?>

Baca deliğinden horon dinleten ev sahibinin cezası belli oldu!

İznik 'te 2 yıl önce kiracısı evden çıksın diye kırdığı baca deliğinden horon açarak kiracısına rahatsızlık veren ev sahibi, mahkeme tarafından 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem - 12 ay önce

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Yeşil Cami Mahallesi'ndeki iki katlı evin alt katında ailesiyle yaşayan kiracı Nusret Durmaz, 2 yıl önce üst katında oturan ev sahibi Tenzile Bulunmuş'un psikolojik baskılarına maruz kaldı.

Ev sahibi Tenzile Bulunmuş'un baskıları her geçen gün artınca, kiracı Nusret Durmaz ev sahibinin baskılarını cep telefonu ile kayda aldı. Kayıtlarla İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Durmaz, ev sahibinden şikâyetçi oldu.

"SÖZLEŞME BİTTİ AMA ÇIKMADILAR"

Baca deliğini kırıp gece geç saatlerde horon dinleten ev sahibi, kiracısının sözleşme bitmesine rağmen evden çıkmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşme bitince ‘Kendinize ev bulun. 2 sene oturdunuz sözleşmeniz bitti’ dedim. Evden çıkmalarını istedim ama ‘Çıkmayız’ dediler. Bende o sırada İstanbul’a hasta bakmaya gitmiştim. Telefon ettiler, ‘Kiracın çıkmıyor’ dediler. Arkadaşlarım ‘Yardım edelim, ev tutup çıkartacağız’ dediler. İstanbul’dan geldim kiracılar bana ‘Bize ev vermiyorlar, çıkmayacağız’ dedi. Ağustos’tan beri kira ödemiyorlar. Benim evimi de kötülüyorlarmış. ‘Çok rutubet var sakın tutmayın’ diyorlarmış.”

"AŞAĞI SES VERİYORUM"

Kiracının evden çıkması için başvurduğu yöntemi de anlatan Tenzile Bulunmuş, şöyle konuştu:

“Ben aldığım kira ile geçiniyorum. Ancak ödemedikleri ve istediğim fiyatı vermedikleri için mağdur oldum. Şimdi televizyonu evin içinde gezdiriyorum. Oradan aşağı ses veriyorum. 4 çocukları var kapıları çarparak rahatsızlık veriyorlar. Artık yıldım. Baca duvarını delerek oradan aşağı müzik veriyorum. Benim evde bana zulüm ediyorlar. Kapıları tekmeliyorlar. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedikçe kapıyı yüzüme örtüyor. Dilerim Allah’tan iki yakası bir araya gelmesin. Rahat yaşantısı olmasın. Evimden çıksın gitsin istiyorum.”

"DAHA YÜKSEK FİYATTAN VERMEK İSTEDİ"

Kiracı Nusret Durmaz ise, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

"Bu evde kiracıyız. Her ay kiramızı ödüyoruz. Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek. Soba borusundan bize müzik dinletti. Şu an ki bu durum toplumun kanayan yarası. Haklıysanız peşini bırakmayın. Zorbalıkla bu işler olmaz. Şikâyetçi olduk.”

HAPİS CEZASI KARARI

İznik Asliye Ceza Mahkemesi, ev sahibi Tenzile Bulunmuş'a, 'huzur ve sükûneti bozma' suçundan 6 ay 7 gün hapis cezası verdi. Adli sicil kaydı bulunmayan ev sahibi Tenzile Bulunmuş'un cezası 5 yıl ertelendi.

Bu olayların ardından kiracı Nusret Durmaz'ın boşalttığı evin, 2 yıldır boş durduğu aktarıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

'Cübbeli Ahmet'ten Alaattin Çakıcı'ya ziyaret

2024-10-26 18:39 - Gündem

İlgili Haberler

Alman gazeteciden Erdoğan'a İmamoğlu sorusu

16:35 - Gündem

İBB 'yolsuzluk' soruşturmasında iddianame tarihi belli oldu

14:45 - Gündem

Muhittin Böcek, etkin pişmanlık iddialarını yalanladı!

09:05 - Gündem

On binler Kadıköy'de Cumhuriyet için yürüdü...

06:55 - Gündem

İmamoğlu'nun 29 Ekim mesajı yapay zeka ile seslendirildi

06:51 - Gündem

Günün Manşetleri

İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan, gözaltına alındı!

09:32 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Büyük bir yıkımı önlemek için fırsat olabilir...

09:16 - Siyaset

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

06:40 - Ekonomi

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

00:53 - Ekonomi

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

00:39 - Magazin