?>

Bahçeli'den 'İran' açıklaması: Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır. Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir" ifadelerini kullandı.

Siyaset - 1 ay önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır. Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD-İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bir yanda onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sonuna yaklaşırken, diğer yanda bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen Kadir Gecesi’yle müşerref olmanın buruk da olsa manevi güzelliğini yaşıyoruz.

Buruğuz, çünkü Ramazan ayının sulh ve sükûneti maalesef her cepheden ihlal edilmiş, süregelen şiddet tonu yüksek savaş ve çatışmalar İslam alemini ağır şekilde hırpalamış ve yaralamıştır.

Ne yazık ki iman ve inanç ölçülerimize müzahir ve münasip şekilde tezahürünü niyaz ve murat ettiğimiz birlik, dirlik ve dayanışma ruhundaki derin çatlaklar, bundan kaynaklanan pek çok sorun aşama aşama vasat bulmuştur.

Huşuyla ve huzurla ihata edilmiş bir Ramazan ayını idrak etmek varken; uçuşan füzeler, hedef alınan masum insanlar, yıkıma maruz kalan stratejik altyapılar, devamlı çıta yükselten jeopolitik gerilimler, her yerinden hasar alan medeniyet mirası özelde din kardeşlerimizi, genel manada ise İslam ülkelerinin egemenlik haklarını rehin almıştır.

Tan yeri ağarıncaya kadar esenliğin var olacağına inandığımız Kadir Gece’mizde acı, soykırım ve savaşların neden İslam coğrafyasında yuvalandığını samimi ve dürüst bir vicdan refakatinde sorgulamak, ahlaki ve tutarlı bir özeleştiri mekanizmasını devreye almak lazımdır.

İçte dağınık olduğumuz müddetçe, aramızda nifak tohumları yeşerdiği sürece dışımızdan her türlü mütecaviz müdahalenin yapılacağını asla unutmamak asıl olmalıdır.

Siyonist-emperyalist menşeli savaş ve cinayet makinesinin devamlı surette Müslüman kanı dökmesi, bunun yanı sıra İslam coğrafyasını savaş ve çatışma arenasına dönüştürmesi hunhar nitelikli kahredici bir kısır döngü olduğu kadar tahammülü imkansız tek yanlı zalimlik numunesidir.

Geldiğimiz bu aşamada inanç hürriyetimize, insan olmaktan mütevellit tarihi haklarımıza sahip çıkmadığımız veya çıkamadığımız takdirde varlığımızın ve hayati çıkarlarımızın kademe kademe çiğneneceği çok açıktır.

Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır. Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir.

Onbeş gündür kapalı tutulan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın hüznü hepimizin, Müslümanım diyen herkesin yürek sızısıdır.

Bu zulüm mutlaka son bulmalıdır.

Temennim, Siyonist-emperyalist kumpasların karanlık dehlizlerine düşmeden, kardeşlik şuurunun ikmaliyle derlenip toparlanmak, görüş açımızı kapatan kabus bulutlarını imanımızın itibar ve haysiyetiyle dağıtmaktır.

Kadrini ve kıymetini hakkıyla ifa etmeyi ümit ettiğim bugünkü Kadir Gecemizde, kendimize dönerek yanlışların nerede yapıldığını, açıkların nerede verildiğini, zaaf ve zayıflıkların nerelerde tebarüz ettiğini temiz bir vicdan eşliğinde teşhis edip buna muvafık tedbirler almak tarihi bir sorumluluktur.

Aziz Türk milletinin, Türk-İslam aleminin, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bütün aziz vatandaşlarımızın mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, dualarımızın ve müşterek hedeflerimizin potasında buluşmayı halisane şekilde diliyorum.

Kadir Gecemiz mübarek olsun diyorum.

Cenab-ı Allah Türk milletinin, gönül ve kültür coğrafyalarımızda onurlu bir hayatın mücadelesini veren kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun diye dua ediyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel: Hırsıza hırsız olduğunu hatırlatmazsan sana ahlak dersi verirmiş!

2026-03-11 21:19 - Siyaset

Erdoğan: Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum...

2026-03-11 13:54 - Siyaset

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

2026-03-12 18:17 - Ekonomi

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandı...

2026-03-16 13:58 - Gündem

Özgür Özel: Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar!

2026-03-14 16:30 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması

2026-03-11 13:47 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

2026-03-14 10:23 - Siyaset

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

2026-03-13 19:40 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

2026-03-16 14:01 - Gündem

İmamoğlu: Yaptığınız Türk yargısı adına yüz karasıdır! Kimden talimat aldınız?

2026-03-10 13:05 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş