?>

Bakan Ersoy Dülük Antik Kenti'ni inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın aylardır üzerinde çalıştığı Dülük Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla özel bir gösteri ile tanıtıldı.

Yerel - 1 gün önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın aylardır üzerinde çalıştığı Dülük Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla özel bir gösteri ile tanıtıldı.

Bakan Ersoy, Dülük için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederken; Başkan Umut Yılmaz, insanlık tarihinin seyrini değiştirecek Dülük’ü dünyaya tanıtmakta kararlı olduklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te Dülük Antik Kenti ve Taş Ocağı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy’u burada karşılayan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kazı çalışmaları ve projeler hakkında sunum yaparak, bilgilendirmelerde bulundu.

IŞIK VE FİLM GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Bakan Ersoy Antik Kent ziyaretinin ardından Taş Ocağı’nda Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde  yoğun bir katılımla gerçekleşen Dülük Antik Kenti Tanıtım Etkinliği’ne  katıldı. Kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Ersoy, Türk caz sanatçısı Kerem Görsev ve orkestrası tarafından düzenlenen konseri dinledi. Işık gösterisi ve dev kayalar üzerinde tanıtım filminin izlendiği gecede, katılımcılar heyecanlı anlar yaşattı.

DÜLÜK, GÖBEKLİTEPE’DEN DE ESKİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Dülük Antik Kenti’nin turizm potansiyeline dikkat çekti. Yılmaz, Dülük’ün 400 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, “Küçükken Dülük bize hep anlatılırdı. Üzerinde oturduğunuz bu yerde 400 bin yıl önce bir yaşam vardı. İnsanlığın ilk izleri bakımından Göbeklitepe’den de eski bir tarihe sahip. Burası Hititlerin kabesi. Burada bulunan Mitras Tapınağı, dünyanın en eski Mithras tapınağı. İki tane koridoru var. Dünyada Hristiyanlık olmasaydı, bugün Mithras dinini konuşuyor olacaktık” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN SANAYİCİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Kültürel ve tarihi çalışmaların da belediyelerin asli görevi arasında yer aldığını belirterek, “Bir belediyenin görevi sadece park ve asfalt yapmak değildir. Kültürümüze de sahip çıkmamız lazım. Bu alan da sadece bizim değil, geleceğimizin alanı. Bundan dolayı Dülük Antik Kenti’ne sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğu. Burası bugüne kadar tarihte üzerinde yaşam olan tek Antik Kent. Aynı zamanda dinler geçişinin olduğu ve dinler tarihinin başladığı bir konum.  Bizim amacımızı Dülük’ten Gaziantep’i Türkiye’ye, Türkiye’yi de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ancak bunu birlikte yapabiliriz. Gaziantep’in önde gelen sanayicilerinden bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

DÜLÜK’TE HER EVİN ALTINDA TARİH YATIYOR

Dülük’te her evin altında tarih yattığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “Kilise alanımızda kazdıkça bir tarih çıkıyor. Dülük Mahallesi’nde her evin altından bir tarih yatıyor. Bugün bu geçmişi ve tarihi sizlerle buluşturduk. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çok çalıştık. Bizleri bu gece burada yalnız bırakmayan başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin’e bir kötü haber daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti

2025-09-05 16:49 - Siyaset

MHP'li Semih Yalçın Özgür Özel'i hedef aldı

2025-09-04 15:33 - Siyaset

Kaftancıoğlu cephesinden Gürsel Tekin'e yalanlama

2025-09-05 13:13 - Siyaset

Kayyum heyetinden Hasan Babacan çekilme kararı aldı

2025-09-05 13:59 - Siyaset

Alaattin Köseler 30 saat sonra yeniden tutuklandı!

2025-09-06 16:36 - Gündem

Eren Erdem: Aktif politika hayatımı sonlandırdım

2025-09-05 12:56 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

2025-09-08 13:15 - Siyaset

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu geri dönerse tanımayacağız!

2025-09-05 11:56 - Siyaset

Gürsel Tekin ve kayyum heyeti video paylaştı, tepki yağdı!

2025-09-05 12:08 - Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan siyah tişörtlüler kim?

2025-09-09 15:48 - Gündem

İlgili Haberler

Şahin, Nizip’teki yatırımları ve projeleri yerinde gördü

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den yol yenileme ve yeni yol açma çalışmaları

00:00 - Yerel

Şahinbey'den öğrencilere büyük eğitim desteği...

00:00 - Yerel

Emine Göğüş Mutfak Müzesi restorasyonu tamamlandı

00:00 - Yerel

Milli Takıma Şahinbey Ampute damgası

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel çalışma ofisinden ayrıldı polis geri geldi!

18:33 - Gündem

Nagehan Alçı’dan şok iddia: CHP Ankara İl Başkanlığı’na da benzer tedbirler gelebilir!

16:21 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin mahkeme kararını tanımıyor!

14:46 - Gündem

CHP İstanbul il binasında abluka sona erdi!

14:16 - Gündem

Kılıçdaroğlu duymazdan geldi, sırtını dönüp gitti!

13:58 - Gündem