?>

Avrupa Türkiye’ye krediyi kesti!

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye’de devlet ile bağlantılı kurumlara yeni finansman sağlama faaliyetlerini bu yıl sonuna kadar durduracağını, bu sırada Türkiye stratejisini de gözden geçireceğini açıkladı.

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye’de devlet ile bağlantılı kurumlara yeni finansman sağlama faaliyetlerini bu yıl sonuna kadar durduracağını, bu sırada Türkiye stratejisini de gözden geçireceğini açıkladı.

EIB sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği'nin (AB) bankası olarak EIB Avrupa Komisyonu'nun tavsiyelerini takip edecek ve yılın geri kalanında yeni borç verme faaaliyetlerini onay için yönetim kuruluna sunma konusunda kısıtlayıcı bir yaklaşım benimseyecek” dedi.

Tek başına Türkiye'ye en çok kredi veren yabancı kurum olan EIB, geçen üç yıl boyunca her yıl 0.4 milyar Euro ile 2.2 milyar Euro arasında parasal kaynak sağladı. Banka bu yıl Türkiye'de yeni bir yatırım ise yapmadı.

Sözcünün verdiği bilgiye göre yeni kredileri durdurma kararının özel sektör projelerini etkilemesi beklenmiyor. Bankanın yönetim kurulundaki AB maliye bakanlarının onay vermesi halinde yıl sonuna kadar yaklaşık 350 milyon Euro özel sektör projelerine sağlanacak. Sözcü, “Bankanın Türkiye'deki borç verme faaliyetlerinin stratejik yönelimlerinin bu yıl içinde gözden geçirilmesi planlanıyor” dedi.

EIB'nin bu kararı, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi Kıbrıs açıklarında yürüttüğü doğalgaz ve petrol sondaj çalışmalarına karşılık olarak yaptırım kararı çerçevesinde alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

'Kriz yok' diyen AKP'liye çocuktan ders!

2019-07-19 16:28 - Gündem

Beykent sakinlerinin 'sapık' çığlığına kulak verin!..

2019-07-20 14:37 - Asayiş

Bülbülzade Sosyal Tesisi hizmete açıldı

2019-07-24 08:46 - Yerel

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıldönümü

2019-07-20 09:37 - Gündem

Hangi ilde kaç Suriyeli var?

2019-07-24 11:38 - Gündem

“Reis bizi Afrin’e götür” demişti bedelli yaptı

2019-07-20 13:04 - Gündem

Gaziantep'te Ordu Caddesi'nde zincirleme kaza

2019-07-19 20:15 - Asayiş

Günün en iğrenç haberi...

2019-07-19 22:09 - Asayiş

Fox TV'de neler oluyor?

2019-07-20 20:29 - Gündem

Gaziantep'te inşaat işçisinin feci ölümü!

2019-07-24 18:14 - Asayiş

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

10:17 - Gündem

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş