?>

Bakan Fatih Dönmez öğrencilerle buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ağırladı. HKÜ’degerçekleştirilen programda Bakan Dönmez, üniversite öğrencileriyle buluştu.

Eğitim - 7 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ağırladı. HKÜ’degerçekleştirilen programda Bakan Dönmez, üniversite öğrencileriyle buluştu.

Bakan ve öğrencileri bir araya getiren programa: Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, akademisyenler, çok sayıda basın mensubu ve öğrenciler katıldı.

‘‘VERİMLİLİK EN AZ % 50 ARTMIŞ DURUMDA’’

Bakan Dönmez’inHKÜ’de ki ilk durağı rektörlük makamı oldu. HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen Bakan Dönmez’i makamında ağırladı. Sözen, Bakan Dönmez’e günün anısına hediye takdim etti. HKÜ’yü ziyaretinde üniversite öğrencileriyle buluşan Bakan Fatih Dönmez,öğrencilerle samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

Enerjiyi üretmenin ve üretilen enerjinin depolanabilmesinin önemine dikkat çeken Dönmez: ‘‘Sadece yüzde yüz yenilenebilir enerjiyle bir ülkenin toplam enerji ihtiyacını karşılama imkanımız yok. Burada önemli olan enerjiyi depolayabilmek. Asıl depolama teknolojilerindeki gelişim, elektrikli araç sektörünü etkileyecek kapasitede olacak. Şu anda elektrikli otomobilde birçok teknolojik kısıt aşılmış durumda.Biz buradaki açığı görerek ekipmanı burada üretmek kaydıyla depolamayı gerçekleştireceğiz. Bataryayı üretmek kadar onu yönetmekte önem arz ediyor. İlerde bir evin bir günlük ihtiyacını karşılayabilecek dereceye geleceğiz. Güneş enerji santrallerimiz bundan beş yıl önce çok büyük maliyetlere kuruluyorken bugün bunun beşte birine düşmüştür. Verimlilik en az % 50 artmış durumda’’ dedi.

‘‘BİLGİYİ SATIN ALABİLİRSİNİZ AMA TECRÜBEYİ SATIN ALMA ŞANSINIZ YOK’’

Türkiye’nin geleceği için gençlerimize ihtiyacımız var diyen Bakan Fatih Dönmez: ‘‘Üniversitelerimizde çeşitli alanlarda Ar-Ge çalışmaları var. Üniversitelerin çalıştıkları ortak alanlarda koordinasyonu sağlamaları gerekiyor. Eğitim okuldan mezun olduğunuzda bitmiyor, bizler hala öğreniyoruz ve öğrenmeye de devam edeceğiz. Bilgiyi satın alabilirsiniz ama tecrübeyi satın alma şansınız yok’’ diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Türkiye’de bulunan yenilenebilir enerji hakkında konuşan Bakan Dönmez, öğrencilerin sorularını yanıtladı.Soru-cevap şeklinde devam eden program sonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, üniversite öğrencileri çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekimin ardından program sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli ünlü inşaatçı ve oğlu tutuklandı!

2019-02-20 08:53 - Asayiş

Polis kadın eylemciyi böyle taciz etti!..

2019-02-17 21:40 - Gündem

Aynı gün çifte acıyla sarsıldılar...

2019-02-17 22:54 - Yerel

SASA net kârını yüzde 293 artırdı

2019-02-20 11:09 - Ekonomi

CHP'nin yeni İl Başkanı Lütfü Demir

2019-02-18 23:26 - Siyaset

Gaziantep'te muhtar adayında rekor artış

2019-02-24 10:42 - Siyaset

Burun estetiği için Bursa’dan Gaziantep’e geldi

2019-02-21 10:42 - Sağlık

Türk Ocaklı gençlerden AKP'ye geçen Berk’e sitem

2019-02-23 11:19 - Siyaset

CHP Şahinbey adayı Çelik oldu

2019-02-19 16:45 - Siyaset

Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi açıldı

2019-02-21 10:07 - Yerel

İlgili Haberler

Sağlıkta inovasyon başarısı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den uluslararasılaşma yolunda önemli adım

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Spark Core Ekibi, ulusal başarıya imza attı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de dünya standartlarında laboratuvar hizmete girdi!

18:15 - Eğitim

HKÜ’de II. Zeugma Sağlık Araştırmaları Sempozyumu

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

CHP’li Meriç: Gaziantep sanayisi batma noktasında

20:02 - Siyaset

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

14:54 - Asayiş

İmamoğlu'nun kayınbiraderi Ali Kaya'nın ikinci uyuşturucu testi sonucu da negatif çıktı

19:11 - Gündem

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır!

13:15 - Siyaset

CHP'li Meriç'ten şeker pancarı üreticilerinin kota krizine tepki

13:00 - Yerel