?>

AKP’nin il başkanının eşi belediye binasını silahla bastı!

AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi Nesim İba, arazisine ruhsat verilmeyince Edirne Belediyesi’nin binasına gidip ortalığı birbirine kattı. Araya giren AKP eski İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, Nesim İba'yı ikna edince belediyeden ayrıldılar.

Gündem - 2 yıl önce

İddialara göre, olay Edirne Belediyesi'nde sabah saatlerinde yaşandı. Nesim İba, saat 10.25 sıralarında Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasına gelerek Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına girdi.

Tanıkların iddialarına göre belinde silahla binaya giren Nesim İba’nın geliş sebebi ise ruhsat anlaşmazlığı konusuydu.

YURT ARAZİSİNE OTEL RUHSATI İSTEDİLER

HalkTV'nin aktardığı habere göre, Nesim İba'nın ortağı olduğu Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Ticaret LTD ŞTİ, Abdurrahman Mahallesi Kanarya sokakta bir kız yurdu inşa etti. Bu yurt binası daha sonraki süreçte otele çevrilmek istendi.

Bu sebeple otel ruhsatı almak için belediyeye başvurulunca, belediye “Otel ruhsatı şartlarının yerine getirilmediği” gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Belediye araziye yurt inşaatı izni verdiği ve otel imar şartlarının farklı olduğu için ruhsat vermeyince işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenemedi. İddialara göre, yurt binası olan yer “Aliba Otel” adıyla çalışmaya devam ediyor.

MÜDÜRÜN ODASINI DAĞITTI

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gelip Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına giren Nesim İba, ruhsat talebini yineledi. Asar, tekrardan ret cevabı verince bu defa Nesim İba, küfür ve tehditler savurarak masayı ve bilgisayarı yumrukladı.

Makam odasındaki bilgisayar parçalandı. Odadan gelen sesleri duyan belediye personeli duruma müdahale etmek istese de başarılı olamadı.

POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇIKIP GİTTİLER

Görgü tanıklarının iddiasına göre, ihbar üzerine binaya gelen polis ekipleri Nesim İba’yı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Daha sonra belediyeye gelen AKP eski İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, Nesim İba’yı binadan çıkmaya ikna etti. İkili polisin gözü önünde belediyeden ayrıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Bekir Bozdağ'a 'rüşvet' iddiası

2024-07-12 13:44 - Gündem

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı bir akşamda 17 emekli aylığı ‘yedi

2024-07-12 14:15 - Gündem

Trump'a suikast şüphelisinin evinden bomba malzemesi çıktı!

2024-07-14 20:08 - Dünya

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

AKP'li eski vekil Ünüvar ile BBP'li Destici'nin kızlarına TBMM'de kadro!

2024-07-15 23:26 - Gündem

KPSS 2024 lisans soruları cevap anahtarı açıklandı

2024-07-14 11:39 - Gündem

Gaziantep, ikinci Kent Lokantası'na kavuştu

2024-07-11 20:46 - Yerel

AKP'li belediyeden akıl almaz provokasyon

2024-07-13 11:35 - Gündem

Özgür Özel, kürsüden çağrıda bulundu: Ayağa kalk!

2024-07-09 23:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Zafer Partisi'nden “Çözüm Süreci Adı Altında Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konferansları

00:18 - Gündem

BirGün çalışanları 'figüran' haberi nedeniyle ifade verdi

19:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Cem Küçük gözaltına alındı!

21:46 - Asayiş

AKP'ye geçeceği iddia edilen Cemil Tugay'dan dikkat çeken açıklama

14:52 - Siyaset

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav istifa etti!

11:09 - Siyaset