?>

Aslan: Onurlu gazeteciler topluma güç veriyor

DEVA Partisi Gaziantep İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Politikaları Başkanı Ahmet Aslan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Siyaset - 3 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Politikaları Başkanı Ahmet Aslan 24 Temmuz  Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

24 Temmuz 1908 günü, İstanbul’da çıkan gazetelerin dönemin sansürcü memurlarını binalarına almayarak, gazetelerini sansüre yollamadan basma kararı aldıklarını hatırlatan Aslan, “2022 döneminin  gazetecilere dönük yeni sansür yöntemi mali baskı, soruşturmalar ve bitmeyen telefon tacizleridir. Buna rağmen Türkiye basını dimdik ayaktadır.” Dedi.

“Basın dünyası 24 Temmuz 1908 günü gösterilen cesareti yine gösteriyor.” diyen Aslan,  “Basın dünyası aynı kararlılık ve inançla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir.” Diye konuştu.

Onurlu gazeteciler topluma güç veriyor.

Ekonomik ve siyasi tüm baskılara rağmen kamuoyunun gerçeklerden haberdar olması için çalışan onurlu gazetecilerin varlığının topluma güç ve cesaret verdiğini ifade eden  Aslan, “Özgür basın ve gazetecilik dün olduğu gibi bugün de siyasi iktidarın baskılarına rağmen varlığını koruyor. Bugün hükümetin tüm desteğine rağmen kendisine bağımlı olan basın değil alternatif haber üreten  basın merkezleri dikkat çekiyor ve kamuoyunu yönlendirebiliyor.” dedi.

Gaziantep’te her siyasi partinin her farklı anlayışın sesinin duyurabileceği çok renkli bir basın dünyasının olduğunu vurgulayan Aslan, “Gaziantep basını tüm baskılara rağmen renkliliğini ve çoğulculuğunu koruyor.” Diye konuştu.

DEVA Partisi olarak basını demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olarak gördüklerini belirten Aslan, “basın, kamunun "gözetleyicisi" olarak farklı kaynaklardan bilgi ve düşünceleri yayarak demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanmasına da katkıda bulunur. Bu yönüyle özgür basının varlığını ekmek ve su kadar zorunlu görüyoruz. Dünyada basının özgür olduğu ülkeler aynı zamanda dünyanın en gelişmiş ülkeleridir. Bunun tesadüf olmadığını belirterek ülkemizde ve Gaziantep’te kamuoyunu doğru bilgilendiren basınımızın 24 Temmuz  Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinem Ünsal kimdir, oynadığı diziler neler?

2022-07-24 07:27 - Magazin

Mansimov'dan, Hülya Avşar'lı paylaşım...

2022-07-18 17:49 - Gündem

Gaziantep'te avukat kafasına sıktı!

2022-07-18 13:00 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'ndan ailelere çağrı: Orada olacağız!

2022-07-21 14:00 - Siyaset

Erdoğan'dan 17 özelleştirme kararı daha...

2022-07-21 13:11 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıldönümü

2022-07-20 09:53 - Gündem

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de hakim karşısına çıktı

2022-07-19 08:35 - Dünya

Altaylı: Limak kaçıyorsa, gerisini varın siz düşünün

2022-07-21 17:59 - Gündem

Bir gece bir bayanla beraber oldum ve Hakan doğdu!

2022-07-19 11:58 - Gündem

Sedat Peker’in ne zaman konuşacağını açıkladı!

2022-07-20 15:33 - Gündem

İlgili Haberler

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

18:12 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde anlamlı mesaj

14:37 - Siyaset

Özgür Özel'den 'süreç' değerlendirmesi

14:09 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan Bahçeli’ye sert tepki!

13:40 - Siyaset

Eski CHP Milletvekili Lale Karabıyık hayatını kaybetti!

13:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

18:12 - Siyaset

Erdoğan'ın paylaşımdaki fotoğraf EOKA'ya ait çıktı!

18:05 - Gündem

Bakan Yusuf Tekin: Eski Türkiye bitti!

18:00 - Gündem

Özgür Özel: Görüşme hakkımı Murat Çalık’ın annesine devrettim

16:01 - Gündem

Özgür Özel'den 'süreç' değerlendirmesi

14:09 - Siyaset