?>

Bakan Şimşek, "Gaziantep İş Dünyası Buluşması"na katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla "Gaziantep İş Dünyası Buluşması" Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Yerel - 5 ay önce

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla "Gaziantep İş Dünyası Buluşması" Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada önemli konulara dikkat çeken GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in ve iş dünyasının yaşadığı tüm sorunları Bakan Şimşek’e iletti, bütün zorluklara rağmen üretmeye devam eden Gaziantep’in Türkiye’nin nefes borusu olduğunu söyledi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin üreten kalbiyle, ekonominin direksiyonundaki iradenin Gaziantep Ticaret Odasında buluştuğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, “Gaziantep, Anadolu’nun orta yerinde küçük bir şehir değildir. Gaziantep, 200’den fazla ülkeye ihracat yapan, tek başına 55 ilin toplamından daha çok ihracat gerçekleştiren, binlerce kişiye istihdam sağlayan Türkiye’nin nefes borusudur. Peki, Gaziantep üretmezse Türkiye nefes alabilir mi? Türkiye’nin büyümesine nefes veren bu şehir, bugün de aynı kararlılıkla yoluna devam etmek istiyor. Ama bu yolun taşsız, engelsiz olmadığını da biliyoruz. Sizden, yoldaki taşların temizlenmesi için destek bekliyoruz.” diyerek finansmana erişim, ihracat ve kur politikaları, konkordato, deprem sonrası toparlanma, Suriye’nin yeniden yapılanması başta olmak üzere iş dünyasının önemli sorunlarını ve çözüm taleplerini sıraladı.

Yıldırım ayrıca GTO üyelerinin geri bildirimleriyle hazırladıkları detaylı raporu da Bakan Şimşek’e takdim edeceklerini söyledi.

Yıldırım: Gaziantep sıradan bir şehir değildir.

Konuşmasının devamında Gaziantep’in yüz binlerce Suriyeliyi bağrında taşıdığını, depremin yükünü omuzladığını, bölgesel risklerle mücadele ettiğini fakat buna rağmen üretmekten, ihracattan ve istihdamdan kopmadığını vurgulayan Başkan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Gaziantep sıradan bir şehir değildir. Sıradan çözümlerle yoluna devam edemez. Gaziantep’e özel programlar, özel destekler şarttır. Gaziantep artık çok yoruldu. Sahipsiz bırakmayın. Evin okuyan çocuğu nasılsa başarır deyip unutmayın. Çünkü biz Gaziantepliler, o ailenin en çalışkan evladı gibiyiz. Hep yükün altına girdik, hep başardık. Ama çalışkan evlat da zaman zaman destek ister. Yorgun düşen bu şehrin nefes almaya ihtiyacı var. Gaziantep iş dünyası olarak biz, ülkemizin kalkınmasında öncü olmaya devam edeceğiz. Ama unutmayalım: Üretenin elinden tutmak, Türkiye’nin elinden tutmaktır. Gaziantep güçlenirse, Türkiye güçlenir. Gaziantep kazanırsa, Türkiye kazanır.”

İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; küresel ekonomik görünüm, Türkiye’nin küresel ekonomik sınamalara karşı avantajları, makroekonomik reform ve istikrar programı hakkında katılımcıları bilgilendiren bir sunum yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin’e bir kötü haber daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti

2025-09-05 16:49 - Siyaset

Manifest'in Küçükçiftlik Park'taki konserine 'teşhircilik' soruşturması!

2025-09-07 00:15 - Magazin

Kaftancıoğlu cephesinden Gürsel Tekin'e yalanlama

2025-09-05 13:13 - Siyaset

Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan teslim oldu!

2025-09-06 23:54 - Asayiş

Kayyum heyetinden Hasan Babacan çekilme kararı aldı

2025-09-05 13:59 - Siyaset

Filenin Sultanları tarihinde ilk kez finale kaldı

2025-09-06 13:58 - Spor

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

2025-09-08 13:15 - Siyaset

Alaattin Köseler 30 saat sonra yeniden tutuklandı!

2025-09-06 16:36 - Gündem

Filenin Sultanları dünya ikincisi oldu...

2025-09-07 00:37 - Spor

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan siyah tişörtlüler kim?

2025-09-09 15:48 - Gündem

İlgili Haberler

İslahiye Ovası suya kavuşacak...

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, YKS’de başarılı öğrencilerle bir araya geldi

00:00 - Yerel

Şehitkamil sporcuları Halter Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü

00:00 - Yerel

GTO'da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Şehitkamil'in Kadınlar Matinesi ilgi gördü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş