 yaşında

2025-01-15 14:08 - Kültür & Sanat

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Serenay Sarıkaya ifadeye çağrıldı!

2025-01-14 12:38 - Magazin

Akşam beş çayının yanında Anadolu rüzgarı: Çiriş otlu börek tarifi

2025-01-16 01:08 - Yaşam

İlgili Haberler

Geçmeyen öksürük hastalık belirtisi olabilir

00:00 - Sağlık

İnfertilitede yaş faktörüne dikkat!

00:00 - Sağlık

Prostat büyümesine su buharıyla müdahale: Rezum tedavisi nasıl uygulanıyor?

00:00 - Sağlık

ÇOCUKLARDA KASIK FITIĞINA ERKEN MÜDAHALE ÖNEM TAŞIYOR

00:00 - Sağlık

Op. Dr. Abdullah Erzurum Medical Point Gaziantep'te

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem