?>

ANKA’dan evde PCR testi hizmeti

Gaziantep’te, ANKA Hastanesi tarafından başlatılan evde PCR testi uygulaması sokağa çıkma yasağı olan günlerde de devam ediyor.

Sağlık - 5 yıl önce

 

Gaziantep’te, ANKA Hastanesi tarafından başlatılan evde PCR testi uygulaması sokağa çıkma yasağı olan günlerde de devam ediyor. Vatandaşların 05331557630 numaralı aramasının ardından tam koruyucu donanımlarla evlere giden konusunda uzman personeller kısa süre içerisinde numune alıyor. Test sonuçları ise kişiye en geç 24 saat içerisinde iletiliyor.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapabilme imkanı sağlayan PCR laboratuvarının kurulmasının ardından koronavirüs şüphesi taşıyanlar, test yaptırmak için hastaneye başvuruyor. Koronavirüs testi yaptırmak isteyip de hastaneye gitmek istemeyenlere ise ANKA Hastanesi bu testi evde ya da iş yerlerinde yapma olanağı sağlıyor. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ya da hastaneye gitmekten çekinen kişilerin, ev ya da bulundukları ortamdaki ihtiyaçları üzerine, evde test işleminin devreye sokan ANKA Hastanesi sokağa çıkma yasağı olan günlerde de hizmet vermeye devam ediyor. Bir telefonla tam koruyucu donanımlarla ev ya da işyerine giden konusunda uzman personeller kısa süre içerisinde numune alıyor. Test sonuçları ise kişiye en geç 24 saat içerisinde iletiliyor.

ANKA Hastanesi olarak koronavirüs pozitif olan bireylerin tespit edilerek virüsün yayılmasının önüne geçilmesini hedeflediklerini dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, şunları söyledi:

”Koronavirüs vaka sayısında görülen artış endişeye neden oluyor. Kendisinde hastalık semptomları hisseden veya koronavirüs hastaları ile yakın temaslı olan kişiler bulaş olup olmadığını öğrenmek için bize başvuruyor. Tüm dünyada devam eden Covid-19 salgını ile savaşabilmek ve kimin enfekte olduğunun bilinmesi açısından PCR testi oldukça önemli. Bugün yurtdışına çıkışlarda gidilecek ülke tarafından da PCR testi isteniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen hastanemizde virüsü saptamaya yönelik yapılan PCR testinde, burun ve boğazdan ucu pamuklu ince bir çubuk vasıtasıyla sürüntü örneği alınıyor. Uzman ekibimiz tarafından alınan örnek özel bir kaba konuluyor ve bu örnek laboratuvarımızda test ediliyor. PCR testlerinin sonuçları yapılan laboratuvar incelemesinin ardından 1 gün içerisinde kişiye iletiliyor. ANKA Hastanesi olarak sağlık sorunu nedeniyle hareket kabiliyeti azalan, yatağa bağımlı olduğu için hastaneye gidemeyen kişiler için de evde test konforu sağlıyoruz. 

Evde PCR testi ile özellikle asemptomatik bireylerin tespit edilerek toplumdan izolasyonunun sağlanması sayesinde korona virüsün yayılımının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu bakımdan vakit kaybetmemek adına sokağa çıkma yasağı olan günlerde de evde PCR testi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Test yaptırmak isteyenlerin 05331557630 numaralı telefon ile bize ulaşması yeterli.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gökçek, Mansur Yavaş'ı tehdit etti!..

2020-12-08 11:46 - Gündem

4 çocuk annesi, kendini iple tavana astı!

2020-12-07 20:26 - Asayiş

Kılıçdaroğlu: Yalancılara, iftiracılara işte yanıt…

2020-12-03 19:34 - Gündem

GAÜN ile NCFU arasında işbirliği

2020-12-07 19:11 - Eğitim

Ebeveynler çocuklarını etkin olarak gözlemlemeli

2020-12-03 15:31 - Eğitim

GAÜN'den engelliler için farkındalık

2020-12-03 15:51 - Eğitim

Sanko'da üç doktor “Doçent” unvanı aldı

2020-12-04 17:59 - Sağlık

Dört aylık eşinin boğazını kesti!

2020-12-05 09:36 - Asayiş

Enflasyonda 185 ülke arasında 15. sıradayız...

2020-12-05 12:36 - Ekonomi

Bahçeli, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı!

2020-12-07 21:56 - Siyaset

İlgili Haberler

İç Hastalıkları Uzmanı Uzmanı Dr. Ali Ekber Türk Hatem’de

00:00 - Sağlık

Gaziantep’te 300 yataklı yeni sağlık yatırımı hizmete açılıyor

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Hemanjiyom'a dikkat: Erken takip önem taşıyor

00:00 - Sağlık

Medical Point’ten yapay zekâ bağımlılığı uyarısı

00:00 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan 'hantavirüs' açıklaması

15:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

CHP'li Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile 41 kişi tutuklandı

08:26 - Gündem

Adalar Belediyesi'nde 24 imar dosyasına inceleme

20:12 - Asayiş

Gazeteci İsmail Arı için tahliye kararı

17:33 - Gündem

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, CHP'den istifa etti

13:28 - Gündem

Özgür Özel Trabzon'da: Tarihin doğru tarafındasınız...

10:48 - Siyaset