?>

Asgari ücret 4 bin 253 lira oldu...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretinin 4 bin 253 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantılarının sonuncusunu bugün gerçekleştirdi.

Türk lirasının döviz kuru karşısında tarihi bir değer kaybettiği ve milyonlarca yurttaşın geçim sıkıntısı yaşadığı bir dönemde belirlenen 2022 yılı asgari ücreti AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 

Asgari ücretin açıklandığı basın toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleriyle birlikte gerçekleştirildi. Toplantıda ilk sözü alan Vedat Bilgin, asgari ücretin tespit edilmesi süreci boyunca Erdoğan'ın manevi desteğini hissettiğini söyleyerek, taraflara teşekkür etti.

İşveren ve işçi taraflarının ardından sözü Erdoğan aldı. Komisyon üyelerinin asgari ücertin 4 bin TL üzerinde olması yönünde bir görüş bildirdiğini belirten Erdoğan, "Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler" sözleriyle toplantı sürecini değerlendirdi.

2022 YILI ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 253 TL

Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretinin en alt rakamının 4 bin 250 TL olarak uygulanacağını duyurdu. Erdoğan, bu rakamın çalışanların evli olmasına göre artacağını bildirdi.

MUHALEFETE: SİZ DOLARLA MI ÇALIŞTIRIYORDUNUZ BU İNSANLARI?

Konuşmasında, muhalefetin ekonomik kriz eleştirilerine de yer veren Erdoğan, "Sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları? Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir, o da Türk lirası'dır. Biz Türk liramızı yedirmeyeceğiz. Şu anda bazı sıkıntılar var, bunları aşacağız" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve fahiş fiyat artışlarına son vermeye de kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTEN ALINAN GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

"Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü düşürdük" diyen Erdoğan, Erdoğan, "Asgari ücretin, işveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL'lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Arabadaki 'Atatürk' yazısına ceza: 'Pavyon yazısı gibi...'

2021-12-14 11:28 - Gündem

Sosyal medyaya Youtuber operasyonu...

2021-12-12 12:59 - Gündem

Kuzey Irak'ta 3 şehit oldu! 7 askerimiz yaralı...

2021-12-09 17:33 - Gündem

Aslıhan Malbora: Beni parmakla gösteriyorlar...

2021-12-11 21:30 - Magazin

Gasilhane imamı ağaca asılı bulundu!

2021-12-12 20:59 - Asayiş

AKP'li Başkan Lozan'ı hedef aldı!

2021-12-15 22:28 - Gündem

AKP'li vekil slogan attı, onu da kağıttan okudu!

2021-12-16 12:47 - Siyaset

Selçuk Özdağ, erken seçim için tarih verdi!

2021-12-15 16:28 - Siyaset

Simülasyonun yükselen değeri HKÜ’de tartışıldı...

2021-12-10 14:48 - Eğitim

Diyanet, TL'den vazgeçti, bağış için dolar istiyor!

2021-12-14 09:54 - Gündem

İlgili Haberler

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

00:00 - Ekonomi

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'den köprülerin satışına karşı eylem: Köprüleri satmak vatana ihanettir!

20:23 - Gündem

Hüseyin Baş: Atatürk gibi genç olmamız lazım!

19:06 - Siyaset

Zeydan Karalar: Çok zor şartlarda çok önemli işler yaptık

13:27 - Yerel

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

09:47 - Asayiş

Çeşme Belediyesi Başkanı Lâl Denizli ifadeye çağırıldı!

20:46 - Gündem