?>

Araban'ın ilk kapalı semt pazarı hizmete girdi

Gaziantep'in Araban ilçesinde, ilçenin ilk kapalı semt pazar yeri hizmete girdi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep'in Araban ilçesinde, ilçenin ilk kapalı semt pazar yeri hizmete girdi. Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Umum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş ile pazarcı esnafını ziyaret ederek vatandaşlar ile ilçenin ilk pazar yeri hakkında sohbet etti.

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru'nun girişimleri ve Şahinbey Belediyesinin destekleriyle geçen yıl temeli atılarak inşaatına başlanan ilçenin ilk kapalı semt pazarı hizmete alındı. İçerisinde 60 araçlık otopark, 26 kamyonetlik pazarcı araç parkı, 15 metrekarelik zabıta odası, 70 metrekarelik mescit ve lavabo ile 77 tezgah kapasiteli modern kapalı pazar yeri inşasının tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine sunuldu.

4 Mart'ta yapılan kura çekimiyle yerleri belirlenen esnaf tezgahlarını kurup ilk satışlarını yaparken, vatandaşlar da modern bir semt pazarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

"Vatandaşlar artık hijyenik koşullarda alışveriş yapacak"

Semt pazarını ilk hizmet gününde ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Doğru, vatandaşların artık daha hijyenik koşullarda alışverişlerini yapabileceklerini söyledi. Pazarcı esnafının geçmişte zor koşullar altında çalıştığını hatırlatan Doğru, "İlk günlerde belli başlı eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Olabilecek aksaklıkları tespit edip en kısa sürede gidereceğiz. Vatandaşlar şimdi modern Şahinbey Kapalı Semt Pazarımızda, hijyenik koşullarda alışverişlerini yapmaya başladılar. İlçemizin ilk semt pazar yerinin yapımı için destek veren Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederim" dedi.

Kurulan tezgahlarda ilk alışverişini yapan vatandaşlar, hijyenik koşullarda rahat alışveriş yapabildikleri için mutlu olduklarını ifade ederek Başkan Hasan Doğru ile Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Haluk Levent Gaziantep'te konser verecek

2022-03-27 13:48 - Kültür & Sanat

Adaylığını açıklayan Uğur Dündar'a tehdit!

2022-03-26 14:46 - Gündem

Ethem Sancak: Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik

2022-03-31 21:56 - Gündem

Peker'in gündeme getirdiği otel için başvuru

2022-03-26 11:20 - Gündem

Emekli müdürden 'Suriyeliler polis olacak' iddiası

2022-03-28 11:21 - Gündem

Erdoğan'dan beslenme tavsiyesi...

2022-03-27 10:48 - Gündem

‘Tebliğciler’ şimdi de bildiri dağıtıyor!

2022-03-30 22:09 - Gündem

Bakan Yardımcısının maaşı dudak uçuklattı!

2022-03-25 19:02 - Gündem

Ali Erbaş hakkında suç duyurusu...

2022-04-01 10:44 - Gündem

Erdoğan, yıllar önce 3. köprü için bakın ne demiş!

2022-03-28 21:23 - Gündem

İlgili Haberler

GASMEK Olimpiyatları'nda Yaz Okulu Finali

00:00 - Yerel

Beykent Sosyal Kompleksi’nde çalışmalar devam ediyor

00:00 - Yerel

“Üreticiden Tüketiciye Tarla Fiyatına” projesi ilgi görüyor

00:26 - Yerel

Gaziantepliler meteor yağmurunu Agro Park’ta izledi

00:00 - Yerel

Şahinbey'in çiftçilere fide desteği sürüyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset