?>

Asyalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Eğitim - 2 yıl önce

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesini taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseri olduğunu belirten Asyalı, “Bu yıl, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığımız mucizenin adı olan Cumhuriyet’in 100. yıl gururunu yaşamaktayız” dedi.

Yüzyıl önce küllerinden yeniden doğarak, varoluşunu Cumhuriyetle taçlandıran Türk milletinin bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhuyla büyük bir zafer kazandığını anımsatan Asyalı, “Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve mantıkî tatbikini temin eden hükûmet şekli Cumhuriyeti yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Türk ulusunun yok olma tehlikesinden kurtuluşu anlamına gelen ve millî irade, millî bağımsızlık, millî egemenlik ilkesi ile binlerce şehidin kanı, milyonlarca vatanseverin malı, canı, emeği, inancı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sonsuza kadar yaşamaya devam edeceğinin altını çizen Asyalı, mesajını şöyle sürdürdü:

“Sanko Okulları olarak, geçmişimizden ve geleneğimizden aldığımız güçle, ülkemizin geleceğini umutla ve kararlılıkla yeniden inşa edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu mücadelemizde en büyük dayanağımız, Atatürk’ün bu güzel günü armağan ettiği gençlerimizdir.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimizle birlikte ülkemizi çağdaş demokrasiler ve çağdaş uygarlıkların üstüne taşımak için fedakârca çalışmaya devam edeceğiz.

Millî egemenliğin taçlandığı Cumhuriyetin ilanının 100. yılı vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin bütün kurucu kadrosu ile şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılı kutlu, Türk milletinin egemenliği daim olsun. Nice 100 yıllara.”

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil asfaltlama çalışması yaptı

2023-10-23 15:55 - Yerel

'Cumhuriyet’i biz böyle kazandık' fotoğrafının hikayesi...

2023-10-28 21:17 - Gündem

Kaplan Ailesi'nin acı günü...

2023-10-26 09:48 - Yerel

Gaziantep Kalesi’ne Filistin bayrağı asılmasına tepki yağdı!

2023-10-22 12:40 - Gündem

Fenerbahçe stadında 'Engin Polat' reklamı

2023-10-22 22:01 - Gündem

Türk Donanması, Vahdettin Köşkü’nü selamlayacak

2023-10-27 20:18 - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında...

2023-10-29 01:02 - Gündem

Soylu, Dilan Polat'ın sıkıntısını 3 saatte çözmüş!

2023-10-25 08:43 - Gündem

Tarkan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı marşı...

2023-10-26 10:37 - Magazin

İlçe müftüsü çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!

2023-10-22 18:30 - Gündem

İlgili Haberler

GİBTÜ’den Suriye’de akademik ve diplomatik ziyaretler

00:55 - Eğitim

GİBTÜ aday öğrencileri Üniversite Tercih Fuarı’nda bekliyor

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Üniversite Tercih Günleri’nde adaylarla buluşuyor!

00:00 - Eğitim

Irakiye Üniversitesi Heyeti, GİBTÜ’de

00:00 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

17:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset