?>

Bakan Derya Yanık'a Meclis'te şok protesto...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gerici Hiranur Vakfı Onursal Başkanı’nın kızının maruz bırakıldığı istismar'a ilişkin açıklama yaptığı sırada milletvekilleri istifa sloganlarıyla sırtını döndü.

Siyaset - 4 yıl önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gerici Hiranur Vakfı Onursal Başkanı’nın kızının maruz bırakıldığı istismar'a ilişkin açıklama yaptığı sırada milletvekilleri istifa sloganlarıyla sırtını döndü.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin konuştu.

VEKİLLER SIRTLARINI DÖNDÜ

Yanık, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirmesiyle ilgili haberler hakkında konuştu.Yanık'ın ''Bunu siyaseten muhataplarımıza ateş etme aracı kılarsak bu meseleleri çözemeyiz, bu meselenin mağdurları ikincil bir kez daha mağdur olmuş olur. Buna kimsenin hakkı yok. Bu mağdurların siyasetin aparatı olarak kullanılmasına müsaade edemeyiz'' ifadelerine muhalefet tepki gösterdi.Bakan Yanık'ın "Mağdur, 30 Kasım 2020'de Cumhuriyet Savcılığı'na müracat etmiş, Savcılıktan konu bize intikal etmiş, 4 Aralık 2020'de ilk kabul birimine almışız, 8 Aralık 2020'de mağduru kadın konuk evimize almışız" bilgilerini verdiği sırada bazı milletvekilleri sırtını döndü.

YANIK ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Muhalefetin tepkisi sonrası ateş püsküren Yanık, ''Dönmeyin sırtınızı. Sizden öğrenecek tek bir cümlemiz yok. Şimdi sırtınızı neye dönmeniz gerektiğini ben size söyleyeceğim. Lütfen dinleyin. Siz susmayacaksınız biz sustuk, siz susmayacaksınız. Tahammül edemezsiniz çünkü haksızsınız. Yalan söylediğinizi biliyorsunuz'' ifadelerini kullandı. 

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

CHP’li milletvekillerinin protestosunun sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bileşime ara verdi.

Bakan Yanık aranın ardından CHP ve HDP'yi hedef aldı. Bakan Yanık'a CHP ve HDP'li milletvekilleri ise “İstifa" sloganları attı.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Kürşat Yılmaz'dan BİM'e: Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur!

2022-12-04 17:41 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

Begüm Polat'ın 2023’de ilk hedefi aşk oldu

2022-12-04 11:15 - Magazin

Misvak, Timur Soykan'ı hedef gösterdi!

2022-12-08 18:27 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan'ın atadıkları bu işin tam göbeğinde!

12:03 - Siyaset

Bahçeli: Erdoğan bir kez daha aday olmalı ve Cumhurbaşkanı seçilmeli...

11:56 - Siyaset

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fon kriziyle gündeme gelen iş insanı Ali Emre Ballı, intihar etti!

18:55 - Asayiş

Bakan Tekin: Okul saldırısında bir öğrenci hayatını kaybetti!

17:52 - Asayiş

Akın Gürlek’ten 'fon vurgunu' açıklaması: 5 kişi TMSF'ye iadede bulundu

15:09 - Gündem

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem