?>

Apple'dan Meta'ya rakip olacak akıllı gözlük

Apple'ın bu yıl içinde hazır olabilecek akıllı gözlükler üzerinde çalıştığı yeni bir haberde bildirildi.

Teknoloji - 3 gün önce

Bloomberg'e göre Apple'ın geliştirdiği söylenen gözlükler, kullanan kişilerin etraflarındaki dünyadan haberdar olmalarını sağlayan bir dizi sensör taşıyacak. Haberde şirketin gözlükleri 2026'da piyasaya sürmeyi planladığı iddia ediliyor.

Bu da onları, Meta'nın Ray-Ban'le işbirliği içinde geliştirdiği popüler gözlükleriyle doğrudan rekabete sokacak. Bu gözlüklerde kamera, mikrofon, kulağa ses veren hoparlörler ve Meta'nın yapay zeka asistanıyla konuşmayı sağlayan bir bağlantı özelliği var.

AKILLI GÖZLÜKLER SIRI İLE ÇALIŞACAK

Apple'ın gözlükleri, muhtemelen şirketin mevcut AirPods'una benzer şekilde çalışacak. Bu cihazlar sanal asistan Siri'yle konuşmak için kullanılabilen bir mikrofon içeriyor.

Independent Türkçe'ye göre gözlüklerde, cihazın dünyayı görebilmesini ve muhtemelen bu bağlamı cevaplara dahil etmesini sağlayan en az bir kamera yer alacak.

Apple'ın aynı zamanda kamera içeren olası bir AirPods üzerinde de çalıştığını öne süren bazı söylentiler dolaşıyor ancak bunların piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ve kameranın ne için kullanılacağı belirsizliğini koruyor.

Apple, sahibinin gözlük gibi taktığı artırılmış gerçeklik başlığı Vision Pro'yu çoktan piyasaya sürdü. Ancak bu cihaz ağır ve kameralar kullanarak dış dünyayı dışarıdaki bir ekrana yansıtıyor.

Meta'nın kendi gözlüklerinin yanı sıra böyle bir başlığı da var ve bu ikisini entegre ederek gerçek dünyayı gösteren ama aynı zamanda üzerine sanal bilgi ve nesneler yerleştirme olanağı da sunan hafif bir başlık üretmek istediğini açıkça belirtiyor.

Apple uzun zamandır öncelikli ilgi alanının sanal gerçeklikten ziyade artırılmış gerçeklik olduğunu ve Vision Pro başlığının amacının kullanıcıları dış dünyayla buluşturmak olduğunu ifade ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

‘Aday olma derdim yok’ diyen Erdoğan’a CHP’den ilk yanıt: ‘ Zaten aday olamazsın’

2025-05-22 15:39 - Siyaset

TÜSİAD davasında ara karar açıklandı

2025-05-20 14:09 - Gündem

Milletvekili Toktaş’tan skandal seviyede cinsiyetçi mesaj: ‘Sana alacam bunu kral’

2025-05-21 12:07 - Gündem

Son Dakika... İBB'ye 3. dalga operasyonunda 13 kişi tutuklandı!

2025-05-22 18:38 - Gündem

Son Dakika... Bahçeli’den açıklama: ‘Yolundan caymaya hakkı yoktur’

2025-05-23 16:08 - Siyaset

CHP'li Tanal'ın paylaştığı fotoğraflardaki araçlar kimin?

2025-05-24 22:39 - Gündem

CHP Parti Sözcüsü Yücel'den AKP Sözcüsü Çelik’e ‘yerel diktatörlük’ yanıtı

2025-05-20 12:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Telegram'da yeni dönem! Grok'u entegre ediyor

00:00 - Teknoloji

Yapay zeka odaklı tarayıcı Opera Neon duyuruldu

00:00 - Teknoloji

PlayStation Plus abonelikleri kısa süreliğine indirime girdi

00:00 - Teknoloji

Lityum iyon pillerden üç kat daha fazla enerji taşıyacak yakıt hücresi

00:00 - Teknoloji

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayanlara ChatGPT Plus ücretsiz

00:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İBB duyurdu: 150 taksi plakası için ihale açılıyor!

11:39 - Gündem

Bakan duyurdu: Avcılar gişelerinde serbest geçiş dönemi!

11:09 - Gündem

Venüs’ün gölgesindeki tehlike: Üç dev asteroit Dünya’ya çarpabilir

11:08 - Dünya

Mansur Yavaş'tan Cem Küçük'e tepki: Savcılığa çağrılması lazım

10:38 - Gündem

DEM Parti çözüm süreci için üçlü komisyon önermiş! ‘Devlet, PKK, bağımsız gözlemciler...’

10:08 - Siyaset