?>

Bakan Bilgin'den EYT ve asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın 2023 yılı bütçe teklifine ilişkin yaptığı açıklamalarda asgari ücretli çalışanların sayısına ilişkin konuştu. Bilgin ayrıca EYT'ye ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Ekonomi - 3 yıl önce

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın 2023 yılı bütçe teklifine ilişkin yaptığı açıklamalarda asgari ücretli çalışanların sayısına ilişkin konuştu. Bilgin ayrıca EYT'ye ilişkin de açıklamalarda bulundu.

2023 yılı bütçe görüşmeler TBMM'de devam ediyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesine ilişkin kürsüye gelen Bakan Vedat Bilgin, yaptığı açıklamalarda yeni asgari ücrete ve EYT düzenlemesine ilişkin konuştu.

Bilgin, ''Geçen senede yaptırmıştım. Kamuoyunun beklentisi nedir diye bir çalışma yapıyorduk. Kasım ayının başında bir çalışma yaptırdık. Kamuoyunun beklentisi çok yüksek çıktı. 8 bin liranın üzerinde çıktı. İşverenlerin beklentisi 7 bin lira civarında çıktı. Asgari ücretliler 7.600 lira dedi. Bu çalışma bize bir kanaat vermesini. Tabi farklı işletmelerdeki işçilere soruldu. Kapsamlı bir çalışma yapıldı. Önümüzdeki dönemde asgari ücretle ilgili çeşitli rakamlar var. Ama benim burada bir rakam telaffuz etmem yakışık almaz. 

Asgari ücretli çalışanların oranı yüzde 38 küsür. Küçümsenecek bir rakam değildir. Yüzde 60 değil, yüzde 38. Asgari ücret düzenlemesi sadece asgari ücretlileri ilgilendiren bir konu değildir. Biz ciddi bir değişiklik yaptığımız da tüm ücretlilerin ücretleri yukarıya tırmanıyor. Asgari ücret, diğer üretleri de belirleyen bir etki yaratıyor'' ifadelerini kullandı.

EYT AÇIKLAMASI 

Bilgin EYT'ye ilişkin ise ''EYT konusu ülkenin en önemli konularından biri. Uzamasının bir kaç nedenini söyleyeyim: Herkesi dinlemek zorundayız. Devlet açısından ele alınan bir konuydu. Doğrudan doğruya işverenleri ilgilendiriyor. Bir de bizim çalışmanın teknik yönüyle ilgili sorunlar var. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağız.

Türkiye'nin emekçileri, biz asgari ücret konusunda emekçilerden yana tavır alacağız. EYT meselesi de gündeme geldiği zaman aynı kapsayıcılıkta olacaktır'' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Kürşat Yılmaz'dan BİM'e: Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur!

2022-12-04 17:41 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a dava açıldı!

2022-12-02 12:18 - Gündem

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Neden açgözlü sermayenin yanındayız?

09:44 - Gündem

Madenciler direne direne kazandı!

19:35 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

'Kabe'de Hacılar' ile ünlenen Celal Karatüre'ye polis koruması

00:50 - Gündem

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

00:48 - Asayiş