?>

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner gözaltına alındı!

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında yeni bir operasyon dalgası daha geldi.

Gündem - 1 gün önce

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında yeni bir operasyon dalgası daha geldi. Aralarında Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın da bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Peki, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara kimdir? Utku Caner Çaykara neden gözaltına alındı?

UTKU CANER ÇAYKARA KİMDİR?

1991 yılında İstanbul’da doğan Çaykara, aslen Sivas’ın Hafik ilçesinden. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, İstanbul Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İş Sağlığı ve Güvenliği ve İşletme yüksek lisans programlarını tamamladı.

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları’nda başlayan Çaykara, 2015 yılında CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2016-2018 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı (Marmara bölge sorumlusu), 2018-2021 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2023 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge 16. sıra milletvekili adayı oldu.

16. Dönem Olağan Gençlik Kolları Kurultayı’nda yeniden MYK üyeliğine seçildi ve halen CHP Gençlik Kolları Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Avcılar Belediye Başkanı seçilen Çaykara, göreve geldiği günden bu yana ilçede çeşitli projelere imza attı.

Çaykara, birçok sivil toplum kuruluşu ve meslek odasında aktif görev almakta.

UTKU CANER ÇAYKARA NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 'yolsuzluk' soruşturmasında beşinci dalga operasyonu bu sabah başlatıldı.

Operasyon kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara dahil 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika.. İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma açıldı!

2025-05-27 11:11 - Gündem

Son Dakika... Bu kez mahkeme başvurdu: 'Kayyum' uygulamasında kritik gelişme!

2025-05-29 19:38 - Gündem

CHP'li Tanal'ın paylaştığı fotoğraflardaki araçlar kimin?

2025-05-24 22:39 - Gündem

Erdoğan'dan dikkat çeken 'makam' çıkışı: 'Gözlerinin yaşına bakmayız'

2025-05-26 16:08 - Siyaset

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu... Kurultay iddialarına yanıt verdi

2025-05-30 17:12 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan Cem Küçük'e tepki: Savcılığa çağrılması lazım

2025-05-29 10:38 - Gündem

Özgür Özel'den soruşturmaya tepki: Cürmü kadar yer yakar!

2025-05-25 11:03 - Siyaset

Mahmut Tanal'dan AKP'li isme zor sorular... 'Sizin çocuklarınız ne işle meşgul?'

2025-05-25 19:08 - Siyaset

Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Uçum'dan 'sola' çağrı

2025-05-30 21:38 - Siyaset

İmamoğlu'ndan o pankart için mesaj: Silmeye çalıştıkça görüntülerim daha çok belirecek

2025-05-25 11:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Gaziosmanpaşa’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

20:39 - Gündem

Bingöl’de peş peşe depremler! Naci Görür’den ‘endişe verici’ değerlendirmesi

05:39 - Gündem

Taksim'de 'Gezi Direnişi' anması: 2 kişi için tutuklama, 10 kişi için adli kontrol talebi

16:08 - Gündem

Antalyalı yurttaşlardan Ekrem İmamoğlu tepkisi: 'Yaptıkları bizi ona daha çok sevk ediyor'

00:00 - Gündem

İstanbul'da Kurban Bayramı hazırlığı: İBB'den kesim için randevu sistemi

00:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziosmanpaşa’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

20:39 - Gündem

Kabine yarın toplanıyor: Gündemde hangi başlıklar var?

19:39 - Siyaset

Antalya’da milletvekilleri, kent merkezine “Free İmamoğlu” yazılı pankart astı

18:08 - Siyaset

Şişli Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinden 'durma' eylemi

17:38 - Siyaset

Taksim'de 'Gezi Direnişi' anması: 2 kişi için tutuklama, 10 kişi için adli kontrol talebi

16:08 - Gündem