?>

Atatürk çizgisinde birleştirici politika uygulayacağız

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 6 yıl önce

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hukukla, demokrasi ile yönetilen bir ülkede herhangi bir canlının, herhangi bir insanın idamına karşıyım. Değerli arkadaşlar nasıl bir ülke olduk; Kendini sağcı olarak ifade eden mutediyen ve muhafazakar kesim, Deniz Gezmiş’in idamına bayram yapar gibi seviniyor. Bunu ananlara dinsiz, imansız, Allah'sız vs gibi kendilerine göre kutsal olan ifadelerle yaftalar yapıştırıyor.

Kendini solcu olarak ifaden kesim ise Menderes’in İdamına seviniyor. Ananlara aynı karşı görüşte olduğu gibi Menderes şöyle yaptı Menderes böyle yaptı vs vs gibi söylemlerle anılmasına karşı çıkıyor. Değerli dostlarım Hatalarıyla sevaplarıyla size göre yanlış olan kişi karşı görüş olarak gördüğünüz milyonlara göre doğru kabul ediliyor bu sağ içinde sol içinde geçerli. Bir kesim Necip Fazıl’a düşman görüyor sevmiyor, diğer kesim Nazım Hikmet’i.

Öyle ya da böyle seversiniz yada sevmezsiniz bu sanatçılarda bizim, Bunlarda bizim edebi değerlerimiz. Hatalarıyla sevaplarıyla. Bırakalım artık kutuplaştırmaları, ötekileştirmeleri. Halkımız artık bunlardan bıktı usandı. İnsanlar huzur istiyor, birlik istiyor, kavga istemiyor, çatışma istemiyor, Ama bazı kesim özellikle bunun derinleşmesi için tahrik vari açıklamalar yorumlar yapıyor.

Doğru Parti olarak biz ne olursa olsun Merkez eksenli siyasetten yanayız. Ülkenin bütün renkleri ülke anayasasının ilk altı maddesine bağlı herkesi kucaklamaya ve biz duygusuyla birleştirmeye bedeli ne olursa olsun devam edeceğiz. Yok efendim siz Adnan Menderes’i anıyorsunuz, Yok efendim siz Deniz Gezmişi anıyorsunuz, Evet anacağız Adnan Menderes’te hatalarıyla sevaplarıyla anacağız çünkü bu ülkenin çocuğu, Deniz Gezmişi de anacağız.

Şunu sakın demeyin bana deniz gezmişle Adnan Menderes’i bir mi tutuyorsun? Asla her iki kesiminde kendine göre görüşleri duruşları ve yaşam tarzları var saygı duymak gerekir. Fiiliyat noktasında ise her beşer gibi elbette bunların da hataları vardır yanlışları vardır. Hepimizin de hatası ve yanlışları vardır. Kimse dört dörlük değildir ve kimse sütten çıkmış akkaşık değildir.

Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nu da anacağız, Alparslan Türkeş’i de, Bülent Ecevit’i de anacağız, Süleyman Demirel’i de, İsmet İnönü’yü de, Erdal İnönü’yü de anacağız Turgut Özalı ve Necmettin Erbakanı da. Çünkü biz Atatürk çizgisinde birleştirici politika uygulayacağız kimseyi ötelemeden, kutuplaştırmadan. Ahirete intikal etmiş, ülkeye öyle yada böyle hizmet etmiş bütün devlet büyüklerine saygı duyacağız.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te bir ikamette Kalaşnikof ele geçirildi!

2020-09-14 20:33 - Asayiş

10 yaşındaki çocuğu döven karı koca serbest!

2020-09-19 19:56 - Asayiş

17 milyonluk şeker torbası satacak!

2020-09-16 19:08 - Gündem

Mehmet Teymur gözyaşlarıyla uğurlandı

2020-09-13 18:51 - Yerel

AYM üyesinden Soylu’ya ‘bisiklet’ yanıtı!

2020-09-15 19:39 - Gündem

RTÜK'ten muhalif kanallara ceza!..

2020-09-16 17:26 - Gündem

Cinsel istismarı öven kadın pes dedirtti!

2020-09-15 22:56 - Gündem

Yunan Cumhurbaşkanı: Savaşa hazırlıklı olmalısınız

2020-09-14 16:17 - Dünya

Hüseyin Akay'ın acı günü

2020-09-19 20:49 - Yerel

Büyükşehirlerde CHP, AK Parti'yi yakaladı

2020-09-16 20:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

CHP'de Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri düştü!

10:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Beyaz et sektöründe 13 şirkete kayyım atandı!

11:56 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

08:16 - Asayiş