?>

Ayda 12 milyon yolcu taşınıyor

Büyükşehir Belediyesi, 2 milyonluk şehir nüfusunun dağılımına göre aylık 12 milyon nüfusu şehrin bir başında diğer başına taşıyor.

Yerel - 7 yıl önce

Şehir trafiğine alternatif projeler yaparak ulaşımdaki aksaklıkları asgariye indiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni yaptığı köprülü kavşaklar, yollar, otobüs-otobüs hatları ve tramvaylarla ayda 12 milyon  yolcuya hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi, gelişen ve artan nüfus yoğunluğuna göre yeni ulaşım projelerini de aksatmıyor.

Otobüs ve tramvay işletmeciliğinde ‘GaziantepKart’  ile daha ucuz ve konforlu bir hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, 2 milyonluk şehir nüfusunun dağılımına göre aylık 12 milyon nüfusu şehrin bir başında diğer başına taşıyor.

Ulaşımın yüzde 15’lik kısmını tramvayla, yüzde 15’lik kısmını belediye otobüsle (turuncu otobüs), yüzde 20’lik kısmını özel halk otobüsü (mavi otobüs), yüzde 50’lik kısmını ise minibüslerle (sarı otobüsler) yapıyor.

Kısa zamanda hızlı tren ve metro ile ulaşımda çeşitliliği arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni mahalle olan (köy) yerleşim birimlerine de otobüs seferleri yapıyor.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Hızla gelişen ve büyüyen dünyadaki hızlı teknolojik gelişmeleri sürekli takip eden Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehir ve akıllı ulaşım çerçevesinde hareket ederek birçok yenilik yaptı.

Özellikle elektronik kart sistemine geçildikten sonra vatandaşların ulaşımını kolaylaştıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ülkemize ve dünyada kullanılan tüm temassız kredi kartları ile biniş sistem geçişini Gaziantep’te hayata geçirdi. Bu doğrultuda otobüs ve tramvaylara akıllı cep telefonları ile binişler dahi yapılabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kart sistemine geçildikten sonra vatandaşlara sağlanan kolaylıkları şöyle sıraladılar:

“Vatandaşlarımız evinden herhangi bir yere gitmeden internetten veya cep telefonlarından toplu taşıma araçları için “GaziantepKart”ına para yükleyebiliyor. “Otobüsüm Nerede ve Nasıl Giderim” uygulaması ile vatandaşlarımız gitmek istedikleri yere planlama yapabiliyor.  Yeni sistemde akıllı duraklar devreye girdi. Yeni kart dolum otomatları iki katına çıkartıldı. Vatandaşlarımız isterlerse kartta kalan paranın miktarını internetten öğrenebiliyor. Vatandaşlarımız toplu ulaşımı kullanan çocuklarının ne zaman otobüse bindiğini ve ne kadar bakiyesi olduğunu öğrenebiliyor. Otobüslerde yasalara aykırı herhangi bir olumsuzluk olduğunda şoför panik botununa basarak merkeze haber verebiliyor. Özel halk otobüsü esnafı da kendi otobüslerinin biniş bilgilerine daha detaylı ulaşabiliyor.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko Park AVM’de ücretsiz sinema bileti

2018-11-16 10:12 - Yerel

Gaziantep'te 'Altın vuruş' ölüm getirdi

2018-11-17 18:54 - Asayiş

Gaziantepli dev halı markası konkordato ilan etti!

2018-11-16 00:34 - Ekonomi

Nizip'te CHP'li adaydan gövde gösterisi...

2018-11-19 14:37 - Siyaset

Düğün evimiz, cenaze evi olmasın

2018-11-19 12:49 - Yerel

Gaziantep'te iş adamına 6 yıl 3 ay hapis

2018-11-20 14:00 - Asayiş

Gaziantep'te bir yıl arayla iki kardeş kaza kurbanı

2018-11-18 16:31 - Asayiş

Gaziantep Kolej Vakfı'nda ödül yağmuru

2018-11-14 13:25 - Eğitim

Gaziantep'te oto hırsızlık çetesi çökertildi

2018-11-16 10:50 - Asayiş

CHP'nin Büyükşehir adayı Kepkep mi?

2018-11-17 19:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’ten geleneksel iftar buluşması

00:00 - Yerel

Şahinbey'de, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, TÜGVA üyeleriyle sahur programında bir araya geldi

00:00 - Yerel

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

Günün Manşetleri

Yusuf Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Anlama özürlü herhalde...

19:07 - Gündem

Hüseyin Baş: Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var...

17:48 - Siyaset

16. gün: Trump, İran'la anlaşmaya kapıyı kapattı!

11:53 - Dünya

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset