?>

Azerbaycan Parlamentosu'ndan savaş hali ilanı

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde savaş hali ilan edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Dünya - 5 yıl önce

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde savaş hali ilan edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Azerbaycan parlamentosunun ülkenin bazı kentlerinde ve bölgelerinde sıkıyönetim uygulama kararı aldığı bildirildi.

Sputnik muhabirinin aktardığına göre Azerbaycan Milli Meclisi, Karabağ’daki temas hattında tırmanan gerilim nedeniyle ülkenin bazı kentlerinde ve bölgelerinde sıkıyönetim uygulama kararı aldı.

Daha önce Sputnik’e konuşan Milli Meclis’ten bir kaynak, parlamentonun Karabağ’daki durum nedeniyle olağanüstü oturum başlattığını bildirmişti. Ardından oturum ile ilgili haber teyit edilmişti.

Parlamentonun kararının, 48 saat içinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gerekiyor. Sokağa çıkma yasağının ilanı görevini ise Azerbaycan İçişleri Bakanlığı üstlendi.

Yıllardır çözüm bekleyen bölgede gerilim yeniden tırmanmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı ve sivil kayıpların olduğu bildirilmişti.

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a ait 2 helikopter ile 3 İHA'yı vurduklarını, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğunu açıklarken Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık verildiğini, 12 Ermeni uçaksavar sisteminin imha edildiğini duyurmuştu.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

 !#**h24988**#! 

 !#**h24994**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

'300 fabrika' sosyal medyada gündem oldu

2020-09-26 21:05 - Gündem

Gazeteci Ali İnce'yi kaybettik...

2020-09-24 09:15 - Yerel

Özşeker ailesinin acı günü...

2020-09-22 17:01 - Yerel

Mümtaz'er Türköne tahliye edildi!..

2020-09-24 20:36 - Gündem

Erdoğan Gaziantep'te 300 fabrika açtı!

2020-09-26 19:17 - Gündem

Katan Otel'e 3. yıldız

2020-09-21 08:06 - Yerel

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan EBA açıklaması

2020-09-23 17:20 - Eğitim

Ermenistan, Azerbaycan'a saldırdı!

2020-09-27 10:01 - Dünya

HKÜ’de mezuniyet törenleri başladı

2020-09-23 10:24 - Eğitim

İmamoğlu Öztekin ve Şevket Çoruh’u ağırladı

2020-09-24 17:44 - Gündem

İlgili Haberler

Trump’tan İran’da ‘rejim değişikliği’ çağrısı: Kendi sloganını ‘uyarladı’

02:08 - Dünya

İsrail'den İran'a hava saldırısı: Füze depoları ve radar sistemleri hedef alındı

01:39 - Dünya

Guterres: ABD'nin İran'ı bombalaması tehlikeli bir dönüm noktasına işaret ediyor

01:09 - Dünya

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

09:39 - Dünya

İran saldırısının ardından... ABD'den uyarı: Aralarında Türkiye de var!

20:39 - Dünya

Günün Manşetleri

AKP’nin yükseköğretim vizyonu: Biat eden üniversite, barınamayan gençlik

04:39 - Gündem

Dr. Barış Adıbelli: 'Rusya, Ukrayna cephesini kapatmadan yeni cephe açmaz'

04:09 - Gündem

Aykut Erdoğdu: Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk

00:39 - Siyaset

Kan donduran cinayet: Kızını boğarak öldürdü!

00:38 - Gündem

Yılmaz Tunç’tan ‘Fatih Altaylı’ açıklaması

21:09 - Gündem