?>

Atatürk portresi önündeki skandal fotoğrafa soruşturma!

Seferihisar Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu üç kız öğrencinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün portresinin önünde skandal fotoğrafı ortaya çıktı. Görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Gündem - 10 ay önce

Seferihisar Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu üç kız öğrencinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün portresinin önünde skandal fotoğrafı ortaya çıktı. Görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı. 

Seferihisar Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu üç kız öğrencinin, sınıfta bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresi önünde uygunsuz el hareketiyle poz verdiği fotoğraf sosyal medyada infial yarattı.

Tepki çeken görüntülerin ardından Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Emniyet birimlerinin yürüttüğü çalışma sonucunda, fotoğraftaki üç öğrencinin kimlikleri tespit edildi. Öğrencilerin 18 yaşından büyük oldukları ve halihazırda yurt dışında bulundukları belirlendi.

Haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun kapsamında soruşturma başlatıldı. Sürecin uluslararası düzeyde nasıl ilerleyeceği ve ifadelerin nasıl alınacağı merak konusu oldu.

Olayın ardından okulun geçmişine dair dikkat çeken bilgiler de yeniden gündeme geldi. Söz konusu lise, bir dönem meslek lisesi olarak faaliyet gösteriyordu. Daha sonra statüsü değiştirilerek imam hatip lisesine dönüştürüldü. Ancak yerel öğrencilerden yeterli talep görmemesi üzerine kontenjanlar, uluslararası öğrencilerle doldurulmaya başlandı.

Öte yandan, skandal fotoğrafla ilgili dikkat çeken bir başka iddia ise okulun önceki dönem müdürüne yönelik. Bazı kaynaklara göre, söz konusu müdürün görüntüden önceden haberdar olduğu ve yayılmasını engellemeye çalıştığı öne sürüldü. Daha önce de çeşitli idari şaibelerle gündeme gelen müdür hakkında herhangi bir resmi işlem başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor.

Haftanın Öne Çıkanları

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

2025-06-18 00:38 - Tarım

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

2025-06-15 00:00 - Tarım

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

2025-06-18 16:08 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

İstanbul'da skandal görüntü: Pendik’te bir erkek, köpeğe tecavüz etti!

2025-06-21 00:08 - Asayiş

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Bir Demet Tiyatro'nun da yönetmeniydi: Sevgi Birsel hayatını kaybetti

2025-06-19 00:38 - Kültür & Sanat

Rastgele görüntülü sohbet — ciddi ilişkiler için bir partner bulmak isteyenler için modern bir çözüm

2025-06-17 00:00 - Yaşam

İlgili Haberler

İBB davasında mahkeme başkanı salonu terk etti, 31. celse görülemedi!

13:52 - Gündem

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Erdoğan 'doğurganlık hızının' düşmesinden yakındı!

16:21 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem