?>

“Antep İşinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Geleneksel Sanatlar Derneği iş birliğinde düzenlenen “Antep İşinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panelde Antep işi nakışının kültürel ve ekonomik boyutları ele alındı.

Yerel - 1 gün önce

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Geleneksel Sanatlar Derneği iş birliğinde düzenlenen “Antep İşinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panelde Antep işi nakışının kültürel ve ekonomik boyutları ele alındı.

Antep işi nakışının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde gerçekleştirilen panelde, Dr. Meltem Öner, Ayşe Kılıç ve Selahattin Köroğlu konuşmacı olarak yer aldı. Programın moderatörlüğünü ise Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Emir Erkmen üstlendi.

“ANTEP İŞİ BÜYÜK BİR KÜLTÜREL MİRASTIR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, panelde yaptığı konuşmada Antep işinin sadece bir nakış değil, büyük bir kültürün ve medeniyetin yansıması olduğunu söyledi. Şahin, “Antep işi, sabırla ve aşkla işlenen bir emeğin adı. Kadınlarımızın elinde işlenen bu nakış aile ekonomisine güç katarken aynı zamanda geleceğe taşınacak bir mirastır” dedi.

Kendi annesinin işlediği örneklerden de söz eden Şahin, kadın emeğinin önemine dikkat çekerek, “Rahmetli annem işlediği nakışlarla aile bütçemize destek oldu, biz üç çocuğu okuttu. O emeğin değeriyle ben bugün burada başkan oldum. Antep işi sadece nakış değil, bir hayat mücadelesinin, bir emeğin sembolüdür” diye konuştu.

Şahin, panelin önemine vurgu yaparak, “Bugün bu salonda ortaya konulan irade, Antep işini UNESCO yolculuğuna çıkaracak. Tıpkı kutnu kumaşında olduğu gibi Antep işi de dünyaya açılacak. Bu şehrin kadınlarının, annelerinin, kızlarının hikayesidir. Umuttur, sevgidir, inançtır. Hep birlikte bu emaneti geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP YAŞAYAN MİRASTA EN DİNAMİK ŞEHİRLERDEN BİRİ”

Geleneksel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akcan, konuşmasında Gaziantep’in yaşayan miras açısından Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Akcan, “Deneyimlerimiz bize gösteriyor ki Gaziantep, İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alabilecek potansiyele sahip. Burada geleneksel sanatların yaşatılması çok güçlü bir şekilde sürüyor” dedi.

UNESCO akreditasyonlu bir sivil toplum örgütü olarak dünyada da aktif çalışmalar yürüttüklerini belirten Akcan, “Antep işi projesinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Başkan Fatma Şahin de bu süreçte bize büyük destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ANTEP İŞİNİN MERKEZİNDE İNSAN VAR”

Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Emir Erkmen ise Antep işinin sadece el emeği, göz nuru bir iş olmadığını söyledi. Erkmen, “Antep işinin merkezinde insan var. Bu yönüyle kültürel mirasın ruhuyla özdeşen çok değerli bir unsur” dedi.

Erkmen ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarına dikkat çekerek, “Bu değerli mirasın korunması ve geleceğe taşınması noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu irade çok kıymetlidir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

2025-09-14 11:57 - Siyaset

Gündemi sarsacak iddia: Kılıçdaroğlu mutlak butlan için masaya oturdu!

2025-09-12 11:00 - Siyaset

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

2025-09-15 13:20 - Siyaset

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

2025-09-16 12:19 - Gündem

CHP İstanbul il binasında abluka sona erdi!

2025-09-11 14:16 - Gündem

CHP'den istifa eden Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel AKP'ye geçecek iddiası...

2025-09-10 10:41 - Gündem

İmamoğlu: 12 metrekarede öyle özgürüm ki, o sarayında çatlasın!

2025-09-12 11:48 - Gündem

CHP'nin ikinci Özlem'i de AKP'ye geçiyor!

2025-09-12 11:22 - Siyaset

Fatih Altaylı'dan flaş Kılıçdaroğlu iddiası...

2025-09-11 07:01 - Gündem

Kılıçdaroğlu cephesinden dava sonrası ilk açıklama

2025-09-15 14:33 - Siyaset

İlgili Haberler

Halı sektörüne tasarım dopingi!

00:00 - Yerel

Güneydoğu’dan 8 ayda 2,3 milyar dolarlık hububat ihracatı

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi, temizlik filosunu güçlendirdi

00:00 - Yerel

Rektör Demir, din görevlilerine "Kur'an'ı Anlama Yöntemlerini" anlattı

00:00 - Yerel

GSO'da Savunma Sanayii İstişare toplantısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem