?>

Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala'yı 'serbest bırakın' çağrısı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala ile ilgili kararını açıkladı. Adalet Bakan Yardımcısının da katıldığı toplantıdan, yaptırım kararı çıkmadı.

Dünya - 2 yıl önce

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala ile ilgili kararını açıkladı. Adalet Bakan Yardımcısının da katıldığı toplantıdan, yaptırım kararı çıkmadı, Kavala’nın tutukluğunun devam etmesinden endişe ve üzüntü duyduğunu belirten Komite, Kavala’yı serbest bırakın çağrısını bir kez daha yeniledi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Fransa’nın Strazburg şehrinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) karar ve hükümlerinin uygulanmasını denetlemek üzere toplandı. 19-21 Eylül tarihleri arasında toplantılarını gerçekleştiren Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM’nin kararlarının uygulanma durumunu inceledi.

Türkiye için ‘iptal prosedürü’ başlatan Komite, iş insanı Osman Kavala ile HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında uygulanmayan AİHM kararlarını da görüştü.

YAPTIRIM KARARI ALMADILAR: TEKRAR KAVALA’YI SERBEST BIRAKIN ÇAĞRISI

Bakanlar Komitesi tarafından Kavala ve Demirtaş ile ilgili alınan kararlar bugün açıklandı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, iş insanı Osman Kavala'nın eylül ayının sonuna kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye için üyelikten ihraç da dahil olmak üzere bütün seçenekleri gözden geçireceğini duyurmuştu. Açıklanan kararlar arasında Türkiye’ye karşı herhangi bir yaptırım maddesi bulunmuyor. Ancak Komite, Türkiye’ye bir kez daha ‘Kavala’yı serbest bırakın’ çağrısını tekrarladı.

“TÜRKİYE, GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ UYGULAMALI”

Türkiye'nin başvuranın tutukluluğuna son vermek ve derhal serbest bırakılmasını sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alması gerektiğini belirten Komite, Kavala’nın tutukluluğunun makul bir şüpheyi destekleyecek delillerden yoksun olduğunu söyledi.

TOPLANTIYA ADALET BAKAN YARDIMCISI DA KATILDI: “MEMNUNİYETLE KARŞILADIK”

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 19-21 Eylül arasında Fransa’da gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Adalet Bakan Yardımcısının katılımının memnuniyetle karşılandığını ifade ederken, Kavala’nın tutukluluğunun devam etmesinden derin üzüntü duyduklarını belirtti:

“Mahkeme'nin Kavala kararındaki kesin bulgularına ve Komite'nin Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını sağlamaya çağıran müteaddit kararlarına rağmen Kavala'nın tutukluluğunun devam etmesinden derin üzüntü duyuyoruz.”

Bakanlar Komitesi, Kavala kararlarının uygulanması gerektiğinin bir kez daha altını çizerek, “Tüm Türk makamlarını, Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını sağlayarak Mahkeme'nin mevcut davaya ilişkin iki kararında belirttiği acil tedbirleri uygulamaya şiddetle teşvik ediyoruz” dedi.

AVRUPA KONSEYİ MİLLETVEKİLLERİ, KAVALA İLE İLGİLİ KARARLARI GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Avrupa Konseyi milletvekilleri, Komite’nin Kavala ile ilgili tedbirleri görüşmeye devam etme kararı aldıklarını ifade ederek, Kavala'nın daha önce serbest bırakılmaması halinde, mevcut kararların uygulanmasında ilerleme kaydedilmesi için en uygun yolu bulmak amacında oldukları kararını açıkladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kuveytli yazardan Atatürk ve Türklere ağır hakaret!

2023-09-18 10:54 - Gündem

Yalan haber yapan ATV muhabirini rezil etti!

2023-09-22 12:39 - Gündem

Sedat Peker'in gündeme getirdiği suç örgütüne kanlı infaz

2023-09-20 12:15 - Gündem

Camiden 'Filenin Sultanları kafirdir' anonsu yapıldı!

2023-09-16 10:08 - Gündem

Reza Zarrab ve Halkbank’a teröre destek davası açıldı!

2023-09-17 10:43 - Dünya

Musa Orhan'dan Farah Zeynep Abdullah'a bir dava daha

2023-09-21 11:40 - Gündem

Gazeteci İsmail Arı: Ölümle tehdit ediliyorum!

2023-09-20 11:00 - Gündem

Sinan Oğan, o aracın ‘kiralık’ olduğunu söylemiş!

2023-09-22 19:34 - Gündem

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak gözaltına alındı

2023-09-20 11:17 - Asayiş

Deniz Zeyrek: 12 milyon liralık arabaya biniyor artık!

2023-09-20 10:38 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'den İran iddiası: Yeni Genelkurmay Başkanı öldürüldü

10:09 - Dünya

Son dakika... Trump G7 zirvesinden erken ayrıldı: 'Ateşkes için dönmüyorum'

09:08 - Dünya

Suriye, hava sahasını sivil uçuşlara kapattı

09:08 - Dünya

Trump’tan ‘İran’ mesajı: 'Çok geç olmadan masaya oturmalılar'

01:08 - Dünya

İran’dan İsrail’e yeni saldırı dalgası: Tel Aviv ve Hayfa hedefte

09:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Selçuk Tepeli'nin NOW TV'deki işine son verildiği iddia edildi

12:07 - Gündem

Sağlık raporları ücretli oluyor: Bakanlıktan yeni karar!

11:38 - Ekonomi

Yer: İzmir... Zeytinlik alanda yapılmak istenen 'hazine avına' bakanlık engeli

11:09 - Gündem

Tarım üretici enflasyon verileri yayımlandı: Yıllık zam şampiyonu belli oldu!

10:39 - Ekonomi

Dev bankadan yeni altın tahmini: Büyük hareketlilik bekleniyor!

10:08 - Ekonomi